Sustainable MBA in 1 Day

Sustainable MBA in 1 Day – English edition March 19 2019

Sustainable MBA in 1 Day

Hét jaarlijkse event om je kennis over duurzaamheid up to date te krijgen

Sustainable MBA in 1 Day is hét vakinhoudelijke event waarin we de belangrijkste elementaire én nieuwe theorieën & modellen, boeken en leiders op het gebied van duurzaamheid bespreken. Kate Raworth en Donut Economie? Paul Hawken en Drawdown? Transitiemanagement? Nieuwste informatie over Circulaire Economie? Met Sustainable MBA ben je in één dag up-to-date. Onder leiding van interessante sprekers  ga je nadenken hoe dit past binnen jouw eigen organisatie en kun je volop netwerken met vakgenoten uit de duurzame sector.

Mis het niet! Dinsdag 19 maart 2019,
the English edition (l
okatie: 'Circl, A'dam)

Meld je nu aan!

Voor wie?

Ben jij een junior of ervaren professional op het gebied van duurzaamheid en:

  • Wil jij je kennis over duurzaamheid uitbreiden en verdiepen?
  • Kom jij nu toe aan al die vakboeken over duurzaamheid?
  • Krijg je in je werk te maken met duurzaamheidsambities maar weet je er vakinhoudelijk te weinig van of ben je bang dat jouw kennis niet actueel is?
  • Zou jij willen weten hoe andere organisaties succesvol met duurzaamheidsvraagstukken omgaan?
  • En dat met andere professionals willen delen op een inspirerend en energiek ééndaags seminar?

Meld je dan aan voor Sustainable MBA in 1 Day!

Wat levert het je op?

In slechts één dag:

  • Geef je jouw vakinhoudelijke kennis over duurzaamheid een enorme boost.
  • Ben je weer up to date en kan je meepraten over de laatste inzichten in duurzame ontwikkeling.
  • Heb je inzicht gekregen in hoe je best practices in duurzaamheid kunt toepassen in jouw werk.
  • Heb je veel inspiratie opgedaan op het gebied van duurzaamheid, je netwerk uitgebreid èn heb je concrete punten om mee aan de slag te gaan.

Kortom, na deze dag is je kennis over duurzaamheid weer helemaal up to date èn heb je inzicht in het toepassen van de best practices in jouw werk!

Programma & sprekers

Paul van Ruiten en Annick Schmeddes nemen als duurzaamheids-experts je door de dag mee. Mondo Leone neemt ons mee in het leiderschapstraject. Deze bassist van Toontje Lager en documentairemaker van inspirerende leiders is zelf een succesvol schatzoeker, zoals hij ook bij DWDD vertelde. Gedurende de dag neemt hij ons mee: Hoe zien duurzame resultaten er voor jou uit? Als het een te vinden schat zou zijn: hoe ziet er ie eruit? Hoe ga je deze vinden, hoe ziet jouw schatkaart eruit? Welke gevaren kom je onderweg tegen? Wat doet dat met jou? Hoe hou je het vol? Mondo Leone vertelt zijn boeiende verhaal en inspireert je op jouw zoektocht naar duurzame impact.

Andere sprekers zijn o.a. Geanne van Arkel, Head of Sustainable Development Interface, Rob van Tilburg, Sustainalize en Elfrieke van Galen, Partner The Rock Group. De dag is ingedeeld langs deze thema’s:

Blok 1: Leiderschap en Koers. Waar wil ik naar toe? Waar willen we naar toe?
Met de thema’s Purpose, Sustainable Development Goals (in de boardroom) en formuleer je Why, How, What zowel op persoonlijk leiderschapsniveau als op organisatieniveau. Sturen we de organisatie wel aan op de juiste doelen?

Blok 2: Welke strategieën moet ik kennen? En hoe werken ze?
Duurzaamheid is een innovatiestrategie. Ieder jaar zijn er weer betere methoden om tot duurzame impact te komen. Systeemanalyse, transistiemanagement en markttransities zijn belangrijke onderwerpen. Met o.a. keynote speaker Rob van Tilburg, spreker en schrijver van Management Boek succes “Duurzaam Ondernemen Waarmaken”. Hij is expert op het inrichten van duurzame strategieën en businesscases. Ook staan we stil bij strategieën van Kate Raworth (Donut Economie), Paul Hawken (DrawDown en Climate Take Back van Interface) en de laatste best practices van Circulaire Economie.

