ESG Masterclass

Masterclass ESG

De opkomst van regelgeving SFDR, CSRD en gebruik van Environment, Social en Governance beleid zorgt voor veel nieuwe sturingsdata: bedrijven willen gaan meten en gaan werken wat hun impact op de maatschappij is. Dit heeft weer impact op organisaties, processen, systemen en rollen.   

Deze Masterclass ESG is speciaal voor projectmanagers, IT managers, productowners, change/transformatie managers, productmanagers, data specialisten, interim professionals, en iedereen die zich wilt verdiepen op dit onderwerp.

Aan het einde van de dag weet je  hoe je vorm kan geven aan ESG en de inrichting van ESG processen bij je eigen organisatie (en/of voor klanten en opdrachtgevers). Je leert hóe impactvol ondernemen toegepast kan worden in de eigen business hier en nu, daarmee je eigen marktpositie verbeteren en toekomstig risico’s verkleinen.

Annick Schmeddes

Annick Schmeddes, oprichter van Sustainable Talent, al 17 jaar werkzaam op het gebied van talent- en leiderschapsontwikkeling op het gebied van duurzaam ondernemen. Hiervoor is kennis van duurzaam ondernemen nodig en de vertaling naar de human capital agenda en rollen. Sustainable Talent is werkzaam op het gebied van matchmaking, leiderschapscoaching en duurzame leiderschapstraining. Sustainable Talent zorgt voor instroom, maar ook doorstroom naar duurzame leiders, MT en directie bij verschillende opdrachtgevers (Ahold, , Strukton, Climate Neutral Group, Domino’s, SoLow, Total Care/CSU, Milgro, BDR Thermea, etc). Sustainable Talent heeft reeds enkele ESG managers bij enkele MKB en holdings geplaatst en begeleid.

Paul van Ruiten

Paul heeft meer dan 25 jaar ervaring in het managen van projecten en organisaties op het snijvlak van milieu en duurzaamheid, ruimtelijke en economische ontwikkeling. Paul bekleedde verschillende directeursposities bij onder andere Royal HaskoningDHV, TNO en DCMR Milieudienst Rijnmond. Hij adviseert bedrijven als Kooi Security, Top Fresh, Klaverblad Verzekeringen en Fagro, maar ook onderwijsinstellingen zoals Hogeschool Rotterdam, Fontys, HAN en Hogeschool Leiden. Samen met Annick Schmeddes ontwikkelt en verzorgt hij sinds 2017 de training ‘Sustainable MBA in One Day’ en ‘Sustainable Finance in One Day’.

Aanpak

Deze trainers weten als geen ander je te inspireren en informeren op dit thema. In de basis doen ze dit al jaren met veel succes en ze zijn een begrip geworden in de markt van verduurzaming. Ze zijn bij veel duurzaamheids transformaties betrokken geweest en kennen de praktijk.

Verwacht een actieve praktijkgerichte dag waarbij je opgedane kennis en inzichten naar je eigen rol en organisatie gaat vertalen. Er komen ondermeer de volgende zaken aan bod:

  • Welke regelgeving is er en welke worden nu al in de praktijk gebracht?
  • Welke regelgeving is nog in ontwikkeling?
  • ESG/SFDR/CSRD
  • Wat is de impact op data en proces?
  • Praktijkcases van andere bedrijven binnen en buiten de financiële dienstverlening.
  • Hoe kan een financiële dienstverlener daar op ondernemen?

We vertalen gedurende de dag complexe materie als de effecten van klimaatverandering en energiereductie, als ook aanpassingen in sociaal en maatschappelijk beleid in praktisch toepasbare bedrijfseconomische data en inrichting van processen.

Bij de masterclass hoort een werkboek waardoor je aan het einde van de dag je eigen actieplan uitgewerkt zal hebben. 

Praktische informatie
Datum: op aanvraag

Tijd: 9.00 -17.00 uur

Locatie: in-company of bij Sustainable Talent

Prijs: te bepalen.

Inclusief lunch, koffie/thee, werkboek en certificaat

Reviews

Esther Kruiper
Duurzaamheid Manager

Heerlijk om lastige cases uitvoerig met collega Sustainability professionals te kunnen bespreken. Iedere deelnemer komt met een unieke case. Toch is iedere case een oase van herkenning en dus zeer leerzaam. Met de tools die Harriet en Annick in huis hebben is deze intervisie iedere keer weer een feestje!

Robert Dresen

Dayes

Sustainable Talent is voor ons het juiste specialistisch duurzame matchingsbureau geweest. Na eerst doorgevraagd te zijn over onze duurzaamheidsstrategie en wanneer deze tot bloei komt in onze business, wierf het bureau voor ons een uitstekende Sustainability Manager, die heel goed bij ons past. We zijn nu stappen aan het zetten met onze duurzaamheidsambities. Binnen een aantal maanden hebben we daarna de Sustainable MBA in One Day gevolgd om de duurzame doelen te verdelen over Management en leiders. Op deze manier maken we een boost met onze duurzaamheidsstrategie.

Rene Koop

Gemeente Amsterdam

We zochten een juridische beleidsexpert circulaire economie. De rol zoals wij hem in willen vullen bestaat nog nergens. We waren dan ook bang dat geschikte kandidaten bijna onmogelijk te vinden zijn. Sustainable Talent heeft ons positief verrast door niet één kandidaat te leveren, maar zelfs keuze uit een aantal goede kandidaten. Belangrijk onderdeel van het uiteindelijke succes is dat ons contact bij Sustainable Talent veel moeite heeft gedaan om echt te begrijpen wat we nu precies vroegen. Het heeft onze kijk op de vacature ook verscherpt. Heel waardevol.

Een aanrader: Sustainable Talent is in staat om op een prettige manier de vacaturevraag scherp te zetten en te combineren met effectieve inzet van een waardevol netwerk.