Kirkman Company Principal Consultant or Director Sustainable Business (open)

Kirkman Company Principal Consultant or Director Sustainable Business (open)

Geplaatst op: januari 26, 2022

Hours:
36-40hr per  week

Location:

Baarn

Starting date:
1-1-2022 / ASAP

Information:

Annick Schmeddes

030-8882050

 

Vacancy Kirkman Company Principal Consultant Sustainable Business

Ben jij die Senior consultant en Thought Leader met commercieel talent die organisaties helpt haar duurzaamheidsstrategie in de praktijk te brengen? En heb je ondernemingslust om een eigen Practice op te bouwen, bijv in Food Systems of juist in Circulaire Bouw en Vastgoed?

Kirkman Company

Kirkman Company helpt organisaties met het bepalen van hun duurzame strategie, producten en diensten, het verkennen van de relevante maatschappelijke vraagstukken en het vinden van de juiste publieke en private samenwerkingspartners voor de uitvoering. 

Want hoewel we zien dat organisaties waarde voor milieu en maatschappij steeds hoger op de agenda hebben staan, zien we ook dat zij deze transformatie niet alleen kunnen realiseren. Het is voor organisaties een vraagstuk dat afdelingen en zelfs organisaties overstijgt. Het vereist een geïntegreerde aanpak op de waarde voor milieu en maatschappij in strategie, bedrijfsvoering en samenwerkingsverbanden.  

In verband met groei zoekt Kirkman Company een Principal (senior) consultant, of zelfs een Directeur Sustainable Practice. Daarvoor hebben ze de samenwerking met Sustainable Talent gezocht.

Beschrijving

Als Principal consultant Sustainable Business  of Directeur Sustainable Business ben je in staat de bedrijfsstrategie en de duurzaamheidsstrategie van opdrachtgevers met elkaar te verenigen. Het gaat je daarbij om het in gang zetten van de benodigde transformatie. Soms binnen de grenzen van de organisatie en soms als onderdeel van een ecosysteem waarin meerdere partijen zich committeren aan het aanpakken van maatschappelijke- en milieuvraagstukken. `

Daarnaast ben je in staat om vanuit bovenstaande kunde een team te bouwen en uit te breiden. Je bouwt je eigen Sustainable Business Practice, bijv op het gebied van Food Systems of Circulaire Bouw en Vastgoed.

De ideale kandidaat

Als ideale kandidaat bouw jij de praktijk van Sustainable Business binnen Kirkman uit. Je brengt een relevant netwerk en put hier concrete leads uit die passen bij de dienstverlening van Kirkman Company. Jouw netwerk ziet jou als volwaardig gesprekspartner op C-level en je bent in staat om complexe programma’s te leiden op stuurgroepniveau. Je bent in staat om zelfstandig een programma te realiseren en teams van consultants aan te sturen

De positie van Kirkman Company als geeft daarbij dat duwtje in de rug.  Kirkman is een organisatieadviesbureau met ongeveer 60 personen, energiek, ondernemend en informeel van karakter. Ben je een senior sustainability consultant en wil je snel toegang hebben tot goed getrainde Young Professionals (via Kirkman’s Talentontwikkelingsbureau YSE), en het overige netwerk van Kirkman om duurzame transformatie te realiseren? Dan ben jij onze ideale kandidaat.

Profiel:

 • Minimaal 5 jaar werkervaring als senior consultant
 • minimaal 10 jaar relevante werkervaring in het domein van duurzaamheid in een corporate setting en/of publiek-private samenwerkingen
 • academisch werk- en denkniveau;
 • kennis op het gebied van o.a. de SDG’s, B-corp, circulariteit en richtlijnen als ISO 26000 en GRI;
 • empathisch en organisatiesensitief binnen een multi-stakeholderveld;
 • overtuigende en positieve uitstraling en een ‘can do’ mentaliteit;
 • een verfrissende blik op het functioneren van organisaties en de wijze waarop maatschappelijke- en milieuvraagstukken integraal onderdeel vormen van de strategie en bedrijfsvoering.

Aanbod:

Je gaat onderdeel uitmaken van een gerenommeerd strategisch transformatiebureau met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Je vindt er een inspirerende en ondernemende werkomgeving met ambitieuze en getalenteerde collega’s binnen een informele én professionele cultuur.

 • arbeidsmarktconform salaris plus winstdeling;
 • een uitstekende mobiliteitsregeling;
 • start met 24 vakantiedagen (met groei naar 27);
 • een laptop en telefoon;
 • een gezonde werk-privébalans met mogelijkheid tot parttime werken;
 • veel ruimte voor eigen initiatief en ambities.

Interesse?

Neem zsm contact op met recruiter Sustainable Talent, info@sustainabletalent.nl en stuur je CV en motivatiebrief. Interviews met Sustainable Talent zijn zsm.

2de ronde en 3de ronde  gesprekken met Kirkman volgen daarna. Voor vragen, bel 0308882050, Sustainable Talent.