Academie

Deelneemster Sustainability Career Guide

Bregje Thijssen

Mede dankzij de training van Sustainability Career Guide heb ik de overstap gemaakt van het bedrijfsleven naar de provincie Gelderland. Een provincie met flinke klimaatambities waar ik me erg thuis voel!

Ik ben onderdeel geworden van de werkgroep Gedrag binnen Code Groen, een programma waarin de provincie werkt aan haar klimaatambities en de (steeds hogere) plaats op de CO2-prestatieladder. Binnen werkgroep Gedrag proberen we medewerkers en partners te motiveren om die extra stap te zetten en laten we de ambities ook terugkomen in ons beleid. Veel dank Annick, voor de inspiratie en het zetje!!

Robert van Groen

Wat is duurzaamheid? Hoe kan ik mijn talenten daarin uit laten komen? Deze lastige vragen worden stap voor stap concreet gemaakt in de blended online leeromgeving van Sustainable Talent. Doordat je dit traject met medecursisten volgt en ontmoet in de live Q&A's, leer je gelijk van elkaars standpunten. Super interessant!

Rolf Kirkels

Na het afronden van mijn baan heb ik eerst een loopbaantraject gevolgd. Hierdoor kwam ik weer meer in mijn kracht te staan. Ik voelde me sterk om mijn passie te volgen en te kiezen voor het werkveld van milieu/duurzaamheid/MVO. Maar waar zijn die banen en waar vind ik die? Hoe zou ik daarin passen? Dat zijn vragen die beantwoord zijn in de SustainabilityCareerGuide van Sustainable Talent. Door persoonlijke begeleiding van de coach werd mijn inspiratie versterkt, hebben we mijn profiel/pitch aangescherpt voor duurzaamheid en kreeg ik vacaturetips. Door te sparren met andere academie-genoten vonden we herkenning bij elkaar en konden we elkaar motiveren en helpen met praktische tips. Uiteindelijk kon ik binnen een half jaar beginnen in mijn duurzame baan!

Pytsje Bakker

Ik heb echt enorm veel gehad aan de Sustainability Career Guide. De voorbereidingen en gesprekken waren erg fijn. Tijdens deze gesprekken onderzocht ik samen met Annick mijn twijfels en zorgen over mijn groeimogelijkheden. Nadat Annick me op een vacature heeft gewezen, waar ik voor ben aangenomen, besloot ik nog wel de modules af te maken, omdat er veel waardevolle video’s tussen zitten!

Online Academie

Sustainability Career Guide

Wil jij nu, zeker anno 2021, je werk maken van duurzaamheid? Duurzaam ondernemen is inmiddels niet meer onbekend en wordt steeds strategischer voor veel organisaties. Wil jij daaraan bijdragen?  

Sustainable Talent heeft een nieuw, online, programma mét ondersteuning van coaches en ook de mogelijkheid om met andere Sustainable Talents de samenwerking op te zoeken. 

Voor wie

We hebben een programma ontwikkeld voor starters (<5 jaar werkervaring) en we hebben een programma ontwikkeld voor mensen met werkervaring (> 5 jaar) maar nog niet op het gebied van duurzaamheid.  

Zijn dit de vragen die je herkent: 

 • Weet jij nog niet precies wat je wilt doen in duurzaamheid? 

 • Weet jij nog niet welke organisaties er allemaal zijn en wat ze doen? 

 • Weet jij niet goed hoe jij daar een rol zou kunnen spelen? 

 • Of weet jij niet hoe je duurzaamheid in je huidige baan in zou kunnen passen? 

 • Heb jij nog onvoldoende kennis van de duurzame sector en de duurzame arbeidsmarkt? 

 • Ben jij al aan het solliciteren of netwerken maar lukt het je niet om die droombaan te bemachtigen? 

 • Wil jij je netwerk uitbreiden en écht kans maken op jouw droombaan in duurzaamheid?

Heb je al meer dan 5 jaar ervaring, werkende ín de duurzaamheid, neem dan contact met ons op zodat we jouw carrièrevraag en -oplossing kunnen afstemmen. We hebben trainingen die ook jou verder kunnen helpen. 

