Food for Thought Programma

Food for Thought Programma

Food for Thought programma

Gezamenlijke leiderschapsontwikkeling voor duurzame transities 

Ben jij een duurzame changemaker en wil je samen met anderen je leiderschap versterken, leren van elkaar en nieuwe inzichten opdoen vanuit dagelijkse ervaring? Doe dan mee aan ons intervisie programma met heerlijk eten. Onder begeleiding van Annick Schmeddes en Carola Wijdoogen. 

Voor wie?

  • Ben jij een MVO manager/professional betrokken op de implementatie van Sustainability doelen? En heb jij meer dan 5 jaar werkervaring, waarvan >3 jaar gericht op het leiden/ managen van het sustainability programma?
  • Ben jij nieuwsgierig en onderzoekend? Heb je een luisterend en vragend vermogen, bereid om te leren over veranderingsprocessen en jouw rol daarin?  
  • En heb je behoefte om met collega’s uit je vak te verdiepen, inspiratie op te doen, te sparren, vraagstukken te kunnen delen, nieuwe input te kunnen krijgen?

Dan gaan we graag samen met jou op deze reis!  

Wat is het?

Intervisie is een methode om met vakgenoten te leren van vraagstukken en successen uit de dagelijkse praktijk. Met elkaar werk je aan effectiever gedrag en functioneren, nieuwe ideeën  en inspiratie. Dat gebeurt in een groep van minimaal 6, maximaal 8 deelnemers, in een aantal bijeenkomsten van 3 uur.

De bijeenkomsten worden begeleid door Carola Wijdoogen en Annick Schmeddes.

Wil je je invloed maximaliseren binnen de organisatie waar je werkt? Wil je weten wat best practices zijn? Of wil je weten hoe je collega’s met weerstand omgaan?

Dan is Food for Thought iets voor jou.

Hoe werkt het?

Iedereen neemt een vraagstuk uit de praktijk mee. De cases die deelnemers inbrengen, zijn input voor de vormgeving van de bijeenkomst. Per keer bepaal je samen welk vraagstuk wordt beetgepakt. De intervisiebegeleider bepaalt welke werkvorm hier het beste bij past.

De werkvorm is elke keer anders, maar hebben allemaal gemeen dat de deelnemers elkaar bevragen, aanvullen, adviseren en ondersteunen. Kortom, dat deelnemers gebruik maken van elkaars kwaliteiten.

We verwelkomen de mogelijkheid voor de deelnemers om de groep uit te nodigen bij hun eigen werkgever, om elkaars werk te zien.

Locatie en Tijd

Als ’thuisbasis’ voor onze intervisies hebben we Number 5 Foundation in Den Haag als locatie. We verzamelen hier rond 16.30 uur (om de files voor te zijn). Het programma start om 17:00 en zal rond 20:00 uur afgelopen zijn.

Wat levert het op?

De cases die leven, zijn vaak voor iedereen herkenbaar en toch kijkt iedereen er anders naar. Dat is de sleutel.

Jullie helpen elkaar in je eigen vakgebied. Je brengt elkaar op nieuwe ideeën en frist elkaar op. Zo scherp je elkaar. Dat geeft energie en genereert creativiteit.

De trainers

De bijeenkomsten worden begeleid door Carola Wijdoogen en Annick Schmeddes.

Carola Wijdoogen is directrice van stichting Sustainability University en auteur van onder andere ‘MVO doe je Zo’ en ‘7 Rollen voor duurzaam succes’. Ze is mede-oprichtster van de Sustainability University Stichting. Dit platform biedt de mogelijkheid voor sustainable professionals om samen te kunnen komen voor online en offline peer-to-peer leren. In 2014 werd ze verkozen tot Nationaal Duurzaamheidsmanager (MVO) van het Jaar en in 2017 bekleedde ze positie 11 op de ‘Duurzame Top-100 van Trouw’.

Annick Schmeddes is eigenaar en oprichtster van Sustainable Talent. Ze werkt al ruim 15 jaar binnen de coaching, training en recruitment van duurzame professionals en heeft een enorm netwerk opgebouwd binnen de duurzame wereld. In 2011 heeft ze Sustainable Talent opgericht voor talentvolle leiders met duurzame ambities. In 2017 kwam ze binnen op nummer 50 in de Trouw Duurzame Top 100. Zij is inmiddels Jurylid van de MVO Manager van het Jaar verkiezing, en co-auteur van het boek “Impactvol Ondernemen in de Praktijk”.

Voorbeeld Cases

  • Eén van de RvB leden of Directie probeert consequent échte verandering tegen te werken. Je leidinggevende steunt je wel maar helpt je niet.

  • Je bent gedreven om échte impact te creëren maar voelt je ingeklemd tussen andere belangen en je eigen wensen over een goede work/life balance.

  • Je overziet de toekomstige uitdagingen die de nieuwe Sustainability doelen met zich meebrengen (bijv. materiaalschaarse door elektrificatie) maar hoe breng je dit op de agenda, wat is opportuun?

Praktische info 

  • Locatie: number 5 Foundation, ’t Hoenstraat 5, 2596 HX Den Haag.
  • Kennismakingssessie/verkenning is op 14 november 2024. Deadline inschrijving: 15 januari 2025
  • Data bijeenkomsten: 30 januari, 3 april, 12 juni, 18 september en 20 november 2025.
  • Tijd: Inloop vanaf 16.30 (om de files voor te zijn). Het programma zal om 17:00 uur beginnen en om 20:00 eindigen.
  • De prijs voor een reeks van 5 bijeenkomsten 975,- excl. BTW.
  • Voor gecertificeerde CSO’s levert het 2 PE punten op.
  • Download de Food for Thought flyer hier.

Interesse?

Wil je meer weten, bijvoorbeeld over bijeenkomsten of de samenstelling van de groep? Neem gerust contact met Annick op!.

Food for Thought Programma 

Reviews

Tim de Broekert

Annick really helped me in finding a job in the CSR working field. We had one session where we discussed my ambitions in sustainability and my profile. A few months later, she introduced me to an organisation with a vacancy where I would fit and I got the job! Annick has a high value network for professionals in sustainability.