Manager Marketing & Communicatie – MVO Nederland

Manager Marketing & Communicatie – MVO Nederland

MVO Nederland is per heden op zoek naar:
Manager Marketing & Communicatie
40 uur per week, Utrecht
Vacature Gesloten

Uitdager van de gevestigde orde die innovaties vertaalt naar proposities die de echte omslag naar een nieuwe, duurzame economie versnellen.

MVO Nederland wil sneller naar de nieuwe economie waarin duurzaam ondernemen de norm is. Onder duurzaam ondernemen verstaan we klimaatneutraal, circulair en inclusief ondernemen, vanuit eerlijke handelsketens. MVO Nederland is met 2.500 partners het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa.

De Manager Marketing en Communicatie speelt een krachtige, leidende én faciliterende rol, met name in het betrekken van zoveel mogelijk ondernemers. We zoeken iemand die het lef heeft om keuzes te maken, focus aanbrengt en met een ondernemersblik relevante innovaties vertaalt naar een grotere schaal en hierin doelgericht opereert.

Wat willen we bereiken?

We geloven in de kracht van bedrijven en faciliteren hen om sneller en succesvoller duurzaam te ondernemen: klimaatneutraal, circulair en inclusief vanuit eerlijke ketens.

De ‘versnellers’ die we daarbij inzetten:

 1. Opstellen van duurzame business-agenda (wat gaan ondernemers doen)
 2. Duurzame innovaties helpen ontwikkelen en opschalen (wat zijn nieuwe oplossingen)
 3. Creëren van massa: meer ondernemers die willen (wat brengt ondernemers in beweging)
 4. Veranderen van spelregels en beleid (wat gaat de overheid doen)

We geloven dat dit noodzakelijk én realistisch is. Daar werken we hard aan, samen met ondernemers en de overheid. Met creatieve en innovatieve oplossingen. De agendapunten van 5 jaar geleden zijn inmiddels gemeengoed. We werken nu aan de uitdagingen van (over)morgen. Dat vraagt om een duidelijke opinie en gedrevenheid om dit te bereiken.

Wat vragen we van jou?

Je bent verantwoordelijk voor de integrale marketing en communicatie van MVO Nederland. De primaire verantwoordelijkheid ligt bij het creëren van massa. Je werkt aan succesvolle programma’s om meer bedrijven te betrekken bij klimaatneutraal, circulair en inclusief ondernemen vanuit eerlijke ketens.

Om dit te realiseren:

 • Creëer je een heldere propositie en profilering van MVO Nederland waardoor de 500 meest relevante stakeholders bekend zijn met de hoofdactiviteiten en grote projecten van MVO Nederland
 • Zorg je ervoor dat innovatieprojecten vertaald worden naar iconische projecten met strategische marketing en communicatie.
 • Ondersteun je de klantreis van duurzame ondernemers met een digitaal platform, de website, nieuwsbrief, social media en fysieke bijeenkomsten Vanuit een positief verhaal voor ondernemers zorg je dat ondernemers aanhaken en ambassadeurs worden.
 • Ben je verantwoordelijk voor media, persrelaties, het digitaal platform, de website, social media met een team van 8 mensen.
 • Ben je leidinggevende van het communicatieteam, bestaande uit 8 communicatiespecialisten en lid van het managementteam.

Wie zoeken we?

 1. Je hebt ruime ervaring in branding, marketing en communicatie inclusief de online strategie.
 2. Je hebt aantoonbare ervaring met online marketing op zowel strategisch als uitvoerend niveau en bent in staat op basis van data de communicatiestrategie aan te passen om hogere conversies te genereren op gestelde doelen.
 3. Je bent in staat kansrijke proposities te ontwikkelen vanuit innovatieprojecten. Dat betekent dat je een creatieve denker bent om innovaties met een strategische marketing en communicatieaanpak door te vertalen naar een bredere doelgroep.
 4. Je bent inhoudelijk goed op de hoogte van de belangrijkste transitiethema’s (circulaire economie, energie, mobiliteit, sociaal ondernemen, duurzame innovatie).
 5. Je hebt een visie op deze transitie(s) en ervaring met veranderprocessen bij ondernemingen. Je bent in staat een autoriteit te zijn.
 6. Je bent goed in staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden en durft keuzes te maken.
 7. Je hebt ervaring als leidinggevende.

Competenties

 1. Business-gericht en met een ondernemersblik.
 2. Analytisch vermogen. Ziet strategische hoofdlijnen en kan reflecteren.
 3. Overtuigd van (de urgentie van) duurzaam ondernemen. Authentiek en positief gedreven.
 4. Ambitieus, vasthoudend, wil impact hebben. Kan eigenwijs zijn.
 5. Nuchter, resultaatgericht, oplossingsgericht, flexibel opererend.
 6. Creatief, innovatief, open minded. Ziet en creëert mogelijkheden.
 7. Hoge gunfactor. Teamplayer. Organiseert kennis en ideeën met anderen.

Wat bieden we?

 • Inspirerend werk dat ertoe doet. Je kunt grote impact hebben en je netwerk vergroten.
 • Een prettige werkomgeving met enthousiaste mensen.
 • MVO Nederland biedt een goed salaris passend bij de omgeving en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Heb je belangstelling voor deze betekenisvolle functie, stuur dan je motivatie en cv naar info@sustainabletalent.nl t.a.v. Annick Schmeddes en o.v.v. Manager Marketing & Communicatie.
Reageer vóór 13 augustus 2018.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland, tel. 030 2305602.

Een assessment is onderdeel van de procedure.