Wat levert het je op

 • Je krijgt focus in wat jij precies wilt in duurzaamheid. Wil je iets met duurzame energie doen, met duurzame voeding, of met sociale innovatie? Focus is belangrijk om meer kennis op te kunnen doen, je te kunnen verdiepen en een netwerk op te bouwen. 
 • Je krijgt een overzicht van wat er op het gebied van duurzaam ondernemen speelt in Nederland. 
 • Je krijgt inzicht in de duurzame arbeidsmarkt  en waar duurzame werkgevers behoefte aan hebben 
 • Je leert te formuleren wat jouw passende vaardigheden en talenten zijn in duurzame rollen en waar jouw toegevoegde waarde ligt binnen het werkveld van duurzaamheid. 
 • Je leert organisaties kennen en je  onderzoekt wat er op dit moment bij hen speelt. 
 • Je leert een match te formuleren tussen jouw talenten en de behoeften van jouw droomorganisatie(s). 
 • Leert om duidelijk over te brengen in een pitch, sollicitatiegesprek, C.V. en LinkedIn waarom jij de geschikte kandidaat bent voor jouw droomorganisatie. 
 • Je netwerk in duurzaamheid wordt direct al uitgebreid  en er wordt gebruik gemaakt van het zeer uitgebreide netwerk van Sustainable talent. 
 • Je bent gestart met het voeren van netwerk- of sollicitatiegesprekken met relevante organisaties! 

Kortom, met dit traject vergroot je je kansen enorm op het vinden van jouw droombaan in duurzaamheid!  

Programma

De blended training (met zowel online filmpjes als maatwerk feedback) bestaat uit 3 modules 

De wereld van duurzaamheid – wat is dat voor jou “een duurzame baan”?

Met daarin:

een overzicht van duurzaam ondernemen,

een overzicht van duurzaam ondernemen in Nederland, 

een overzicht wat en waar de banen zijn.

Aan het eind heb je een goed overzicht van de actuele mogelijkhedenzodat je beter kunt gaan kiezen.  

 • Bij deze module krijg  je éénmalig een Q&A webinar met coach Annick Schmeddes

De reis naar je duurzame droombaan voorbereiden – je “lonely planet” in verschillende duurzaamheidsgebieden 

Met daarin allerlei criteria  die je impliciet en expliciet meeneemt naar die droombaan. Je verkent hoe je een keuze kunt gaan maken, en waarom die keuze ook goed bij jou en jouw CV past. Aan het eind heb je een duidelijke focus en ook een passende  pitch om te gaan netwerken.  

 • Bij deze module krijg je een 1 op 1 met coach Annick Schmeddes 
 • Ook krijg je toegang tot 2 Q&A webinars over deze module
 • Ook krijg je de mogelijkheid voor 3 intervisie sessies met peers, deelnemers met dezelfde ervaring en vragen.  Voor deze uitbreiding brengen we 99,-incl BTW in rekening 

“En Route”: op weg naar die duurzame droombaan –Ervaar die reis in duurzaamheidsland
En dan ga je netwerken bij die duurzame werkgevers. In deze module heb je nog allemaal informatie over werkgevers die je kunt inzetten om écht die baan te krijgen.  

 • Bij deze module krijg je een 1 op 1 met coach Annick Schmeddes 
 • Ook krijg je toegang tot 2 Q&A webinars over deze module
 • Ook krijg je de mogelijkheid voor 3 intervisie sessies met peers, deelnemers met dezelfde ervaring en vragen.  Voor deze uitbreiding brengen we 99,-incl BTW in rekening 

Praktische info & Aanmelden

Je meld je aan via www.sustainabilitycareerguide.nl  Op dat moment kan je de module in die je hebt gekozen.  Je krijgt dan de webinar kalender te zien waarin je je kan aanmelden.  

Je hebt 6 maanden toegang tot de aangeschafte modules. Je krijgt een melding als de periode afloopt zodat je eventueel documenten nog kunt meenemen.  

Betaling: is via IDEAL 
Als je wilt dat je werkgever betaalt,stuur dan een email naar: info@sustainabletalent.nl

Je krijgt na ontvangst van betaling je eigen unieke code om in de online leeromgeving in te loggen.  

Groepsgrootte van de intervisie sessies maximaal 6 personen. 

Werkvorm: online

Prijs: totaalpakket € 717,- incl. BTW. Alle modules zijn ook los te bestellen. Meer informatie hierover vind je op: www.sustainabilitycareerguide.nl

Voorbereiding deelname: geen 

Taal: Nederlands