Match met de Markt

Match met de Markt

Leer om echt raak te schieten op jouw droombaan

Weet jij al hoe jouwdroombaan in duurzaamheid eruit ziet en bij welke organisatie je zou willen werken? Of ben je zelfs al een sollicitatie- of netwerkgesprek aan het voeren?
In de training Match met de Markt leer je om écht raak te schieten op de organisatie die jij voor ogen hebt. In slechts één dag vergroot je daarmee je kansen enorm om jouw droombaan te bemachtigen.

Immers, degene die de baan krijgt, is de kandidaat die het beste weet wat díe organisatie PRECIES nodig heeft!

Na het volgen van deze training weet jij wat je wilt én waar jouw kansen liggen op de duurzame arbeidsmarkt.

Voor wie

Ben jij al een aantal jaar werkzaam, ambieer jij een carrière in duurzaamheid en:

 • Weet jij al waar jouw talenten liggen en wat jij wil doen binnen duurzaamheid
 • Heb je al een specifieke organisatie of bedrijf voor ogen waar je wil werken?
 • Is er al een vacature, zit je al in een sollicitatieprocedure of wil je graag een netwerkgesprek bij deze organisatie?

En loop je tegen de volgende zaken aan:

 • Bij sollicitaties kom je er niet tussen?
 • Na netwerkgesprekken is er geen follow-up?
 • Merk je dat je potentiële werkgevers niet weet te overtuigen?

Dan is de training ‘Match met de Markt’ echt wat jou! 

Programma

We gaan in deze training a.d.h.v. een tool heel concreet aan de slag met een korte en krachtige pitch, je cv, sollicitatiebrief en LinkedIn profiel waarbij je direct feedback krijgt van Sustainable Talent én van de andere deelnemers. Je oefent deze dag ook je mondelinge pitch in de groep. Na deze dag volgt een individueel online gesprek waarin we e.e.a. nog verder aanscherpen en waarin je tips krijgt hoe je in contact kunt komen met voor jou relevante werkgevers.

Wat levert het op?

Concreet krijg je in de training Match met de Markt:

 • Maatwerkbegeleiding in een groep van 4 tot 12 deelnemers;
 • Een haarscherpe pitch specifiek voor jouw droomorganisatie;
 • Doorvertaling naar een ijzersterke sollicitatiebrief, cv én mondelinge pitch;
 • Een tool waarmee je je pitch in de toekomst kunt aanpassen op vacatures en werkgevers;
 • Na de dag nog 45 minuten individuele begeleiding via Teams;
 • En last but not least: onze up-to-date kennis van en netwerk binnen duurzame organisaties!

Kortom, na deze dag maak jij veel meer kans om jouw droombaan te bemachtigen!

Twijfel je nog of dit programma voor jou geschikt is of wil je liever direct van start? Neem contact met ons op via info@sustainabletalent.nl.

Praktische info & aanmelden

Datum:  woensdag 5 juni 2024  OF vrijdag 27 november 2024
Tijd: van 9:00 tot 17.00 uur
Deadline aanmelden: één week voor training
Duur: Eén dag + daarna een individueel online gesprek van 45 min.

Groepsgrootte: 4 – 12 deelnemers
Locatie:  Niasstraat 6b, Utrecht
Kosten: € 495,- excl. btw. incl. materiaal.
Optioneel: Etentje na afloop € 35,- excl. btw
Voorbereiding: Graag ontvangen we vooraf je cv en laatste sollicitatiebrief. Ook ontvang je van te voren een vragenlijst (1 uur werk)

Taal: Nederlands

Weet jij hoe jouw droombaan in duurzaamheid eruit ziet en bij welke organisatie je zou willen werken? En wil jij je kansen om die droombaan te bemachtigen enorm vergroten, in slechts 1 dag? Meld je dan aan voor onze training Match met de Markt.

Reviews

Ondernemer / &Groei

Tanja Vos

Your Future Proof Career heeft mij meer duidelijkheid gebracht over de grote duurzame wereld en waar ik mijzelf daarin zie. Welke organisaties en bedrijven me aanspreken. En welke ook absoluut niet. Mede dankzij de persoonlijke coaching in het traject heb ik deze stap naar het ondernemerschap durven te zetten.

Chantal Eschbach

De investering in de training is het meer dan waard geweest om een switch te maken naar een baan met duurzame impact. Het heeft mij inzicht gegeven in de markt voor duurzame banen; welke organisaties bij mij passen en waar ik het verschil kan maken; de functies waar ik energie van krijg; en welke competenties ik daarvoor in huis heb. Het groepsproces stimuleert je stappen te zetten en de nazorg houdt je enthousiast. Ik werk nu met veel plezier als Adviseur duurzaamheid bij een gemeente.

Lorea Bron

Als starter op de arbeidsmarkt zonder veel werkervaring heeft Your Future Proof Career mij heldere handvaten gegeven om gericht te kunnen solliciteren; de juiste vragen te stellen en mijzelf goed te kunnen presenteren. Als jongste in de groep kon ik goed meekomen en werd ik serieus genomen. Annick heeft mij goed geholpen en creëerde een veilige omgeving om meer zicht te krijgen in wat ik nu echt wil en in mijn eigen kwaliteiten. Zodat ik met meer zelfinzicht en zelfvertrouwen snel de baan vond die goed bij mij past. Van alle skills die ik tijdens de training heb geleerd is zelfvertrouwen de belangrijkste geweest: mijn sollicitatiegesprekken verliepen opeens veel soepeler omdat ik mij zelfverzekerd en voorbereid voelde!  Ik werk nu als Beleidsadviseur Toerisme & Recreatie bij de gemeente Rhenen. In deze baan kan ik veel leren, mijn ambities verder ontwikkelen en echt duurzame impact maken!

Jasper

Sustainable Talent coach Yvette kan goed snel doordringen tot de kern van het probleem. Mijn vraagstelling was in het begin wat vaag, ook voor mezelf, maar Yvette wist daar snel de kern uit te halen. Via verschillende oefeningen heeft ze me mezelf in slechts een paar sessies echt beter laten leren kennen. Hiermee heb ik nu meer regie in zowel m’n werk als daarbuiten.

Nanda Slikkerveer

Sustainable Talent heeft mij concrete handvatten geboden om een volgende stap te kunnen zetten in mijn wens om een carrière switch te maken naar duurzaamheid. Vooral het inzicht om je goed te verdiepen in de pains en gains van een bedrijf en daarmee helder te krijgen wat ik als individu kan toevoegen vond ik heel waardevol. Ik vind beide cursussen een mooie aanvulling op elkaar. De aanstekelijke energie van Annick werkt erg motiverend. Dank je wel!

Marjolijn Vendrig

Sustainable Talents Koers en Kompasdag heeft me gestimuleerd om echt aan de slag te gaan om een baan in de duurzame sector te vinden. Het heeft richting gegeven aan mijn zoektocht en mij gedwongen om uit te spreken voor wat soort organisatie ik wil werken en wat ik meebreng aan ervaring/skills en competenties.

Désirée de la Fuente – Van Baal

“Sustainable Talent heeft me geholpen om mijn zoektocht naar een baan in de duurzaamheid concreter te maken. Door tools aan te reiken en ook te sparren met medecursisten werd het me steeds duidelijker waar ik naar op zoek was en ook wat ik bedrijven te bieden heb. Annick leidt de workshop Koers & Kompas heel energiek, stelt uitdagende vragen en is zeer motiverend; zowel in de groepssessies als in het 1-op-1 overleg. Ik raad Sustainable Talent zeker aan als je op zoek bent naar een duurzame carrièreswitch.”