Blok 3: Implementatie en Organisatie
In het uitvoeren van een innovatie strategie is het zaak om veel partijen mee te krijgen. Collega’s, klanten en investeerders. Het innoveren van business modellen, het creëeren van draagvlak, omgaan met weerstand, de psychologie van duurzaamheid, het organiseren van verandering zijn allemaal onderwerpen die de revue passeren. Van Peter Senge, tot Frederic Laloux, tot Ricardo Semler, tot de inzet van The Natural Step. Allemaal need-to-know voor de managers van duurzame innovatie.

Blok 4: Wanneer is iets een succes voor jou? En voor de ander?
Het meten van resultaten in duurzame innovatie is een zaak voor de hele organisatie. Welke meet- of prestatieindicatoren worden hoe en wanneer gebruikt? Wat past er dus bij jouw organisatie? Zijn er nog andere successen mee te nemen en hoe is dat voor jou bruikbaar? Hoe zet jij Storytelling in, hoe meet jij non-financiële resultaten? En bovenal: wanneer is het een succes voor jou en voor de anderen? En hoe richt je dat proces in?

Praktische info

Eerstvolgende datum: dinsdag 19 maart 2019 (early bird korting van 100,- als je inschrijft voor 25 januari) Duur: 1 dag (09.30 - 17.00) + aansluitende borrel Groepsgrootte: minimaal 30 Locatie: Circl Amsterdam Kosten (incl. biologisch-vegetarische lunch en materialen): - € 597,- (excl b.t.w.). - Voor ZZP-ers en Social Enterprises (lidmaatschap) en B-Corps (lidmaatschap) € 497,- (excl b.t.w.)

Aanmelden

Wil jij in één dag up-to-date zijn over de ontwikkelingen binnen duurzaamheid? Meld je dan aan voor Sustainable MBA in 1 Day! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ja, ik meld mij aan!    

Promotiepartners

    

Reacties van deelnemersDavid van der Wal
Sustainable MBA in One Day is dé manier om prettig en vakkundig op de hoogte te worden gebracht van de stand van zaken met betrekking tot het denken en doen inzake duurzaamheid.
2017-07-20T14:14:27+00:00
David van der Wal Sustainable MBA in One Day is dé manier om prettig en vakkundig op de hoogte te worden gebracht van de stand van zaken met betrekking tot het denken en doen inzake duurzaamheid.Nicoline Pruijmboom
In 1 dag helemaal up to date in de wereld van sustainability; met heel veel zin om in deze
wereld aan de slag te gaan.
2017-07-20T14:17:01+00:00
Nicoline Pruijmboom In 1 dag helemaal up to date in de wereld van sustainability; met heel veel zin om in deze wereld aan de slag te gaan.


Reggy Broekhuijse
Leuke en laagdrempelige manier om met een groep gelijkgestemden inspiratie op te doen en handreikingen te krijgen om verdere stappen te zetten op het pad van duurzaamheid. Fijne combinatie van denken en doen, in vogelvlucht langs de laatste inzichten en ontwikkelingen.

2017-07-20T14:18:14+00:00
Reggy Broekhuijse Leuke en laagdrempelige manier om met een groep gelijkgestemden inspiratie op te doen en handreikingen te krijgen om verdere stappen te zetten op het pad van duurzaamheid. Fijne combinatie van denken en doen, in vogelvlucht langs de laatste inzichten en ontwikkelingen.

Sprekers van de dagPeter Senge, auteur
'De noodzakelijke revolutie'
Management goeroe Peter Senge schreef o.a. het boek ‘De noodzakelijk revolutie’; hét managementboek voor duurzame professionals. Daarnaast schreef hij ‘De vijfde discipline’ en schreef hij mee aan de bestseller ‘Presence’. Peter Senge geeft lezingen over de hele wereld; op 15 maart participeert hij (online) in Sustainable MBA in 1 Day!

