Directeur-bestuurder Innofest (0,8fte) (aanmelding gesloten)

Innofest zoekt ondernemende Directeur-bestuurder per mei/juni 2024 (0,8-fte).

De organisatie

Innofest is hét platform in Nederland voor het grootschalig testen van duurzame en sociale innovaties op festivals. Innofest werkt samen met toonaangevende Nederlandse festivals en andere living labs en biedt daarmee een en unieke mogelijkheid om nieuwe duurzame concepten, producten en diensten te valideren. Zo zorgt Innofest ervoor dat de stap naar de markt voor steeds meer ondernemers wél succesvol is en draagt ook bij aan de vergroting van hun naamsbekendheid.

Innofest geeft (tenminste 50) ondernemers jaarlijks de kans hun innovaties in de praktijk te testen op festivals en living labs. Innovatieve oplossingen voor een meer duurzame en sociale wereld zijn harder nodig dan ooit. Helaas faalt negen van de tien innovaties, vaak omdat een prototype onvoldoende is getest. Dit kost ondernemers een hoop tijd, geld én energie. Door in een zo realistisch mogelijke setting feedback op te halen, kunnen ondernemers hun producten verder ontwikkelen en daarmee hun kans op succes vergroten.

Innofest is in 2016 opgericht als innovatieprogramma voor MKB-ers, startups en kennisinstellingen. Inmiddels zijn er meer dan 300 duurzame innovaties getest. Partners zijn (lokale, regionale en landelijke) overheid, fondsen en onderzoeks- en kennisinstellingen. Innofest werkt met partners en innovaties door heel Nederland en ook steeds vaker met Europese partners.

Van een Europees project met de focus op Noord-Nederland gerund door freelancers is Innofest getransformeerd tot een landelijke speler met een gezonde financiële basis, een groeiend aantal projectfinanciers en een vaste kern van 9 mensen.

Innofest is een stichting zonder winstoogmerk en een Raad van Toezicht die bestaat uit 5 leden. De Raad van Toezicht (onbezoldigd) heeft zowel een toezichthoudende alsook een werkgeversrol ten opzichte van de directeur bestuurder. Innofest vraagt op dit moment een ANBI-status aan.

Directeur-bestuurder Innofest (0,8-fte)

Als bevlogen en ondernemende directeur-bestuurder heb je een grote passie voor duurzame en sociale innovatie. Onder jouw strategische leiding loods je Innofest naar de volgende fase. Met jouw ambitieniveau, kennis van én netwerk binnen het innovatieve ecosysteem ga jij grote projecten binnenhalen.

De ideale directeur-bestuurder krijgt met zijn of haar enthousiasme zowel festivaldirecteuren, start-ups als financiële partners mee in de ambities van Innofest. Je erkent het belang van testen en ziet festivals als mini-maatschappijen. De afgebakende omgeving van de festivallocatie en de aanwezigheid van tal van potentiële eindgebruikers zorgen voor een perfecte testomgeving.

Als directeur-bestuurder geeft je leiding aan een ondernemende netwerkorganisatie met een gemotiveerd team van changemakers van 9 mensen.

Je bent het gezicht van Innofest naar buiten (presentaties & pers).

Wie zoeken we

Als directeur-bestuurder beschik je over de volgende vaardigheden:

 • Strategisch leiderschap: je maakt elk jaar samen met het team een jaarplan en bijbehorende begroting, durft bij kansen bij te sturen indien nodig en gaat gemakkelijk diverse partnerschappen aan.
 • Ondernemende vaardigheden: continueren van bestaande projecten, creëren van nieuwe business kansen en binnenhalen van opdrachten, zodat financiering Innofest gewaarborgd blijft.
 • Sociale vaardigheden: je bent benaderbaar, verbindend en daadkrachtig. Belangrijke eigenschappen om te werken in een jong, dynamisch en ambitieus team.
 • Flexibiliteit en stressbestendigheid: Je kunt moeiteloos schakelen tussen projecten, partners en festivals, en blijft stressbestendig, zelfs in uitdagende situaties.
 • Kennis van subsidies: je hebt ervaring met het schrijven en lobbyen voor (grootschalige) projecten om zo financiering voor Innofest te regelen. Ook ben je verantwoordelijk voor en heb je ervaring met rapporteren van subsidiegeld.
 • Financiële vaardigheden: je hebt ervaring in het werken met jaarbegrotingen, bent in staat om een balans te lezen en stuurt op financiële kengetallen. De financiële administratie wordt uitbesteed.

Extra vaardigheden die worden gewaardeerd, maar niet noodzakelijk zijn:

 • Ervaring met (Europese) meerjarenprojecten: bij voorkeur heb je ervaring met het werken in kleine organisaties binnen langlopende projecten.
 • Leiderschap: je creëert en bewaakt een inclusieve werksfeer waardoor mensen in het team graag komen werken.
 • Netwerken: tijdens netwerkevents ben je in staat om op een natuurlijke manier te communiceren met diverse stakeholders, van lokale bestuurders tot CEO’s van startups en festivaldirecteuren.
 • Bereidheid tot flexibel werken: gezien festivals vaak in het weekend plaatsvinden, ben je bereid om af en toe in het weekend te werken.

Wat bieden wij

 • Een senior functie met een uitdagende mix van ondernemerschap, duurzame en sociale innovatie en festivals.
 • Impact gedreven organisatie met platte bedrijfscultuur en een gezonde mix tussen op kantoor en thuiswerken.
 • Een stabiel team dat klaar is voor het maken van de volgende stap: grotere projecten waardoor Innofest jaarlijks meer ondernemers kan helpen en gezond kan doorgroeien.
 • Een ZZP- of arbeidscontract (ten minste 32 uur) met marktconform salaris voor 12 maanden met mogelijkheid tot verlenging.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een passende onkostenvergoeding (o.a. reis- en telefoonkosten)
 • Innofest werkt op dinsdag in Amsterdam en op donderdag in Groningen op locaties naast het Centraal Station.

Informatie & solliciteren

 • Wil je direct solliciteren? Stuur je CV en korte motivatie naar Robin Noordenbos robin@innofest.co. De deadline voor deze vacature is 1 maart 2024
 • Heb je vragen of wil je meer informatie over de functie? Dan kan je contact opnemen met Linda Vermaat, te bereiken via linda@innofest.co of 06-24214970
 • Begin maart zal de selectie van kandidaten plaatsvinden. Innofest heeft Sustainable Talent gevraagd om ondersteuning te bieden bij de selectie van kandidaten.
 • Maandag 11 maart (ipv eerder genoemde datum 12 maart) zullen bij Innofest de gesprekken worden gehouden met Linda Vermaat van Innofest en Annick Schmeddes van Sustainable Talent. Dit zal zijn bij Sustainable Talent in Utrecht.
  In maart vinden de vervolggesprekken plaats met leden van het team en RvT.
 • Start: Bij een goede match kan de nieuwe directeur in mei of juni van start gaan.
 • Innofest streeft naar een diverse samenstelling van het team en bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar kandidaten die de verscheidenheid aan perspectieven binnen de organisatie vergroten.

De brochure vind je hier.

Bekijk hier de website van Innofest en hier de jaarvideo.

Annick Schmeddes

06-54392115

annick@sustainabletalent.nl