MSC – Commercial Manager Visdetailhandel (Gesloten)

MSC – Commercial Manager Visdetailhandel (Gesloten)

Marine Stewardship Council is per heden op zoek naar:
Commercial Manager Visdetailhandel
Fulltime (35 uur) Den Haag, 
Gesloten

MSC zoekt Commercial manager Visdetailhandel

Over MSC

MSC heeft als missie om de oceanen te laten bulken van het leven, met gezonde en productieve visbestanden voor de onze generatie en de volgende. Met het MSC certificaat kunnen vissers aantonen dat ze aan onze ambitieuze standaard voor duurzaamheid voldoen. En door te kiezen voor het blauwe MSC ecolabel bevordert de consument duurzame visserij. Zo dragen niet alleen duurzame vissers, maar ook consumenten, merken, supermarkten, handel, verwerking, horeca en detailhandel bij aan gezonde oceanen.

Over de positie: Commercial manager Visdetailhandel

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega in het Nederlandse team. Als lid van ons team sta je aan de lat voor specifiek één grote uitdaging: de interesse voor het MSC programma bij de visdetailhandel vergroten en zo uiteindelijk het aanbod van MSC gecertificeerde vis bij de visspecialist vergroten. De visboer wordt algemeen gezien als dé expert als het op vis aankomt. Wij willen graag dat specialisten begrijpen wat het MSC-programma inhoudt, en de waarde ervan inzien, en dat een toenemend aantal detaillisten er ook voor kiest om MSC vis aan te bieden.

Je bent specifiek verantwoordelijk voor het vergroten van het aantal gecertificeerde vistogen in Nederland en eventueel België. In Nederland zijn naar schatting zo’n 1600 verkooppunten waarvan we de komende twee jaar zo’n 5% gecertificeerd zouden zien. Daarvoor voer je een bestaande lange termijnstrategie uit, maar je  ontwikkelt deze ook verder. In je dagelijkse werkzaamheden ondersteun je gecertificeerde detaillisten, bijvoorbeeld met: het maken van pasklare communicatiematerialen, het voor hen op maat maken van grotere MSC campagnes, wegnemen van barrières bij toeleveranciers of organiseer je evenementen zoals infodagen of een promoreis op een kotter. In het begin zal  acquisitie een belangrijk onderdeel van het werk zijn, maar het is belangrijk om een schaalbaar model te vinden dat reeds gecertificeerde partijen doeltreffend bedient. Aan jou om dit alles te ontwikkelen en in uitvoering te brengen.

Wie ben jij? Je kennis, ervaring en skills

We zijn op zoek naar een strategische doener, liefst met affiniteit met vishandel maar in ieder geval met een hart voor duurzaamheid. Je hebt bij voorkeur kennis van de voedingsmiddelensector en/of  het midden- en kleinbedrijf Je vindt het leuk om het gezicht van MSC te zijn bij deze diverse beroepsgroep, je staat stevig in je schoenen en staat je mannetje (M/V) in een discussie. Je haalt energie uit het verduurzamen van deze markt. Jouw harde werk heeft direct impact in de zeeën.

Kernwoorden: aanpakker, strategisch én hands on, hart voor de oceanen, teamspeler en zelf-starter, netwerker, community builder, commercieel inzicht. We bieden een leuk, enthousiast team met een blauw (oceaan) hart, met passie voor visserij. De volledige functiebeschrijving vind je in de Job Description (Engelstalig).

Gesloten