Innovatie en duurzaamheid projectmanager (closed)

Innovatie en duurzaamheid projectmanager (closed)

Geplaatst op: 7 juli 2022

Uren:
 32-40 per  week

Locatie:

Boxtel of Den Bosch

Startdatum:
1 sept/1 okt 2022

Information:

Annick Schmeddes of

Marloes van Oorspronk

030-8882050

Keywords:

Innovatie, technisch, projectmanager, ophalen wat er aan ideeën zijn, aanjagen. duurzaamheidsmanager

Innovatie en duurzaamheid projectmanager

Als rioolbeheerbedrijf hebben we een positieve impact op de wereld om ons heen. Daarom zetten we ons in op de SDG’s (Sustainable Development Goals). Als familiebedrijf proberen we duurzame ambities waar te maken. We werken samen met leveranciers en (externe) specialisten. We zien kansen in klimaatadaptatie van het rioolstelsel, immers extremere droogte en regen leidt tot veel vragen en overlast bij onze klanten. Ook in het inzamelen en verwerken van slib en vet ontstaan nieuwe kansen.

Korte lijnen, betrouwbaarheid en klantgerichtheid zijn drijvende krachten achter de manier waarop wij verantwoord ondernemen.

Jouw Functie

Als Innovatie en duurzaamheid projectmanager lever jij een cruciale bijdrage aan het verder ontwikkelen van ons duurzaamheidsbeleid. Jouw visie en kennis bepalen mede hoe wij onze organisatie op een verantwoorde manier inrichten. Duurzame mobiliteit, duurzaam inkopen, verduurzamen van gebouwen, duurzame vet en slib ketens – maatschappelijk verantwoord ondernemen kent voor jou geen geheimen! En als er nog wel geheimen zijn, dan ben je nieuwsgierig en wil je de kansen verkennen. Met jouw passie voor het vak, til jij onze organisatie tot een hoger niveau. In deze rol ben je zowel intern als extern innovatie/duurzaamheids-ambassadeur en een aanjagende en verbindende adviseur. Binnen het bedrijf is er veel animo, jij zorgt dat initiatieven samen tot meer impact komen. Samen met het directieteam zorg jij ervoor dat innovatief en duurzaam ondernemen binnen de gehele organisatie leeft en er organisatie breed stappen worden gezet.

 Jouw verantwoordelijkheden

  • Met jouw open blik naar de wereld wijs jij ons op maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen waar we als van der Velden Rioolbeheer activiteiten moeten ontplooien.
  • Je betrekt andere afdelingen bij uiteenlopende duurzaamheidsprojecten.
  • Bovendien onderhoud je een groot netwerk met nationale partners zoals maatschappelijke organisaties, certificerende instellingen en ministeries om up-to-date te blijven aangaande alle ontwikkelingen en hierin voorop te blijven lopen qua kennis.
  • Je richt je ook op de borging van innovatie- en duurzaamheidsstappen zoals de gebruikte duurzaamheidscertificeringen
  • Je bent betrokken bij het desbetreffende communicatiebeleid en je weet als geen ander onze duurzaamheidsstappen aan verschillende doelgroepen te vertellen.

Jouw profiel

Jij bent een energiek persoon en ervaren professional als het gaat om vertalen en het in de praktijk brengen van innovatie en duurzaamheid. Je hebt passie en weet deze over te brengen en je hebt doorzettingsvermogen om dingen gedaan te krijgen. Jij hebt jezelf dan ook al enkele jaren bewezen binnen een vergelijkbare functie op het gebied van innovatie/duurzaamheid, voor jou kent deze wereld niet veel geheimen. Je hebt bij voorkeur wat ervaring opgedaan in een technische start-up of  scale-up. Je kijkt er naar uit om onze collega’s mee te nemen om groene en vernieuwende keuzes te maken. Zij waarderen jouw enthousiasme, proactiviteit en flexibiliteit. Vanzelfsprekend ben je communicatief sterk, creatief en een uitstekende netwerker.

  • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-/wo-niveau en minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring op het gebied van duurzaamheid/MVO/Innovatie,
  • Vanzelfsprekend heb je goede kennis van duurzaamheidsonderwerpen en volg je de maatschappelijke trends en ontwikkelingen in de markt op de voet.
  • Ervaring in de zakelijke dienstverlening is een pré. Je voelt je thuis in onze no-nonsense en aanpakkerscultuur.

Wij bieden

Een fijne baan binnen een organisatie die toekomstgericht is. Duurzaamheid zit in het hart van ons familiebedrijf. Je bepaalt hierin mede  het beleid en geeft leiding aan de uitvoering. In deze unieke rol krijg je de mogelijkheid jouw stempel te drukken op toekomstige organisatie. Jouw werk heeft een directe impact op onze voetafdruk. En dus op de rest van de wereld.

Wij zijn

Een mooi familiebedrijf dat lange termijn in de kern van haar cultuur heeft. De basis van duurzaamheid hebben wij al op orde. Wij willen mooie technische innovaties realiseren. We zijn trots dat we een moderne partner zijn voor complete en duurzame dienstverlening in de (afval)waterketen. Wij reinigen, inspecteren, renoveren en vernieuwen rioleringen. Wij zamelen vetten, olie en slib in en verwerken deze. En uiteraard adviseren wij onze opdrachtgevers.

Wij werken voor vastgoedeigenaren, woningcorporaties, gemeenten en zorginstellingen vanuit 14 vestigingen in Nederland en België. Medewerkers en klanten staan bij ons centraal. Van der Velden zorgt voor een gezonde werk-privé balans, voldoende groei- en ontwikkelingsmogelijkheden en uiteraard de juiste beloning.

Interesse?

Stuur je CV en motivatie naar info@sustainabletalent.nl. We zien jouw sollicitatie graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 21 augustus tegemoet! Vragen? Neem contact op met onze recruiters.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.