Algemeen Directeur CE Delft

CE Delft zoekt per medio 2024 een nieuwe
Algemeen Directeur (aanmelding gesloten)

 

Onze organisatie

CE Delft is al 45 jaar een toonaangevend en onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau met een maatschappelijke missie: door onderzoek en advies bijdragen aan een duurzame samenleving.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve en structurele oplossingen op het gebied van milieu- en duurzaamheidsvraagstukken. Onze adviezen zijn: beleidsmatig haalbaar, technisch onderbouwd, economisch verstandig en ook maatschappelijk rechtvaardig. We maken onze resultaten bij voorkeur openbaar, want wij willen onze kennis en inzichten graag met iedereen delen. Onze opdrachtgevers zijn partijen met verschillende belangen, van bedrijven, overheden tot en met milieuorganisaties. We dragen zowel fundamentele lange-termijnoplossingen aan, als ook direct toepasbare adviezen.

Ook de afgelopen paar jaar hebben we aan erg mooie projecten gewerkt. Onze projecten halen ook vaak de media. 

CE Delft is georganiseerd in vijf sectoren en is actief op de werkvelden: Energievoorziening, Bedrijven, Gebouwde Omgeving, Landbouw en Mobiliteit & Transport. Vanuit deze vijf werkvelden worden onderzoeks- en adviesprojecten uitgevoerd op zo’n twintig inhoudelijke thema’s.

Er zijn op dit moment 86 medewerkers in dienst, met een omvang van 70 fte en een verhouding van ongeveer 50/50 man/vrouw. Iedereen is sterk gemotiveerd en heeft een grote mate van eigen verantwoordelijkheid en vrijheid. We werken intensief samen en tussen de sectoren heerst er een open cultuur. Ons personeelsbestand bestaat uit een goede mix van (zeer) ervaren medewerkers en ambitieuze starters. Daarnaast hebben we erg betrokken en kundige ondersteunende diensten.

CE Delft is een besloten vennootschap (BV) waarvan alle aandelen in handen zijn van de Stichting CE-onderzoek, advies en consultancy voor duurzaamheid. De stichting en haar bestuur hebben een aandeelhouders- en toezichthoudende rol en staan de Algemeen Directeur met raad en daad terzijde. De stichting heeft geen functie in de dagelijkse werkzaamheden van CE Delft. Het bestuur van de stichting ziet er op toe dat de maatschappelijke missie van CE Delft en haar financiële stabiliteit gehandhaafd blijft. CE Delft is een financieel gezonde organisatie. Als we winst maken dan investeren we dat in ons personeel en in onderzoek dat wij zelf belangrijk en nuttig vinden.

CE Delft is gevestigd in de historische binnenstad van Delft, waarbij er tevens een werklocatie beschikbaar is voor medewerkers in Utrecht.

Algemeen Directeur CE Delft (0,8-1,0 fte)

De Algemeen Directeur is eindverantwoordelijk voor alle facetten van de organisatie. Zij/hij vertegenwoordigt het bureau en draagt de CE-missie uit naar de buitenwereld (media, opdrachtgevers, politiek) en naar binnen (strategie, cultuur, kwaliteit). De directeur brengt vooral een kundigheid en visie mee op de ontwikkelingen binnen onze werkvelden.

CE Delft kent een niet-hiërarchische cultuur. De Algemeen Directeur is voorzitter van het momenteel 9-koppige MT, en is daar ook direct lijnmanager van. Daarnaast werkt de Algemeen Directeur samen met de Directeur Interne Organisatie die een gedelegeerde verantwoordelijkheid heeft voor P&O, ICT en de Ondersteunende Diensten (ongeveer 10 fte).

De Algemeen Directeur kan ook een inhoudelijke rol spelen in belangrijke, met name strategische projecten.

Wie zoeken we?

 Wij zoeken een nieuwe directeur die:

 • visie en gedrevenheid heeft om bij te dragen aan een duurzame samenleving;
 • het unieke profiel van CE Delft als basis ziet en dit verder ontwikkelt;
 • waarde hecht aan een informele cultuur, met een sociaal beleid waarbij de medewerkers veel eigen verantwoordelijkheid hebben;
 • beschikt over ondernemerschap, financieel en strategisch inzicht, met aandacht voor zowel de korte als de lange termijn;
 • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel voor de interne als externe communicatie;
 • leidinggevende ervaring heeft, bij voorkeur opgedaan in een onderzoek- of adviesorganisatie, op het gebied van duurzaamheid;
 • ervaring heeft in het Nederlandse, en bij voorkeur ook het Europese beleids- en onderzoekdomein;
 • deskundigheid heeft op één of liefst meer van de inhoudelijke thema’s van CE Delft;
 • de potentie heeft zich tot een gezaghebbend boegbeeld te ontwikkelen;
 • beschikt over een relevant netwerk bij maatschappelijke spelers en mogelijke opdrachtgevers;
 • inzicht heeft in maatschappelijke ontwikkelingen die voor CE Delft van belang kunnen zijn;
 • een afgeronde academische opleiding heeft.

Wat bieden wij jou?

 We bieden jou:

 • Een informele, prettige en niet-hiërarchische werksfeer.
 • Werken met een team van inhoudelijk gedreven, kundige en gemotiveerde medewerkers.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder ruimte voor flexibele werktijden, flexibele inzet van vakantie- en feestdagen, gratis lunch, werken in deeltijd en thuiswerken.
 • De directeur valt onder de collectieve arbeidsvoorwaarden en het salarishuis van CE Delft, vastgesteld op 1 januari 2024. Salaris is bij Sustainable Talent bekend.

Informeren en solliciteren

CE Delft heeft Sustainable Talent gevraagd de werving en selectie voor de nieuwe directeur te begeleiden. Uw sollicitatie met cv en motivatie kunt u z.s.m. en uiterlijk donderdag 18 januari 2024 richten aan annick@sustainabletalent.nl

De eerste intakegesprekken worden gevoerd door Sustainable Talent tussen 8 en 26 januari 2024.

In totaal zijn er daarnaast drie interviewrondes en kennismaking met een gedeelte van het team en het bestuur. 
Deze interviewrondes vinden begin februari en begin maart 2024 plaats.

Bij de laatste ronde zal er naar referenties worden gevraagd.

Uw sollicitatie zal volledig vertrouwelijk behandeld worden.

De brochure vind je hier, informatie over CE Delft staat hier en voor meer informatie kunt u bellen of mailen met Annick Schmeddes, annick@sustainabletalent.nl 030-8882050 of 06-54392115.

Annick Schmeddes

Matchmaker, oprichter
06-54392115
annick@sustainabletalent.nl