Intervisie MVO professionals

Intervisie MVO professionals

Groeien in je vak door te sparren met collega’s uit de sector

De problemen die professionals in duurzaamheid tegenkomen, zijn vaak voor iedereen herkenbaar en toch kijkt iedereen er anders naar. Dat is de sleutel. Door in groepsverband te bespreken waar je tegen aanloopt, breng je elkaar op nieuwe ideeën, krijg je nieuwe inspiratie, doorbreek je je eigen gedachtencirkel en kan je effectiever zijn. Werk jij al geruime tijd in duurzaamheid, loop je tegen bepaalde zaken aan en wil je graag sparren met en leren van vakgenoten? Meld je dan aan voor het programma Intervisie MVO professionals!


Eerstvolgende startdatum: dinsdag 5 november 2019

Voor wie?

Ben jij een professional binnen het duurzame werkveld, heb je minimaal 5 jaar werkervaring en:

 • Loop jij vaak tegen dezelfde issues aan binnen jouw organisatie of functie of loop jij vast op een vraagstuk?
 • Heb jij behoefte om met collega’s uit de duurzame sector te sparren, je kennis te verdiepen, inspiratie op te doen, vraagstukken te delen en nieuwe input te krijgen?
 • Wil jij meer impact hebben op het gebied van duurzaamheid binnen de organisatie waar je werkt?
 • Ben je gedreven om échte impact te creëren maar voel je je ingeklemd tussen andere belangen en je eigen wensen over een goede work/life balance?
 • Wil jij de best practices horen van collega’s uit de duurzame sector?
 • Of wil jij weten hoe je collega’s met weerstand omgaan omtrent duurzaamheid?

Dan is Intervisie MVO professionals zeker iets voor jou!

Wat levert het je op?

Gedurende verschillende intervisiesessies:

 • Leg je jouw specifieke case voor aan de groep en krijg je onder professionele begeleiding direct feedback en advies van je vakgenoten.
 • Doe je nieuwe ideeën en inspiratie en zo je gedachtencirkel of gedragspatroon te doorbreken.
 • Hoor - en geef je feedback op - cases van anderen waardoor je meer inzicht krijgt in de problematiek waar je zelf tegen aan loopt.
 • Krijg je bijvoorbeeld meer inzicht in je eigen functioneren en hoe je effectiever kunt zijn en dus meer impact kunt genereren.
 • Krijg je bijvoorbeeld meer inzicht in hoe je jouw werk en privé leven zo kunt combineren dat er een betere balans ontstaat.
 • Doe je nieuwe contacten op en breid je je netwerk uit.

Kortom, je komt met nieuwe ideeën en inspiratie uit deze sessies, hebt meer inzicht in de zaken waar je tegen aan loopt en hebt concrete ideeën hoe je hier effectief mee om kunt gaan.

Programma

Iedereen legt zijn of haar eigen specifieke case voor aan de groep. Gedurende 4 intervisiesessies leer je - onder professionele begeleiding -  van de ervaring en feedback van vakgenoten aan de hand van vraagstukken en successen uit de dagelijkse praktijk. De exacte werkvorm wordt per keer afgestemd op de case en is daarom elke keer anders, maar omvat altijd dat de deelnemers elkaar bevragen, aanvullen, adviseren en ondersteunen. De intervisiesessies vinden plaats op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwelijkheid en worden begeleid door ervaren coaches Annick Schmeddes en Harriët Walinga.

Praktische info

Startdatum: Dinsdag 5 november 2019 (deadline aanmelden: Woensdag 30 oktober 2019)
Duur:  Afhankelijk van deelnemers 4, 5 of 6 sessies van 3 uur (17.00 - 20.00)
Groepsgrootte: 4 - 6 deelnemers
Locatie: Eerste sessie in Utrecht, de overige sessies worden met de groep afgestemd.
Kosten: € 597,- (excl. b.t.w.). Inclusief eerste etentje.
Voorbereiding: Iedereen bereidt een eigen casus voor.

* De overige data worden met de groep afgestemd.

Aanmelden

Wil jij sparren met collega's uit de sector over duurzaamheidsvraagstukken? Meld je dan aan voor Intervisie MVO professionals! Bel met Annick op 030 - 888 20 50, stuur een bericht via het contactformulier of e-mail naar info@sustainabletalent.nl. Uiteraard kan je ook contact met ons opnemen als je nog vragen hebt.

Reacties van deelnemersKaren van den Einden
Groene 11
In de intervisie is het fijn dat je met andere professionals dan je collega's spart. Onderling worden er doormiddel van leuke intervisie methoden goede vragen gesteld. Met de frisse input die ik kreeg, kon ik direct aan de slag.
2018-10-18T10:05:15+00:00
Karen van den Einden Groene 11 In de intervisie is het fijn dat je met andere professionals dan je collega's spart. Onderling worden er doormiddel van leuke intervisie methoden goede vragen gesteld. Met de frisse input die ik kreeg, kon ik direct aan de slag.