 
2018-02-24T13:12:35+00:00
Peter Senge, auteur 'De noodzakelijke revolutie' Management goeroe Peter Senge schreef o.a. het boek ‘De noodzakelijk revolutie’; hét managementboek voor duurzame professionals. Daarnaast schreef hij ‘De vijfde discipline’ en schreef hij mee aan de bestseller ‘Presence’. Peter Senge geeft lezingen over de hele wereld; op 15 maart participeert hij (online) in Sustainable MBA in 1 Day!  Annick Schmeddes,
Facilitator van de dag
Annick werkt al zo'n 15 jaar binnen de werving en selectie van duurzame professionals en is de oprichtster Sustainable Talent. Dit jaar kwam ze binnen in de Duurzame Top 100 op nummer 50!


 
2018-01-24T21:50:48+00:00
Annick Schmeddes, Facilitator van de dag Annick werkt al zo'n 15 jaar binnen de werving en selectie van duurzame professionals en is de oprichtster Sustainable Talent. Dit jaar kwam ze binnen in de Duurzame Top 100 op nummer 50!  Paul van Ruiten,
Facilitator van de dag

Paul van Ruiten is Directeur Account en Omgeving DCMR Milieudienst Rijnmond en voormalig directeur Milieu en Duurzaamheid bij Royal Haskoning DHV en TNO. Hij heeft trainingen geven in Nederland, Turkije, Slovenië en Hongarije op het gebied van Milieu en Ondernemerschap.
2018-01-24T21:40:11+00:00
Paul van Ruiten, Facilitator van de dag Paul van Ruiten is Directeur Account en Omgeving DCMR Milieudienst Rijnmond en voormalig directeur Milieu en Duurzaamheid bij Royal Haskoning DHV en TNO. Hij heeft trainingen geven in Nederland, Turkije, Slovenië en Hongarije op het gebied van Milieu en Ondernemerschap.Leon Giesen,
Mondo Leone
Leon is een inspirerende documentairemaker en verhalenbouwer. Hij weet als geen ander hoe je mensen 'meekrijgt in je verhaal'. Geen boekenwijsheid, maar lessen uit de praktijk van iemand die dit daadwerkelijk zelf doet.
Kijk op mondoleone.nl
2018-01-24T22:08:02+00:00
Leon Giesen, Mondo Leone Leon is een inspirerende documentairemaker en verhalenbouwer. Hij weet als geen ander hoe je mensen 'meekrijgt in je verhaal'. Geen boekenwijsheid, maar lessen uit de praktijk van iemand die dit daadwerkelijk zelf doet. Kijk op mondoleone.nl


Rob van Tilburg,
Sustainalize
2018-02-12T21:22:51+00:00
Rob van Tilburg, Sustainalize


Elfrieke van Galen
Partner The Rock Group
2018-02-12T21:31:51+00:00
Elfrieke van Galen Partner The Rock Group

Ambassadeurs


Geanne van Arkel, Interface,
Head of Sustainable Development
2018-02-12T21:43:48+00:00
Geanne van Arkel, Interface, Head of Sustainable Development


Birgitta Kramer, Vitens,
MVO Manager van het Jaar 2015

 

 

 
2018-02-12T21:48:36+00:00
Birgitta Kramer, Vitens, MVO Manager van het Jaar 2015      


Carola Wijdoogen, NS,
MVO Manager van het Jaar 2014

 

 
2018-02-12T21:49:36+00:00
Carola Wijdoogen, NS, MVO Manager van het Jaar 2014    


Anniek Mauser, Unilever,
MVO Manager van het Jaar 2013
2018-02-12T21:50:57+00:00
Anniek Mauser, Unilever, MVO Manager van het Jaar 2013


Annette van Waning, Vebego,
MVO Manager van het Jaar 2012
2018-02-12T21:52:16+00:00
Annette van Waning, Vebego, MVO Manager van het Jaar 2012Anneke Sipkens, 
Stichting DOEN/Wereldmarketeers
2018-02-19T21:43:05+00:00
Anneke Sipkens,  Stichting DOEN/Wereldmarketeers


Elfrieke van Galen,
Partner The Rock Group
2018-02-12T21:54:26+00:00
Elfrieke van Galen, Partner The Rock Group

Deelnemerslijst

Wil jij weten wie er aanwezig zijn op Sustainable MBA in 1 Day? Over enige tijd komt hier de deelnemerslijst.

Nog vragen?

Heb je interesse in deze training maar heb je nog vragen? Stel hier direct je vraag, we antwoorden je zo snel mogelijk!
Print Friendly, PDF & Email