stories

stories

Laat je inspireren door deze persoonlijke verhalen

Doen wat je leuk vindt klinkt zo makkelijk. Maar hoe vind je een baan die daarbij past? En weet je wel waar je goed in bent en wat je wilt? Deze Sustainable Talents hebben gevonden wat ze zoeken. En daar ging heel wat aan vooraf. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Twee dingen. Eén: Ze willen werken in duurzaamheid. Twee: Hun zoektocht begint bij talentscout Annick Schmeddes. 

Lees de persoonlijke verhalen van onze Sustainable Talents en laat je inspireren om ook de stap te zetten om je hart te volgen


Susanne IJsenbrandt – Changemaker: van duurzame visie naar relevante impact

Sterk gemotiveerd om bij te dragen aan een betere en duurzamere wereld, zet Susanne graag haar kennis en vaardigheden in bij organisaties die hier aan (willen) werken.

Tijd voor iets nieuws

Het programma waaraan ik bijna 3 jaar lang had bijgedragen als MVO Adviseur was succesvol afgerond en er was geen functie in de organisatie beschikbaar die mij aansprak. Ik heb toen de tijd voor mezelf genomen om te bepalen wat ik nu eigenlijk echt wil doen.

Ik hinkte op twee gedachten: voor mijzelf beginnen of weer in dienst treden bij een organisatie. Om dit te onderzoeken ben ik in het VIP traject gestapt van Sustainable Talent. Tijdens de gesprekken met Annick hebben we laag voor laag afgepeld waar mijn interesse en mijn kracht ligt en toen kwam duidelijk naar voren dat ik mij prettiger beweeg in een corporate omgeving dan als zelfstandige.

Annick gebruikt doeltreffende werkmethoden en zet je uiteraard hard aan het (denk)werk. Wat ik ook prettig vond was dat we samen een paar oriëntatie/sollicitatie gesprekken hebben voorbereid. Daardoor kon ik  experimenteren met de manier waarop ik mij presenteer en welke vragen werken en welke niet.

Verschil maken

Het hele traject – VIP Individueel programma – heeft ervoor gezorgd dat ik steviger in mijn schoenen sta en beter kan duiden wat ik wel en niet belangrijk vind in mijn werk, waarmee ík het verschil maak en…. het belangrijkste, waar ik blij van word. Het advies wat ik kan geven is:  blijf trouw aan jezelf, volg je hart en bereid een gesprek altijd goed voor.

Felix Faassen – Codebase Steward bij Foundation for public code: van droom naar werkelijkheid.

Droom

Mijn droom is een wereld waarin technologie ons welzijn, ons gevoel van doelgerichtheid, democratie en ons vermogen om complexe wereldwijde uitdagingen aan te gaan ondersteunt. Een duurzame inclusieve economie waarin de planeet en het welzijn van dieren en mensen centraal staan.

Na 10 jaar als ondernemer gewerkt te hebben was ik toe aan iets anders. Maar hoe combineer je dat met mijn andere ambitie componist worden? Ik bleef er mee rondlopen en kwam niet in actie.
Sustainable Talent heeft mij geholpen om uit mijn hoofd te komen.

Het is heel erg fijn om te kunnen spiegelen met mensen die ook vanuit hun persoonlijke en professionele ervaring je kunnen coachen. Annick heeft mij fantastisch geholpen. Haar open en persoonlijke benadering en kritische vragen, gecombineerd met een solide proces hielpen mij om op zoek te gaan naar mijn kernwaarden. Wat zijn dingen die ik belangrijk vind, wat mist er in onze maatschappij, welke problemen en welke oplossingen zouden daar voor zijn? En hoe kun je dat combineren met andere ambities die je ook hebt?

Een goede basis

Als de basis helder is dan kun je vervolgens ook gestructureerd gaan zoeken naar werkgevers die bij je passen én wordt het ook makkelijker om te zien hoe jijzelf waarde kan toevoegen aan die bedrijven. Hetgeen je écht een voorsprong geeft in je sollicitatieproces. Andere professionals die in een vergelijkbare situatie zitten wil ik meegeven dat ze niet langer moeten twijfelen, mijmeren of analyseren. Als je het gevoel hebt dat er iets in je werk niet klopt, of denk je “dit is het niet maar wat dan wel?” Ga er dan mee aan de slag!
Wees niet bang om te veranderen en iets nieuws uit te proberen.

Het is oké als je het even niet weet, ook als je al veel werkervaring hebt en altijd al dacht te weten wat je zou moeten. Sta stil, stop met eindeloos zoeken op LinkedIn, haal diep adem en als het niet lukt bel Sustainable Talent. Investeer in een goede loopbaanbegeleiding. Het verandert echt je leven!

Brigitte Vlaswinkel – van Shell naar Oceans of Energy

Gelukkig van natuur

Ik houd enorm van de zee, de wind, de ruimte, de stilte. Dat is waar ik het meest gelukkig van word. Op een zeilboot op het water. Als kind zei ik dat ik bij Greenpeace wilde werken. Mijn studie Earth Science voelde dan ook als een logische keuze. Dat ik daarna een baan in duurzaamheid wilde, was ook duidelijk voor mij. Maar het liep anders. Een feit is vaak dat je toch op een ander pad terechtkomt. Zo werkt dat nu eenmaal.” Zo kwam ik bij Shell te werken. Het internationale karakter van Shell vond ik fantastisch. En voor een onderzoeker als ik lag daar een wereld aan data en mogelijkheden aan mijn voeten. Toch vond ik vanaf het begin de keuze voor Shell niet helemaal stroken met mezelf. Ik probeerde het goed te praten voor de buitenwereld, dacht ik. Maar het was goedpraten naar mezelf toe.

