Junior Sustainability Consultant- 2 Fte (gesloten)

Junior Sustainability Consultant- 2 Fte (gesloten)

Geplaatst op: 25 februari 2022

Hours:
36-40hr per  week

Location:

Utrecht

Starting date:
ASAP

Information:

 Juultje de Groot

030-8882050

 

Junior Sustainability Consultant (2 Fte, 36-40 uur)

Climate Neutral Group (CNG) breidt haar team uit met twee Junior Sustainability Consultants.

De junior consultant is onderdeel van het Consultancy team. Dit snel groeiende team bestaat nu uit 9 personen. De Consultants Climate Change zijn verantwoordelijk voor de verdere uitrol en ontwikkeling van de duurzaamheidsstrategie bij de klanten van CNG, in lijn met het Parijs akkoord. Dit betekent voor een organisatie 50% minder uitstoot in 2030 en klimaatneutraal in 2050.

Als ‘expert’ staan de consultants organisaties bij in de vertaling en realisatie van de Parijsdoelstellingen. Deze consultants werken aan inzicht in CO2 footprinting, CO2 reductiestrategie  en klimaatneutrale certificering. Met gedegen kennis van de totale propositie van CNG (inzicht, reductie, compensatie en certificering) maken zij de vertaalslag naar een passend en op maat advies voor de klant.

Over Ons

Onze uitdaging is om de opwarming van de aarde tot 1,5 graden te beperken voor toekomstige generaties. Onze focus ligt bij organisaties, hun producten en diensten. Het doel is om met hen in 2050 Absolute zero CO2 te realiseren. Met respect voor de organisatie, stakeholders en omgeving bekijken we wat er nodig is en laten we zien dat het kan. Met erkende methodes maken we de resultaten op weg naar Absolute zero CO2 geloofwaardig en transparant. Organisaties laten doen waar ze goed in zijn: binnen de grenzen van de planeet, met betekenis en waarde.

Lees meer op www.climateneutralgroup.com.

Werkzaamheden Junior Sustainability Consultant

De Junior Sustainability Consultant is ondersteunend aan de andere Sustainability Consultants bij het ontwikkelen van CO2footprint inzichten maar adviseert klanten ook zelf. Je begeleidt klanten in hun klimaatneutrale aanpak. Ook ondersteunt de Junior Consultant het Consultancy team met de verdere ontwikkeling van de A tot Zero strategie van CNG zelf.

CNG geeft jou mogelijkheden om je breed inzetbaar te maken zodat je tot een senior consultant kan ontwikkelen.

Persoon, ervaring & kennis

Je bent een ondernemende starter of hebt 1 à 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Ook verwelkomen we consultants met 1 à 2 jaar ervaring die zich willen ontwikkelen op klimaatneutrale strategieën en we begeleiden hen via onze Academie. Het is een vanzelfsprekendheid dat je bovenmatige interesse hebt voor thema’s als klimaatverandering en duurzaamheid.

Je bezit aantoonbaar het vermogen om je snel in te werken in nieuwe onderwerpen. Je hebt de instelling om snel zelfstandig te werken binnen een groeiend team en je vindt het leuk om cijfermatig bezig te zijn. 

Ook heb je aantoonbaar affiniteit voor commercie  om klanten en je medeconsultants goed te ondersteunen bij de opvolging van vervolgtrajecten bij bestaande klanten en eventueel bij de acquisitie van nieuwe klanten.

Profiel:

 • Afgeronde HBO of WO opleiding, richting:  Industrial Engineering (Technische Bedrijfskunde), Energy Engineering, Sustainable Energy Technology, Climate studies, Business Administration, Sustainability Science and Policy, Industrial Ecology of vergelijkbare master opleidingen.
 • Passie voor en affiniteit met thema’s als: klimaatverandering, circulaire economie, energietransitie, duurzaamheid, etc.
 • Gevoel voor commercie en klantgericht.
 • Tactisch, analytisch sterk. Vaardig met plannen en structureren.
 • Resultaatgericht.
 • Teamspeler binnen een groeiend team.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en uitstekende beheersing in woord en geschrift van zowel Nederlands als Engels.
 • Is bereid met OV te reizen voor zowel woon-werk als zakelijke mobiliteit.

Wat Climate Neutral Group jou biedt:

Het team bestaat uit collega’s die zich vanuit hun intrinsieke motivatie en expertise inzetten om het klimaatprobleem terug te dringen. Met dit passievolle en resultaatgerichte team weten we een inspirerende, dynamische en uitdagende werkomgeving te creëren. Een omgeving waarin je zowel als mens als professional je kan blijven ontwikkelen.

 • Arbeidsmarktconform salaris voor junior consultants.
 • Pensioenregeling.
 • Mogelijkheid tot het bijkopen van vakantiedagen.
 • Werken voor aansprekende (internationale) klanten en opdrachtgevers. (aan projecten die er echt toe doen)
 • Flexibele werktijden en (deels) vanuit huis werken behoren tot de mogelijkheden.
 • MS Surface computer en mobiele telefoon.
 • Een informele werksfeer, periodieke kennissessies en bedrijfsuitjes.

Informatie en sollicitatie procedure

De deadline voor deze vacature is 20 maart 2022.

De eerste gespreksronde zal plaatsvinden bij Sustainable Talent op 15, 16 en 17 maart.

De tweede gespreksronde zal plaatsvinden bij Climate Neutral Group op 22 en 23 maart. 
In overleg kunnen er referenties opgevraagd worden. 

Startdatum: zo snel mogelijk.

De deadline is inmiddels verstreken, je kan niet meer reageren op deze vacature. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.