Medior Sustainability Consultant (open)

Medior Sustainability Consultant

Geplaatst op: 20 oktober 2022

Hours:
36-40 hr per  week

Location:

Utrecht

Starting date:
ASAP

Information:

Anjolieke Dertien

030-8882050

Functieomschrijving

CNG is een scale up met een duidelijke missie: bedrijven begeleiden van A naar Net Zero. Onze medewerkers zijn sterk intrinsiek gedreven om zoveel mogelijk bedrijven te ondersteunen en op deze manier écht grote impact te maken. We groeien enorm, mede daardoor is het mogelijk je functie en verantwoordelijkheden vorm te geven naar eigen inzicht passende binnen de strategie van CNG.

De Medior Sustainability Consultant is verantwoordelijk voor de uitrol en ontwikkeling van de Net zero strategie bij de klanten van CNG en helpt klanten van CNG met het realiseren van 50% minder CO2 uitstoot in 2030 en een net zero status in 2050.

De consultant staat klanten zowel inhoudelijk als procesmatig bij in de vertaling en realisatie van de Parijsdoelstellingen uit het Parijs akkoord naar een advies en implementatie. Je werkt hiervoor een diversiteit aan complexe klantvragen uit, betreffende: klimaat strategie en ambitie, SBTi targetsetting, CO2 footprinting, LCA, decarbonisatie, disclosure & reporting (GHG, TCRD ea), materialiteitsanalyse, energietransitie, circulaire economie, product- en dienstaanpassingen, etc. Iedere consultant heeft gedegen kennis van de totale propositie van Climate Neutral Group (inzicht, reductie, compensatie en certificering) en weet deze kennis te vertalen naar een passend en op maatadvies (strategie en implementatie) voor de klant. De medior consultant werkt actief aan het verder uit breiden van haar/zijn netwerk.

Climate Neutral Group heeft een eigen certificeringsprogramma (meer info is te vinden op deze site: https://www.climateneutralcertification.com), waarbij klanten hun product of hun organisatie kunnen certificeren als klimaat neutraal mits zij voldoen aan de vereisten vanuit de standaard. Een externe partij verzorgt de audit, om objectiviteit te borgen.Climate Neutral Group begeleidt klanten in de aanloop van de audit, onder andere middels een (jaarlijkse) pre-assesment waarbij we de benodigde documentatie (footprints, climate policy document, reductie plan, etc) beoordelen en de klant aangeven welke aanpassingen nog noodzakelijk zijn. Indien nodig doen we nog een stapje extra, door de klant te helpen bij het opstellen van het reductieplan en strategie en helpen we bij de implementatie daarvan. Aangezien veel bedrijven hun product dan wel hun organisatie willen certificeren, zoeken we nieuwe collega’s die deze bedrijven hierin kunnen ondersteunen. Heb jij ervaring en/of affiniteit met het doen van audits en keurmerken, maar wil je stap maken naar consultancy of wil je meer richting duurzaamheid dan komen we graag met je in contact.

Als consultant ben je deels verantwoordelijk voor het acquireren van klanten, maar ligt de focus op het inhoudelijk begeleiden van onze klanten en het beheren van klanten. Je speelt een belangrijke rol gedurende het hele proces: van het bepalen van de aanpak, de inschatting van de tijdsinvestering aan CNG kant en die van de klant, het opstellen van een planning, de executie van de opdracht, het bewaken van de kwaliteit en voortgang tot aan het opleveren van de opdracht aan de klant. Tevens denk je actief na over het verder uitbreiden en het door ontwikkelen van de CNG dienstverlening.

Het Consultancy Team is snel groeiend, het bestaat nu uit 10 consultants maar we verwachten op korte termijn door te groeien naar 15 consultants. De consultant rapporteert aan de Manager Consultancy.

Verantwoordelijkheden en Kerntaken:

 • De consultant is verantwoordelijk voor opdrachten bij klanten van CNG, binnen haar/zijn eigen domein/expertise.
 • De consultant draagt met haar/zijn expertise en samen met het team bij aan de verdere ontwikkeling van de dienstverlening van CNG.
 • Weet complexe klantvraagstukken te vertalen naar oplossingen en invulling te geven aan de ambities van de klant in het tegen gaan van klimaatverandering.
 • Weet met passie en kennis een opdracht van start tot finish te begeleiden bij de klanten van CNG.
 • De consultant onderhoudt de contacten met bestaande klanten en is in staat om bij de klant vervolgtrajecten te verwerven.
 • De consultant informeert de Manager Consultancy pro-actief over het verloop van de trajecten en de mogelijk aanwezige knelpunten.

Profiel

 • Afgeronde, relevante WO opleiding, bv richting: Product Design, Industrial Ecology, Industrial Engineering (Technische Bedrijfskunde), Energy Engineering, Sustainable Energy Technology, Climate studies, Business Administration, Agrarian studies, Sustainability Science and Policy of vergelijkbare master opleidingen.
 • Kennis van klimaatimpact en authentieke gedrevenheid voor duurzaamheid
 • Min 3 jaar ervaring als auditor/ proces begeleider / manager / consultant bij voorkeur op duurzaamheid
 • Heeft commercieel inzicht en is klantgericht
 • Aantoonbare ervaring in het uitvoeren van audits bij klanten dan wel het begeleiden van klanten op het gebied van certificering / keurmerken
 • In staat om makkelijk met verschillende disciplines en niveaus binnen organisaties te schakelen tot op directieniveau
 • Ziet het als een uitdaging om een klant te begeleiden door een veranderingstraject heen, ook als er intern bij de klant ‘weerstand tegen verandering’ is’; weet een klant gemotiveerd te houden
 • Toont senioriteit en heeft sterke “social skills”
 • Tactisch en analytisch sterk
 • Resultaat gericht
 • Passie voor thema’s als: klimaatverandering, circulaire economie, energietransitie, duurzaamheid, etc.
 • Team speler binnen een groeiend team
 • Vermogen om te functioneren in een kleine organisatie met grote ambities
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Uitstekende beheersing in woord en geschrift van zowel Nederlands als Engels
 • Is bereid met OV te reizen voor zowel Woon-werk als zakelijke mobiliteit. Voor lastig te bereiken locaties hebben wij een elektrische deelauto beschikbaar en is er een abonnement op een deelauto provider.

Informatie en sollicitatie procedure

Reageren: graag je CV met beknopte motivatie z.s.m. naar anjolieke@sustainabletalent.nl, recruiter voor Climate Neutral Group Nederland.

De tweede gespreksronde zal plaatsvinden bij Climate Neutral Group. Optioneel vindt er een 3e gesprek plaats. In overleg kunnen er referenties opgevraagd worden.

Startdatum: zo snel mogelijk.

Voor informatie over deze functie kun je contact opnemen met Eva Haanraadts van Sustainable Talent, 030 – 888 20 50