Van marketeer naar Adviseur Duurzaamheid

Van marketeer naar Adviseur Duurzaamheid

Sustainable Talent
 

Chantal Eschbach 🌿 – “Ik maakte de switch van Marketeer naar Adviseur Duurzaamheid bij een gemeente.”

Als bedrijfskundige heb ik jarenlang gewerkt als business analist in de energie sector. In mijn laatste functie werkte ik als marketeer bij een waterbedrijf. Ik was in mijn privéleven steeds meer bewuste keuzes aan het maken voor duurzaamheid. Ik merkte dat ik in mijn baan ook een meer directe bijdrage wilde leveren aan duurzame transities. Ik wist dat ik professioneel een switch wilde maken naar en functie met meer duurzame impact. Ik wist alleen niet goed welke vacatures goed bij mij zouden passen qua werkervaring en ambitie. De training Your Future Proof Career was de juiste keuze op het goede moment.

Van zoeken naar vinden

Ik was actief aan het zoeken en tijdens de training kreeg ik duidelijk zicht op wat ik nu echt wil en bevestiging wat ik in huis heb om een duurzame baan te vinden. Tijdens de eerste trainingsdag kreeg ik een goed overzicht van de markt; een goed beeld welke organisaties goed bij mij passen; van welke functies ik energie krijg; en de competenties ik daarvoor in huis heb. Ik kon hierdoor mijn sollicitatiebrief en de pitch helder formuleren. Bij de tweede trainingsdag had ik al de baan gevonden die goed bij mij past. Ik werk nu als Adviseur Duurzaamheid bij de gemeente Lansingerland. Ik kan in deze functie mijn ervaring met klantreizen actief toepassen voor het organiseren van bewonersparticipatie bij het aardgasvrij maken van woningen en diverse stakeholders activeren en motiveren om hun rol te pakken bij de energietransitie. Waarbij ook vraagstukken rondom energiearmoede een rol spelen.

De investering in de training Your Future Proof Career is voor mij meer dan waard geweest door:

  • het inzicht wat ik heb gekregen in de markt voor duurzame banen. Sustainable Talent kent de markt goed en geef je inzicht waar je het verschil kan maken.
  • de verhalen en ervaringen van anderen deelnemers.  Wat je stimuleert bij het zetten van stappen en bieden een netwerk voor delen van ervaringen.
  • de nazorg die je krijgt tijdens de netwerkborrels.

Chantal Eschbach 🌿 merkte dat ze in haar baan een bijdrage wilde leveren aan de transitie naar duurzaamheid. Na het volgen van onze Your Future Proof Career training lukte het haar om die switch te maken. Lees meer over wat haar heeft geholpen in deze zoektocht en over haar huidige rol als Adviseur Duurzaamheid. #carrièreswitch #duurzaamheid #sustainable #talent