Employer Value Propositie

Binden en boeien van de juiste professional

 

Employer Value Proposite (EPV) is de belofte die een organisatie doet aan haar (toekomstige medewerkers).
De EVP bestaat uit 3 componenten: 

 1. Interne identiteit: welke kernwaarden en cultuur heeft de organisatie en hoe sluiten deze aan bij de visie en missie van de organisatie (oftewel: waarom doet de organisatie de dingen die ze doet?) 

 1. Behoefte doelgroep: welke talenten wil de organisatie aan zich verbinden en wat zijn de drijfveren van deze talenten? 

 1. Extern imago: wat is de perceptie van de buitenwereld (klanten, opdrachtgevers, werknemers, et cetera) op de organisatie en hoe onderscheidt de organisatie zich ten opzichte van haar concurrenten? 

De basis op orde

 • Wat zijn jullie kernwaarden en cultuur en sluiten deze aan bij jullie de visie en missie? 
 • Welke talenten willen jullie aan je verbinden en wat zijn hun drijfveren? 
 • Waarom kiezen klanten en opdrachtgevers voor jullie (en niet voor de concurrent)? 

Zijn de antwoorden op bovenstaande helder en eenduidig? 

Arbeidscommunicatie & sollicitatieproces

Zijn dit enkele van jouw vragen? 

 • We kunnen (op korte termijn) onze bedrijfsgroei niet waarmaken, omdat we onvoldoende talenten vinden. 

 • Wij lopen (te veel) risico dat specialisten vertrekken en die positie(s) kunnen we moeilijk invullen. 

 • Er zijn regelmatig open sollicitaties maar we doen er niet zo veel 

Sustainable Talent kan met een KPI dashboard jullie talent acquisitie proces vergelijken met concurrenten in de markt en deze verbeteren. Jullie acquisitieproces is versterkt, en de kosten zijn verlaagd. 

Groei & Ontwikkeling

Zijn dit enkele van jouw vragen? 

 • Het is lastig om millennials langer vast te houden dan 2 jaar. 

 • Het is lastig om senioren verbonden en inzetbaar te houden. 

 • Het is lastig om professionals te vinden die ambassadeur en voorloper zijn voor onze organisatieverandering(en). 

 • Continue professionaliteit en het up-to-date blijven op het duurzame vakgebied is een uitdaging. 

Aan de hand van een (benchmark met) KPI dashboard uit de markt, kan Sustainable talent adviseren over groei- en ontwikkelingsinterventies om horizontale en verticale groei te stimuleren (geïntegreerd in bestaande leer- en ontwikkelingsactiviteiten van de organisatie) 

Uitstroom & Vertrekproces

Vraag jij je af hoe jij je vertrekkende duurzame specialisten, ambassadeurs kan maken voor nieuwe talenten? 

Sustainable Talent adviseert organisaties in het opzetten en onderhouden van een alumni netwerk en creëren van ambassadeurs voor de organisatie 

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op voor een gratis korte scan van jullie EVP! 

EPV aanvragen 

Vraag jij af hoe jij je vertrekkende duurzame specialisten, ambassadeurs kan maken voor nieuwe talenten?  Sustainable Talent adviseert organisaties in het opzetten en onderhouden van een alumni netwerk en creëren van ambassadeurs voor de organisatie 

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op voor een gratis korte scan van jullie EVP! 

Reviews

Tim de Broekert

Annick really helped me in finding a job in the CSR working field. We had one session where we discussed my ambitions in sustainability and my profile. A few months later, she introduced me to an organisation with a vacancy where I would fit and I got the job! Annick has a high value network for professionals in sustainability.

Marleen Kuyt

Deze workshop heeft mij inzicht gegeven in hoe ik meer focus kan aanbrengen in de rol die ik wil vervullen op het gebied van duurzaamheid en de vervolgstappen die ik hierin kan nemen. Geïnspireerd en met nieuwe zin ben ik aan het einde van de dag naar huis gegaan.

Maaike Snijder

Een goed advies van Sustainable Talent was om te kijken of je binnen de eigen organisatie een stap kan maken richting duurzaamheid. Ik heb dat besproken en krijg daar nu support voor!

Partner, moderator, spreker

Helen Kranstauber

Sustainable Talent heeft mij geholpen om het talent binnen mijn organisatie nog beter te benutten. Met de enorme kennis over duurzaam ondernemen en aanstekelijke energie geven ze je echt een enorme boost om dingen naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast zijn we op zoek gegaan naar mijn drijfveren en talent. Het heeft me in een moeizame en (te) drukke tijd op mijn werk, geholpen om weer de controle terug te krijgen op mijn zakelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Sustainability Policy and Dialogue

Johan Verburg

Intervisie geeft een goede omgeving waarin je beter naar jezelf kunt kijken zonder je zorgen te maken over wat andere dagelijkse collega’s van je vinden.

Linda Mans

De trainers van Sustainable Talent zijn prettige en stimulerende mensen die mij helpen beter na te denken over wat ik wil (en niet wil) qua carrièreperspectief in duurzaamheid. En mij van daaruit gerichter kunnen helpen/adviseren.

Communicatiemanager

Lycia Bakker

Het is een fijne beschermde omgeving, waarin je zelf actief kunt bijdragen maar je ook veel mee krijgt.

Gerlofke Hekelaar

Als je graag in de duurzame sector zou willen werken, maar je hebt nog geen idee hoe je dit aan wilt pakken en wat jij toe te voegen hebt, is deze workshop zeker een aanrader. Wat bovendien heel motiverend is, is dat je een dag lang optrekt met bevlogen mensen die de wereld mooier willen maken. Hierdoor kijk ik terug op een inspirerende dag vol goede gesprekken en waardevolle tips.

Directeur

Marjan Minnesma

Sustainable Talent heeft geassisteerd bij de recruitment van een junior en senior communicatie medewerker. Het was prettig te weten dat Sustainable Talent onze visie en strategie begrijpt. Annick had met weinig informatie toch een goed beeld van onze wensen. Naast het vinden van de twee kandidaten hebben we nog een extra nieuw talent gevonden als junior projectmedewerker Energietransitie.

Bas Verheugt

Ik zou het iedereen aanraden die zoekende is, naar formulering eigen doelen of meer concreet naar aan nieuwe functie. Ik ben zelf getriggerd om aan de slag te gaan met het concretiseren van mijn eigen doelen. Ik denk verder dat er mogelijk in de toekomst nog wel vruchten van elkaar worden geplukt binnen de groep, sparren, ideeën uitwisselen etc.