Juridisch Adviseur Duurzaamheid | Circ (open)

Juridisch Adviseur Duurzaamheid | Circ

Locatie: Houten

Tagged:  Jurist, Circulaire Economie, Biogas

Legal Counsel Sustainability

Ben jij een gedreven juridisch professional met een groen hart en een passie voor de circulaire economie? En wil je een positieve impact hebben op de maatschappij? Dan is deze vacature bij deze impact gedreven startup, iets voor jou! Bij Circ zijn we op zoek naar een enthousiaste bedrijfsjurist met – bij voorkeur – interesse in het bestuursrecht, die ons team komt versterken en meehelpt onze ambitieuze doelen te realiseren.

Omschrijving Circ en van de BioTransformer

Circ is een disruptieve, innovatieve startup die een compacte machine heeft ontwikkeld (BioTransformer) die lokaal groente-, fruit en etensresten (GFE) omzet in BioGas (alternatief voor aardgas) en BioWater (bodemverrijker) met als doel om de wereld te verduurzamen.

Hotels, zwembaden, gevangenissen, bakkers, bierbrouwers, zij kunnen met onze BioTransformer allemaal hun eigen voedselresten zelf omzetten in biogas. Doordat dit elke dag vers in de vergister wordt gegooid, is de energie in bijvoorbeeld een bananenschil nog in volle omvang aanwezig. In tegenstelling tot een GFE container waarin er na een paar dagen een hoop energie vervliegt. Dat, in combinatie met onze slimme software en het toevoegen van water, zorgt er voor dat we veel biogas uit die voedselresten kunnen halen. Het gebruik van biogas vervangt het fossiele gas en zo verminderen we de CO2 uitstoot. In het Biowater dat achter blijft, zit ook nog ontzettend veel waarde in de vorm van nutriënten. Nutriënten (zoals stikstof, fosfor en kalium) zijn van levensbelang voor de voedselkringloop, dus die moeten terug naar de bodem. Zeker nu de beschikbaarheid van nutriënten onder druk staat, en de milieu-impact van huidige nutriëntenketens relatief fors is.

Vanwege het innovatieve karakter van de oplossingen van Circ betekent het dat onze producten niet altijd even goed binnen de (interpretatie van) de huidige wetgeving passen. De nieuwste ontwikkelingen op de relevante wetgeving, laten zien dat we met Circ de juiste dingen doen en dat we vooroplopen op de weg waar Brussel en Den Haag naar toe willen. Het is mede aan jou om ze de weg te wijzen, door actief te lobbyen en netwerken.

Omschrijving van de rol

 • Je helpt de klanten voor Circ, door met hen de nodige vergunningen aan te vragen of meldingen te doen bij de gemeente en omgevingsdienst, voor het gebruiken van de BioTransformer.
 • Je maakt impact door vergunningverleners en andere overheidsinstanties ervan te overtuigen dat het GFE van de klanten van Circ, geen afval is, maar een grondstof
 • Je helpt Circ door je pro actief te bewegen in allerlei netwerken en lobby clubs, zodat bijv de nog te ontwikkelen meststoffenwetgeving
 • Je helpt je collega’s, door hen bijvoorbeeld bij de product ontwikkeling en in salesgesprekken duidelijk aan te geven wat de wettelijke kaders zijn waarbinnen wij en onze klanten moeten werken.

Verantwoordelijkheden

 • Het verkrijgen van de juridische toestemming van overheidsinstanties, zoals gemeentes, omgevingsdiensten, waterschappen en/of de NVWA, zodat onze klanten de BioTransformer rechtmatig mogen gebruiken.
 • Het vinden van een rechtmatige toepassing voor het Biowater / gistingsresidu/ digestaat dat uit de BioTransformers komt.

Competenties

Klantgerichtheid: Je kunt je goed inleven in de klant en hebt ervaring als dienstverlener.

Visie: Je hebt duidelijke ideeën – of bent in staat die snel te vormen – over de doelen die nodig zijn om de circulaire transitie te versnellen. Op basis van analyse en zicht op relevante ontwikkelen zet jij een toekomstbeeld neer en bepaalt de koers voor de organisatie.

Relatiebeheer: Je bouwt persoonlijke relaties op met organisaties in de stad, met andere steden en bij het Rijk. Je weet ze goed te onderhouden en benutten.

Zelfverzekerd: Je daagt graag continu de status quo uit en neemt verantwoordelijkheid.

Overtuigingskracht: Je oefent, op basis van persoonlijk overwicht, invloed uit op mensen en situaties, gericht op acceptatie en het overwinnen van weerstanden. Communiceert ideeën duidelijk en stellig en organiseert betrokkenheid. Je hebt oog voor weerstand en de onderliggende belangen die de diverse overheidsinstanties beogen te beschermen.

Inventiviteit: Je draagt nieuwe oplossingsstrategieën en ideeën aan. Waarbij je goed in staat bent te denken in mogelijkheden en kansen en niet blijft hangen in beperkingen en analyses. Je bent in staat om daarbij van de geijkte paden af te wijken en vraagstukken in een nieuw context te plaatsen.

Initiatief: Je onderneemt zelfstandig actie. Signaleert kansen in een omgeving waar vaste inhoudelijke kaders nog grotendeels ontbreken of niet goed toepasbaar zijn op de BioTransformer.

Een intrinsieke drive en toewijding hebt om bij te dragen aan een duurzame samenleving, opererend binnen planetaire grenzen.

Een creatieve, proactieve en ondernemende mindset hebt: je gebruikt het recht om te onderzoeken wat mogelijk is en hoe kan worden bijgedragen aan het versnellen van transities, in plaats van wat niet mogelijk is.

Conceptueel kunt denken en affiniteit hebt met denken in complexe systemen. Je kunt systemisch denken, maar geniet er tegelijkertijd van om zaken praktisch te maken en wetsanalyses uit te voeren; en begrip van interne dynamieken en krachtenvelden.

Transparant: Bij Circ zijn we open, eerlijk en transparant

Vereisten

 • Een WO diploma in het publiekrecht of privaatrecht; werkervaring op het gebied van Wabo, Omgevingswet, wet milieubeheer, EU Verordening Dierlijke Bijproducten, Meststoffenwetgeving is een pre.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als bedrijfsjurist, bij voorkeur binnen het bestuursrecht.
 • Sterke analytische vaardigheden en het vermogen om complexe juridische vraagstukken te vertalen naar heldere adviezen.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en Engels.
 • Een proactieve instelling en het vermogen om zelfstandig te werken.

Verder hoef je nog niet thuis te zijn in de circulaire economie.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie bij een impact gedreven startup met een duidelijke missie en visie.
 • De mogelijkheid om actief bij te dragen aan de transitie naar een duurzame en circulaire economie.
 • Een inspirerende en dynamische werkomgeving waarin jouw ideeën en expertise worden gewaardeerd.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een marktconform salaris, dat wordt afgestemd op je opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Starten kan per direct.

Enthousiast?

Wil je direct solliciteren? Stuur je CV en korte motivatie via de ‘Apply now’ button.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de functie? In dat geval kun je contact opnemen met Lina Baranowski via 0646853248 of mail@sustainabletalent.nl


Recruiter Profile Photo

Lina Baranowski

Matchmaker, trainer & coach
+31 6 46853248
mail@sustainabletalent.n