Intervisiedag ‘MVO doe je ZO!’

Intervisiedag ‘MVO doe je ZO!’

Met collega MVO managers reflecteren op jóuw effectiviteit

Laat je inspireren door de besten uit het vak! Aan de hand van het boek 'MVO doe je ZO' van Carola Wijdoogen (MVO manager van het jaar 2014), ga je samen met collega's uit het vak aan de slag met zaken waar jij als MVO manager tegenaan loopt. Aan de hand van de 7 rollen uit het boek scherpen we elkaar's geesten via intervisie. De organisatie ligt in handen van MVO managers Carola Wijdoogen, Anniek Mauser, Annette van Waning, Birgitta Kramer, Anneke Sipkens, Elfrieke van Galen, Geanne van Arkel en Annick Schmeddes. 
Datum: dinsdag 11 september, mis het niet! 

Ja, ik meld me aan!

Voor wie?

Ben jij een professional binnen het duurzame werkveld, heb je minimaal 3 jaar werkervaring als MVO manager en:

 • Loop jij vaak tegen dezelfde issues aan binnen jouw organisatie of functie of loop jij vast op een vraagstuk?
 • Heb jij behoefte om met collega MVO managers te sparren, je kennis te verdiepen, inspiratie op te doen, vraagstukken te delen en nieuwe input te krijgen?
 • Wil jij contact met de beste mentoren van het vak MVO manager?
 • Wil jij de best practices horen van collega’s uit de duurzame sector?
 • Of wil jij weten hoe je collega’s met weerstand omgaan omtrent duurzaamheid?

Dan is deze intervisiedag 'MVO doe je ZO!' zeker iets voor jou!

Wat levert het je op?

Gedurende 1 dag:

 • Presenteert Carola Wijdoogen, samen met andere (oud) MVO managers van het jaar de kneepjes van het vak.
 • Gaan we in verschillende ronden en groepen uit elkaar.
 • Leg je jouw specifieke case voor aan de groep en krijg je onder professionele begeleiding direct feedback en advies van je vakgenoten.
 • Doe je nieuwe ideeën en inspiratie op waardoor je gedachtencirkels of je gedragspatroon kunt doorbreken.
 • Hoor - en geef je feedback op - cases van anderen waardoor je meer inzicht krijgt in de problematiek waar je zelf tegen aan loopt.
 • Krijg je bijvoorbeeld meer inzicht in je eigen functioneren en hoe je effectiever kunt zijn en dus meer impact kunt genereren.
 • Krijg je bijvoorbeeld meer inzicht in hoe je jouw werk en privé leven zo kunt combineren dat er een betere balans ontstaat.
 • Doe je nieuwe contacten op en breid je je netwerk uit.

Kortom, in één dag voel je je gesterkt, je komt met nieuwe ideeën, inspiratie en contacten uit deze sessie. Je hebt meer inzicht in de zaken waar je tegen aan loopt en hebt concrete ideeën hoe je hier effectief mee om kunt gaan.

Programma

Van te voren krijg je een vraag om na te denken over jouw eigen specifieke case voor aan de groep. In één dag leer je - onder professionele begeleiding -  van de ervaring en feedback van vakgenoten aan de hand van vraagstukken en successen uit de dagelijkse praktijk. We staan stil bij hoe jij functioneert in deze 7 rollen en hoe je deze 7 rollen in jouw specifieke geval optimaal kunt inzetten. De exacte werkvorm wordt per keer afgestemd op de case en is daarom elke keer anders, maar omvat altijd dat de deelnemers elkaar bevragen, aanvullen, adviseren en ondersteunen.

 

De intervisiesessies vindt plaats op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwelijkheid en worden begeleid door de organisatoren Carola Wijdoogen (NS), Anniek Mauser (Unilever), Annette van Waning (Vebego), Birgitta Kramer (Vitens), Anneke Sipkens (Stichting DOEN), Elfrieke van Galen (TheRockGroup), Geanne van Arkel (Interface) en Annick Schmeddes (Sustainable Talent). 

