Duurzaamheidsmanager Koopmans Meel

Duurzaamheidsmanager Koopmans Meel (open)
Locatie: Leeuwarden

 
Keywords: strategie, netwerken, CSRD, samenwerken

Wat 10 jaar geleden begon met een eigen inkoopprogramma op Nederlandse tarwe, is nu ontwikkeld naar een eigen Koopmans duurzaamheidsprogramma. Wij nemen hierin het initiatief om, samen met onze medewerkers en partners, de keten te verbinden op basis van een gedeelde visie en intrinsieke motivatie om als voorbeeld te dienen in de sector en de wereld beter achter te laten. Dit is nooit af; het is een beweging.
Wil jij Royal Koopmans begeleiden naar Net Zero en sturend zijn in de energietransitie, heb jij duurzaamheid in je DNA en ben jij een inspirerende en ervaren projectleider? Dan is deze vacature iets voor jou! Het betreft een fulltime functie die rechtstreeks rapporteert aan de CEO. De standplaats is Leeuwarden.

Over Royal Koopmans

Wij zijn Royal Koopmans; een familiebedrijf dat al bestaat sinds 1846. Ons belangrijkste doel is het creëren van duurzame waarde uit graan. Graan is niet alleen een rustgewas wat de bodem gezond maakt, het is een prachtige natuurlijke grondstof dat voor een groot aantal toepassingen gebruikt wordt om de producten en merken van onze klanten te verrijken. Zo maken we bij Royal Koopmans meel- en bloemsoorten voor ambachtelijke bakkerijen en foodcoatings zoals paneermeel en batters voor de vlees, vis, vega- en snack industrie. We produceren hoogwaardige ingrediënten voor de gehele voedingsmiddelenindustrie zowel in Nederland als internationaal. Dit allemaal in samenwerking met ons R&D-team in het technologische hart, het KIEM centrum waar innovatie de drijfveer is en een kraamkamer voor nieuwe producten en toepassingen. Hierdoor zorgen wij continu voor toegevoegde waarde richting onze klanten. 

Jouw functie

Duurzaamheid is een belangrijke pijler onder de toegevoegde waarde strategie en loopt daarom als een rode draad door alle afdelingsplannen. Als duurzaamheidsmanager heb je het mandaat om uitvoering te geven aan de duurzaamheidstrategie. Om de voortgang van het duurzaamheidsprogramma te bewaken, heeft Royal Koopmans een multidisciplinair duurzaamheidsteam samengesteld waarbij de eigenaarschap is belegd bij het Management Team. Om te zorgen dat onze doelen worden behaald en we steeds verdere stappen zetten om een positieve impact  te maken in de verduurzaming van de hele foodsector, zijn we op zoek naar een duurzaamheidsmanager. Het betreft een nieuwe functie in de organisatie.

Als duurzaamheidsmanager ben je eindverantwoordelijk voor het uitbouwen en vasthouden van het duurzaamheidsprofiel van Royal Koopmans.

In deze rol breng je samenwerkingen tot stand met externe partijen en representeer je Royal Koopmans in diverse duurzaamheidsnetwerken en overlegorganen. Je geeft inhoud aan en bent verantwoordelijk voor het aansturen en uitvoeren van het duurzaamheidsprogramma voor de komende jaren. Je bent voorzitter van en geeft functioneel leiding aan het duurzaamheidsteam.

Je hebt de regie en bent de spin in het web als het gaat om het aansturen en synchroniseren van strategische projecten gelieerd aan duurzaamheid zoals de CSRD-compliance en de energietransitie. Je geeft vanuit heldere duurzaamheidsdoelstellingen verder vorm en inhoud aan het Nedertarwe programma.

Wat wij van jou vragen

Je bent een vakinhoudelijke specialist, bezit sterke sociale competenties en een heldere communicatiestijl. Je zorgt ervoor dat medewerkers en ketenpartners écht gemotiveerd zijn om het bedrijf verder te verduurzamen.

Wat jij verder mee brengt:

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau (een afgeronde masteropleiding in sustainability of gelieerd met sustainability);
 • Je hebt een bewezen trackrecord in verandermanagement;
 • Je bezit analytische- en projectmanagement skills;
 • Je hebt bedrijfseconomisch inzicht;
 • Projectmatige ervaring in een food operations omgeving is een pré;
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • Je bent zelfstandig, analytisch, houdt het overzicht en werkt gestructureerd;
 • Je bent een teamplayer, inspirerend leider en weet anderen te motiveren en beter te maken.

Wat bieden wij jou?

Een interessante- en dynamische functie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Ons arbeidsvoorwaardenpakket kent de volgende bouwstenen:

 • Marktconform salaris;
 • Vakantietoeslag van 8%;
 • Eindejaarsuitkering van 8%;
 • Uitstekende pensioenvoorziening;
 • 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen.

Geïnteresseerd?

Denk je dat deze functie goed bij je past? En wil jij bijdragen aan de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van Royal Koopmans? Solliciteer op de vacature van duurzaamheidsmanager via de “solliciteer hier” button.

Heb je vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Vincent van Rees via vincent@sustainabletalent.nl

Planning gesprekken met Sustainable Talent in week 21.22 en 23 (20 mei- 7 juni)

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Meer informatie?

Vincent van Rees | Sustainable Talent | Matchmaker

vincent@sustainabletalent.nl
030-8882050