Esther Kruiper,

Duurzaamheid Manager Heineken
"Heerlijk om lastige cases uitvoerig met collega Sustainability professionals te kunnen bespreken. Iedere deelnemer komt met een unieke case. Toch is iedere case een oase van herkenning en dus zeer leerzaam. Met de tools die Harriet en Annick in huis hebben is deze intervisie iedere keer weer een feestje!"
2017-03-22T10:19:38+00:00
Esther Kruiper, Duurzaamheid Manager Heineken "Heerlijk om lastige cases uitvoerig met collega Sustainability professionals te kunnen bespreken. Iedere deelnemer komt met een unieke case. Toch is iedere case een oase van herkenning en dus zeer leerzaam. Met de tools die Harriet en Annick in huis hebben is deze intervisie iedere keer weer een feestje!"


Milah Wouters,

Fairvent
“De intervisie sessies van Sustainable Talent zijn een cadeautje aan jezelf! Of de dilemma’s en casuïstiek uit de dagelijkse praktijk van jouzelf of de ander komt, het is altijd relevant. Aanrader voor elke MVO-professional!”
2017-03-22T10:20:25+00:00
Milah Wouters, Fairvent “De intervisie sessies van Sustainable Talent zijn een cadeautje aan jezelf! Of de dilemma’s en casuïstiek uit de dagelijkse praktijk van jouzelf of de ander komt, het is altijd relevant. Aanrader voor elke MVO-professional!”Bernedine Bos
Intervisie MVO Professionals geeft mij tijd en focus om een case helemaal uit te diepen. Sustainable Talent brengt leuke werkvormen, op maat. De groep voelt snel vertrouwd, er ontstaat een vriendenband.
2017-07-20T14:24:17+00:00
Bernedine Bos Intervisie MVO Professionals geeft mij tijd en focus om een case helemaal uit te diepen. Sustainable Talent brengt leuke werkvormen, op maat. De groep voelt snel vertrouwd, er ontstaat een vriendenband.Hazel Goedhart

Bij intervisie heb ik veel geleerd van de anderen, van hun patronen, die ik daarna ook bij mijzelf herkende. Door te leren mijn intervisie genoten te bevragen, wist ik daarna ook hoe ik mijzelf moest bevragen, en kon ik mijzelf een stap verder helpen.
2017-07-20T14:27:36+00:00
Hazel Goedhart Bij intervisie heb ik veel geleerd van de anderen, van hun patronen, die ik daarna ook bij mijzelf herkende. Door te leren mijn intervisie genoten te bevragen, wist ik daarna ook hoe ik mijzelf moest bevragen, en kon ik mijzelf een stap verder helpen.Marije Boomsma

Ik ga intervisie missen. Ik zit op mijn werk in een klein team. Het is fijn om inspirerende collega's te vinden buiten de eigen werkorganisatie, om, onder het genot van een hapje, een drankje en leuke coaches, te kunnen sparren en reflecteren.
2017-07-20T14:30:22+00:00
Marije Boomsma Ik ga intervisie missen. Ik zit op mijn werk in een klein team. Het is fijn om inspirerende collega's te vinden buiten de eigen werkorganisatie, om, onder het genot van een hapje, een drankje en leuke coaches, te kunnen sparren en reflecteren.


Lycia Bakker,

Communicatiemanager bij Start Foundation
"Het is een fijne beschermde omgeving, waarin je zelf actief kunt bijdragen maar je ook veel mee krijgt"
2019-05-31T12:48:45+00:00
Lycia Bakker, Communicatiemanager bij Start Foundation "Het is een fijne beschermde omgeving, waarin je zelf actief kunt bijdragen maar je ook veel mee krijgt"


Johan Verburg,
Sustainability Policy and Dialogue at Rabobank

"Intervisie geeft een goede omgeving waarin je beter naar jezelf kunt kijken zonder je zorgen te maken over wat andere dagelijkse collega’s van je vinden"

2019-06-17T11:23:59+00:00
Johan Verburg, Sustainability Policy and Dialogue at Rabobank "Intervisie geeft een goede omgeving waarin je beter naar jezelf kunt kijken zonder je zorgen te maken over wat andere dagelijkse collega’s van je vinden"

Nog vragen?

Heb je interesse in dit programma maar heb je nog vragen? Mail naarinfo@sustainabletalent.nl en we antwoorden je zo snel mogelijk!

Print Friendly, PDF & Email