Junior Project Coordinator textiles | Havep (open)

Duurzame Junior project coördinator textiel | Havep, VP Capital Group

Contract: 32-40 uur | Salaris: 2500-4000 | Locatie: Goirle


Over VP Textile

Textielgroep VP Textile omvat de merken Havep, Hydrowear en Van Heurck. Samen bieden zij een totaalpakket aan werk- en veiligheidskleding. De groep heeft bijna 160 jaar textielervaring en is expert in het maken van werk-, regen- en veiligheidskleding. We steunen op een gezamenlijk duurzaam DNA. We geloven dat je zaken op een eerlijke, sociale en ecologische manier moet doen, omdat het zo hoort. Alleen op deze manier kunnen we trots zijn op wat we doen, bijdragen aan een betere wereld en ook onze volgende generaties een mooie toekomst bieden.

Op welke wijze draag jij bij aan de ambities van VP Textile

De textielsector is een van de meest vervuilende sectoren. De impact op afval, water en CO2 is enorm. VP Textile wil er alles aan doen om haar footprint zo klein mogelijk te houden en haar klanten kwalitatieve, duurzame oplossingen aan te bieden. We zien ons bedrijf als een tool om impactvolle verandering te realiseren.
Wij stellen vandaag 2 uitspraken centraal in onze strategie en in de uitvoering ervan.

Iedereen met een glimlach naar het werk
Dit betekent voor ons dat de werkomstandigheden van iedereen in de keten veilig en aangenaam horen te zijn. Verder vinden wij het van belang dat iedereen die werkt, moet kunnen leven van het loon dat men verdient.

Closing the loop
Wij geloven dat de circulaire economie de toekomst heeft. Voor ons betekent dat zoveel mogelijk gebruik maken van duurzame grondstoffen in onze producten, werken met hernieuwbare energiebronnen, het uitbannen van toxische stoffen in de verschillende productieprocessen en het hoogwaardig recyclen van oude kleding.
Als junior project coördinator textiel werk je samen met de Sustainability manager om onze ambitieuze doelstellingen op dit vlak te realiseren.

Hoe ziet jouw omgeving eruit?

De standplaats voor de functie is het kantoor van HAVEP in Goirle.
Vanuit je rol werk je nauw samen met je collega’s op de verschillende afdelingen en bij de verschillende merken.
Zo heb je veel te maken met de afdeling Research & Development en de afdelingen Supply Chain, Sales en Marketing. De collega’s van Hydrowear en Van Heurck zul je maandelijks -of zoveel vaker als nodig is- bezoeken op locatie (Emmen – NL en Lier – BE).
Je overlegt je werkzaamheden en projecten met de Sustainability manager van HAVEP, waar je ook aan rapporteert

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden en resultaatgebieden

1. Werkzaamheden Arbeidsomstandigheden productielocaties
We zijn een trots lid van de Fair Wear Foundation, 2 van onze merken behalen zelfs de Fair Wear Leader status. Jouw bijdrage hierin is heel groot: je werkt voortdurend aan verbetering o.a. door middel van het opvolgen van de Corrective Action Plans vanuit audits die zijn uitgevoerd bij onze productie locaties. Hiervoor heb je regelmatig contact met de lokale landen managers en leveranciers. Je volgt ook relevante workshops en webinars om je te ontwikkelen op je vakgebied.

2. Duurzaamheidsprojecten en externe samenwerkingen
Wij geloven in de kracht van samenwerking als het gaat om duurzaamheid, en daarom ondersteunen wij met onze merken diverse externe duurzaamheidsprojecten. Door het verzamelen en delen van informatie, of het uitwerken van specifieke projectonderdelen, draag je hieraan bij.

3. Informatie & rapportage voorziening
Onze organisatie hecht veel waarde aan transparantie en een eerlijk inzicht in onze duurzame progressie. Het verzamelen van data en inzichten op sociaal vlak en milieuvlak is dan ook een belangrijke pijler. Dit vormt immers de basis van onze rapportage naar stakeholders.
Deze info haal je uit onze eigen processen maar ook bij toeleveranciers.
Je blijft ook op de hoogte op het vlak van ontwikkelingen en trends binnen duurzaamheid en levert input aan de afdelingen Research & Development, Supply Chain en Innovatie.

4. Interne & externe communicatie ten aanzien van duurzaamheid
Bij ons is transparantie over duurzaamheid van groot belang, en daarom zorgen wij er altijd voor dat onze website up-to-date is met de laatste informatie. Je zorgt er dan ook voor dat alle relevante duurzame informatie gedeeld wordt met de betrokken afdelingen

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je beschikt over HBO werk en denkniveau en hebt bij voorkeur een opleiding in de richting van Textiel;
 • Je hebt een gezonde dosis leergierigheid en een hart voor duurzaamheid;
 • Je werkt klantgericht en hebt een dienstverlenende instelling;
 • Je pakt vraagstukken pragmatisch op en neemt je verantwoordelijkheid;
 • Je bent resultaatgericht en praktisch;
 • Je weet uitstekend samen te werken met alle relevante teams;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, in woord en geschrift NL & ENG en idealiter ook FRA (Tunesië);

Herken jij jezelf in de volgende competenties?

 • Voortgangsbewaking
 • Ambitie
 • Schriftelijke communicatie
 • Samenwerken
 • Leervermogen

Inschaling

De functie junior project coördinator textiel is ingeschaald in schaal 8 van de MITT CAO (2500-4000 euro per maand fulltime). Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.

Wat hebben wij te bieden?

 • Een uitdagende functie in een dynamische organisatie (32-40 uur);
 • Ruimte om je te ontwikkelen en door te groeien;
 • Een passend salaris conform opleiding en ervaring met een goede pensioenregeling;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden.

HAVEP You’ll never work alone
HAVEP is een uniek 156 jarig familiebedrijf gespecialiseerd in workwear en protective wear. We zijn een internationale organisatie met circa 300 medewerkers wereldwijd. Onze missie is samen oplossingen creëren die verder gaan dan beschermende werkkleding. Bij HAVEP vinden we niet alleen een duurzame productie belangrijk, we willen ook duurzaam omgaan met onze mensen. We hebben we een circulaire droom in de textielbranche, focussen op innovatie en de beste solutions voor de markt. Met deze strategische pijlers wil HAVEP een positieve impact realiseren. We zijn in transitie naar een wendbare en toekomstgerichte organisatie. Wij zijn dan ook op zoek naar mensen die met ons mee willen bouwen aan gezonde groei voor de komende jaren.

Enthousiast?

Wil je direct solliciteren? Stuur je CV en korte motivatie via de ‘Apply now’ button.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de functie? In dat geval kun je contact opnemen met Lina Baranowski via 06-46853248 of mail@sustainabletalent.nl


Recruiter Profile Photo

Lina Baranowski

Matchmaker, trainer & coach
+31 6 46853248
mail@sustainabletalent.n