Impactvol ondernemen in de praktijk

Impactvol ondernemen in de praktijk

Samen met  (Sustainable MBA in One Day compagnon) Paul van Ruiten (redactie) en co-auteurs Elise Vonk, Hanneke Oude Elberink-Schieving, Ton Bastein, Anouk Brack en Jan Selen schreef Annick Schmeddes mee aan het boek Impactvol Ondernemen in de Praktijk.

Trots zijn we met het voorwoord van Ingrid Thijssen, Voorzitter VNO-NCW waarin ze meldt:

“Aan mooie woorden geen gebrek in duurzaamheidsland’. Maar hoef geef je duurzaamheid en circulariteit echt gestalte in de praktijk? Als leiding-gevende, maar ook als HR-professional, productieteamleider, finance- of communicatieprofessional?”

Per rol wordt in dit boek niet alleen stilgestaan waarom dit belangrijk is maar ook hoe je daar als professional je rol in kan nemen.

Het boek is vanaf nu hier te bestellen. 

Samenvatting

Waarom zou je werk moeten maken van impact? Hoe pas je meervoudige waardecreatie toe op jouw rol binnen jouw bedrijf? Hoe doen collega’s van andere disciplines dit? Hoe kun je door een betere samenwerking en afstemming met collega’s zorgen voor meervoudige waardecreatie? Wat levert het nu eigenlijk allemaal op voor jouw bedrijf? Hoe zet je meervoudige waardecreatie in om de toekomst van jouw bedrijf veilig te stellen? In dit boek vind je de antwoorden op deze vragen.

Onze bouwtekening voor meervoudige waardecreatie en positieve impact is het waardecreatiemodel van het IIRC. Van dit model hebben we een praktische vertaling gemaakt, waarmee ondernemers en ondernemende mensen zoals jij direct kunnen starten met het creëren van meer positieve impact. We geven je inzicht in de zes vormen van kapitaal waarmee je als bedrijf impact kunt maken. De voorbeelden en illustraties in dit boek maken het model toepasbaar.

In dit boek delen we praktische handvatten en stappenplannen voor verschillende afdelingen en disciplines binnen een bedrijf: directie en management, Human Resources, Finance & Control, productie, interne communicatie en marketing. Ook delen we verhalen over persoonlijk leiderschap, toekomstgericht ondernemerschap en maatschappelijk commitment.

Na het lezen van dit boek weet je dat sturen op duurzame ontwikkeling en daarmee positieve impact realiseren niet alleen iets is voor grote leiders, duurzame helden of CEO’s. Jij kunt dit ook!

Luister hier de podcast aflevering met Annick zelf. Veel luisterplezier!