Praktische info

Datum: dinsdag 11 september (deadline aanmelden: dinsdag 4 september, max 85 deelnemers!)
Duur: 9:30 - 18:30 incl borrel
Groepsgrootte: maximaal 85 deelnemers
Locatie: Interface, Scherpenzeel
Kosten: € 85,- (excl. b.t.w.), incl. biologische lunch en borrel
Voorbereiding: Iedereen bereidt een eigen casus voor.

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan deze Intervisie dag voor MVO managers 'MVO doe je ZO'? Meld je dan aan! Hou alle benodigde betaalgegevens voor je administratie bij de hand, deze kan je meteen invoeren. Heb je nog vragen? Of heeft jouw werkgever een ander betalingsprocedure? Neem dan gerust contact met ons op.

Ja, ik meld me aan!

Reacties van deelnemers


Esther Kruiper,

Duurzaamheid Manager Heineken
"Heerlijk om lastige cases uitvoerig met collega Sustainability professionals te kunnen bespreken. Iedere deelnemer komt met een unieke case. Toch is iedere case een oase van herkenning en dus zeer leerzaam. Met de tools die Harriet en Annick in huis hebben is deze intervisie iedere keer weer een feestje!"
2017-03-22T10:19:38+00:00
Esther Kruiper, Duurzaamheid Manager Heineken "Heerlijk om lastige cases uitvoerig met collega Sustainability professionals te kunnen bespreken. Iedere deelnemer komt met een unieke case. Toch is iedere case een oase van herkenning en dus zeer leerzaam. Met de tools die Harriet en Annick in huis hebben is deze intervisie iedere keer weer een feestje!"


Milah Wouters,

Fairvent
“De intervisie sessies van Sustainable Talent zijn een cadeautje aan jezelf! Of de dilemma’s en casuïstiek uit de dagelijkse praktijk van jouzelf of de ander komt, het is altijd relevant. Aanrader voor elke MVO-professional!”
2017-03-22T10:20:25+00:00
Milah Wouters, Fairvent “De intervisie sessies van Sustainable Talent zijn een cadeautje aan jezelf! Of de dilemma’s en casuïstiek uit de dagelijkse praktijk van jouzelf of de ander komt, het is altijd relevant. Aanrader voor elke MVO-professional!”Bernedine Bos
Intervisie MVO Professionals geeft mij tijd en focus om een case helemaal uit te diepen. Sustainable Talent brengt leuke werkvormen, op maat. De groep voelt snel vertrouwd, er ontstaat een vriendenband.
2017-07-20T14:24:17+00:00
Bernedine Bos Intervisie MVO Professionals geeft mij tijd en focus om een case helemaal uit te diepen. Sustainable Talent brengt leuke werkvormen, op maat. De groep voelt snel vertrouwd, er ontstaat een vriendenband.Hazel Goedhart

Bij intervisie heb ik veel geleerd van de anderen, van hun patronen, die ik daarna ook bij mijzelf herkende. Door te leren mijn intervisie genoten te bevragen, wist ik daarna ook hoe ik mijzelf moest bevragen, en kon ik mijzelf een stap verder helpen.
2017-07-20T14:27:36+00:00
Hazel Goedhart Bij intervisie heb ik veel geleerd van de anderen, van hun patronen, die ik daarna ook bij mijzelf herkende. Door te leren mijn intervisie genoten te bevragen, wist ik daarna ook hoe ik mijzelf moest bevragen, en kon ik mijzelf een stap verder helpen.Marije Boomsma

Ik ga intervisie missen. Ik zit op mijn werk in een klein team. Het is fijn om inspirerende collega's te vinden buiten de eigen werkorganisatie, om, onder het genot van een hapje, een drankje en leuke coaches, te kunnen sparren en reflecteren.
2017-07-20T14:30:22+00:00
Marije Boomsma Ik ga intervisie missen. Ik zit op mijn werk in een klein team. Het is fijn om inspirerende collega's te vinden buiten de eigen werkorganisatie, om, onder het genot van een hapje, een drankje en leuke coaches, te kunnen sparren en reflecteren.

Nog vragen?

Heb je interesse in deze intervisiereeks maar heb je nog vragen? Stel hier direct je vraag, we antwoorden je zo snel mogelijk!

 
Print Friendly, PDF & Email