Drie effectieve netwerktips

Drie effectieve netwerktips

Sommige mensen gaat het netwerken heel natuurlijk af. Anderen moeten echt een drempel over.

Het voelt soms onnatuurlijk om een gesprek te starten met een onbekende. Maar op het moment dat je over deze drempel heen stapt, ontstaan er vaak wel hele leuke en waardevolle gesprekken.

Drie effectieve netwerktips

Of je netwerken nu lastig vindt of niet, deze drie netwerktips zijn niet alleen handig maar ook effectief:

  1. Stel je doelen voorafgaand aan een event of netwerkbijeenkomst.
    Bijvoorbeeld: ‘vandaag stap ik op drie mensen af die ik niet ken’’. Je kunt jezelf hierin blijven uitdagen door er eventueel functies of rollen aan te koppelen. Bijvoorbeeld: ‘vandaag stap ik op drie mensen af waarvan één duurzaamheidsmanager en één HR adviseur’.
  2. Bye bye visitekaartjes, hello QR code!
    Zorg dat de persoon waarmee je hebt gesproken, jou altijd makkelijk terug kan vinden.
    Een gouden én duurzame tip is hiervoor het aanmaken van een QR code, die linkt naar je LinkedIn pagina. Op deze manier kan iemand direct worden geleidt naar jouw persoonlijke LinkedIn pagina, waar jouw pitch uiteraard nogmaals herhaalt is 😉
  3. Zorg dat je een korte maar krachtige Pitch hebt. Een goed netwerkgesprek duurt +- 5 minuten. Je kunt dan al een goede indruk achterlaten en op deze manier kun je ook met heel veel verschillende professionals praten tijdens een (netwerk)event.

Duurzame netwerkplekken

Goede plekken om te netwerken in duurzaamheid zijn duurzame evenementen, trainingen, workshops etc. Het zijn momenten waar je tijd voor elkaar vrij kunt maken en waar je professionals, die je nog niet eerder hebt ontmoet, kunt ontmoeten. Én daarnaast zijn het ook momenten om zelf als duurzame professionals te groeien.

Hieronder vind je een overzicht van events, trainingen en workshops waarvan wij denken dat ze op korte termijn waardevol voor je kunnen zijn:

September:

Oktober:

November

December:

Zoals je leest, kun je focus aanbrengen binnen het netwerken. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een duurzame baan, dan kun je gericht op thema’s binnen de wereld van duurzaamheid zoeken en de netwerkmogelijkheden die daarbij aansluiten.

Your Future Proof Career

Ambieer jij carrière in duurzaamheid of met meer maatschappelijke impact? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen en is netwerken voor jou nog een brug te ver? Volg dan het Your Future Proof Careerprogramma.

In een kort maar krachtig traject van 3 maanden vergroot je je kansen enorm op het vinden én krijgen van jouw droombaan in duurzaamheid met een slagingspercentage van maar liefst 85%!