Geen match

Na een aantal jaar merkte ik dat mijn werk me te veel energie kostte. Het was tijd om energie te besparen, duurzamer om te gaan met m’n lichaam. Ik zag dat mijn werk niet matchte met wat ik in mijn hart het liefst wilde doen. Ik kwam mijn angst onder ogen om niet te durven veranderen.

Ik stapte uit m’n comfortzone door nieuwe mensen uit het duurzame veld te ontmoeten. In de avonden volgde ik Massive Online Open Courses, cursussen in duurzame topics. Ik wilde mezelf bijscholen en erachter komen wat ik interessant vind. Ik wilde het ook beter kunnen verwoorden naar anderen toe.

Ook deed ik vrijwilligerswerk naast m’n baan. Zo hielp ik bij het UNESCOIHE Waterinstituut in Delft. Dat was leerzaam omdat ik in een andere omgeving zag wat ik waard ben, wat ik was vergeten. Ik werd er gewaardeerd en dat gaf mij zelfvertrouwen. En dat had ik nodig om die stap te zetten. Het was ook goed voor mijn ervaring in de duurzame sector, voor mijn cv. En om mensen te overtuigen dat ik bereid ben de stap naar duurzaamheid te zetten.

Aan het eind van mijn proces heb ik advies gevraagd bij Sustainable Talent. Ik dacht dat ik nog niet zo ver was, maar ik kwam er daar achter dat ik er wel bijna was. Dat ik de juiste dingen heb gedaan. Sustainable Talent heeft geholpen om mijn gesprek goed voor te bereiden bij Oceans of Energy en een goed aanbod te doen aan deze start-up. Dat gaf mijn zelfvertrouwen een boost.

In balans

Bij Oceans of Energy zit ik helemaal op mijn plek. Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van drijvende zonnefarms op zee. Dat vind ik fantastisch. Het lijkt alsof alles wat ik gedaan heb in mijn leven nu samenkomt. Het heeft mij gebracht waar ik nu ben. Ik merk lichamelijk en geestelijk meteen het verschil. Wat het met mij doet nu ik doe waar ik achter sta. Het voelt als een wereld van verschil.

Paul Schoenmakers – Head of Impact bij Tony Chocolonely volgde het VIP traject bij Sustainable Talent.

De ongelijkheid in de wereld is enorm en we moeten het toch met z’n allen rooien op deze planeet. Ik ben me bewust van mijn bevoorrechte positie. Ik vind dat ik daar iets mee moet doen. Iemand die arm is zal brood op de plank verkiezen boven een bos laten staan. Ook al besef je dat het voor het grote geheel belangrijk is dat we bossen hebben om de luchtkwaliteit goed te houden. Ik wil graag werken aan een positieve vooruitgang, eerlijker delen is een goed begin.

Lange zoektocht

Ik heb lang gezocht naar deze droombaan. Ik heb heel wat dingen geprobeerd en dat was soms best een struggle. Ik heb ruim twee jaar de tijd genomen om de juiste baan te vinden. Ben op zoek geweest naar waar ik goed in ben en wat bij me past. Welke onderwerpen ik leuk vind en waar ik mezelf verder in wil ontwikkelen. Ik merkte al snel dat ik iets wil doen waar mijn passie ligt: de wereld een klein beetje beter en mooier maken.

Toen ik bij Buitenlandse Zaken zat heb ik met veel verschillende handelsketens te maken gehad. Ik zag daar wat de problemen waren en met welke oplossingen mensen daaraan werkten. Dat vond ik inspirerend en interessant op hoog strategisch en politiek niveau. Ik denk dat ik vanuit die positie een positieve, maar indirecte invloed had. Wat ik minder leuk vond was dat ik vrij ver weg stond van de resultaten die ik zo belangrijk vind. Ik wilde meer hands on en dicht op de bal spelen.

Minder werken

In mijn twee jaar durende zoektocht naar de juiste baan ben ik 10% minder gaan werken. Zo kon ik iedere week een halve dag besteden aan het zoeken naar ander werk. Het moeilijkste aan zo’n zoektocht is dat je niet weet wanneer je de baan vindt die je zoekt.

Op een gegeven moment ben ik erop gewezen dat deze rol eraan kwam bij Tony’s Chocolonely. Al heel snel voelde dat als een fantastische plek. Bij Tony’s maken we ons sterk voor slaafvrije chocolade. Niet alleen de onze, maar alle chocolade. Dat is niet eenvoudig. Wij halen onze cacao juist uit landen waar de problemen met kinderarbeid en slavernij groot zijn. We willen laten zien dat het ook dáár anders kan, zodat uiteindelijk iedereen het anders kan doen. We zorgen voor een positieve impact voor cacaoboeren in Ghana en Ivoorkust. Met ons impactteam zijn we fulltime bezig om te kijken waar we resultaten boeken en hoe we verder kunnen verbeteren.

Tony’s groot maken

Ik hoop hier te kunnen groeien in mijn rol en met Tony’s naar een niveau toe te groeien waarop we internationaal het verschil maken. Tony’s is een transparant bedrijf, we laten zien hoe wij de problemen aanpakken. En we krijgen steeds meer inzicht in wat de resultaten daarvan zijn. Ik hoop dat ik later met trots terugkijk op het verschil dat we hebben gemaakt.