MVO Coördinator Strukton (open)

MVO Coördinator Strukton (open)

Uren:
32 tot 40 uur per week (dienstverband)

Locatie:

Utrecht

Start datum:

z.s.m.

Informatie:

Annick Schmeddes

06-54392115

Keywords

>5 jaar ervaring als projectleider van innovatieprojecten; aantoonbare duurzame motivatie;  commercieel en praktisch; 

MVO Coördinator  Strukton Infra Specials (open)

Voor de Strukton Business Unit Infra Specials zoeken we een nieuwe MVO coördinator Sustainability (> 2 jaar ervaring als sustainability manager of consultant)

Strukton is sleutelspeler in de bouw van infrastructurele projecten. Strukton heeft een passie voor techniek, met een focus op spoor-, energie- en civieltechnische activiteiten en technologiegedreven specialismen. Onderhoud en beheer, gebruikmakend van hoogwaardige technologie, domeinkennis en vakmanschap, vormen de basis van het bedrijf.

In de 100 jaar dat Strukton bestaat, heeft Strukton een sterke basis opgebouwd in zijn thuislanden: Italië, Zweden, Nederland, Denemarken en België. Het bedrijf heeft zo’n 4.500 medewerkers en een jaaromzet van EUR 1,3 miljard.

De rol

Als MVO Coördinator heb jij de voortrekkersrol binnen de business unit Strukton Infra Specials op het ondersteunen van klanten, collega’s en andere ketenspelers in het realiseren van Strukton’s duurzaamheidsambities, -tenders, en -projecten in Nederland en Europa. Deze unit werkt op het gebied van modulariteit, standaardisering en ketensamenwerking bij Waterbouw,  Bruggen&Tunnels en Rail-Civiel, 

Je gaat onderdeel uitmaken van het QHSE-team, bestaande uit gedreven professionals op het gebied van Quality, Health, Safety en Environment. Binnen dit team kun je vrij sparren over kansen, ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden inzake MVO voor onze organisatie. Je legt direct verantwoordelijkheid af aan het managementteam en bent actief binnen onze projecten:

Wij verwachten namelijk dat je in onze hele keten actief bent als het aankomt op MVO. Je denkt mee in de ontwikkeling van ons bedrijf en zorgt ervoor dat programma’s en beleid op een effectieve wijze tot stand komen. Je gaat in gesprek met klanten en partners om samen te kijken waar we als keten kunnen verbeteren. Hierbij is er alle ruimte voor creativiteit, ondernemerschap en ruimte voor ontwikkeling voor jezelf en voor ons bedrijf.

Dit ga je doen

Strukton heeft een maatschappelijke rol in het creëren en onderhouden van veilige en bereikbare infrastructuur en een duurzame leefomgeving. ‘Samen bouwen aan een toekomstbestendig morgen’ is de kern van ons maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)-beleid.

Hier vind je meer informatie over welke SDGs en welke duurzame projecten Strukton heeft.

Hier vind je het duurzaamheidsverslag 2020.

Strukton wil een voortrekkersrol vervullen binnen de sectoren waarin ze actief zijn. Ze werken daarom structureel en met focus op de (middel) lange termijn aan MVO.

Jouw werkveld ligt voornamelijk op het gebied van:

 • het vergroten van  bewustzijn en activeren van onze organisatie op het gebied van duurzaamheid,
 • ondersteuning om duurzaamheid in de operatie implementeerbaar te krijgen,
 • het initiëren van duurzaamheidsinitiatieven,
 • het concretiseren van onze Sustainable Development Goals,
 • het implementeren van praktische oplossingen,
 • innovaties toepassen op onze projecten, tot
 • het borgen van de CO2-Prestatieladder.

Deze thema’s hebben grote impact op onze processen, mensen en systemen en pakken we mede daarom projectmatig aan vanuit een programmamanagementfilosofie. Ook zal je participeren in het MVO-kernteam van Strukton waar al onze bedrijven samen komen. Op deze manier draag je ook bij aan de totale MVO ontwikkeling van Strukton.

Dit is je afdeling

Je doet dit werk niet alleen. Je onderhoudt nauwe contacten met de toepasselijke afdelingen van de werkmaatschappijen in Nederland en Europa. Daarnaast zijn er op business unit niveau reeds een zestal MVO Coördinatoren benoemd, waar je intensief mee zult samenwerken en samen het MVO-Kernteam vormt.  Ook werk je nauw samen met de Manager Sustainability die projectleider van het Kernteam is. 

Dit mag je van ons verwachten

Wie goed werkt levert, wordt goed beloond. Dat is ons uitgangspunt. Daarom bieden we je een vast contract met uitstekende arbeidsvoorwaarden (4000-5000 bruto per maand). Je ontvangt een goede pensioenregeling met werkgeversbijdrage, collectieve zorgverzekering en 43 vakantiedagen per jaar, op basis van een fulltime dienstverband, en een personeelsvoordeelwinkel. Ook gaan we je helpen om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt daarom veel ruimte voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling.

Dit verwachten wij van jou

Je bent een collega, die communicatief vaardig is, een innovatieve mindset heeft, beschikt over een portie overtuigingskracht, goed kan luisteren, verbeteringen wil doorvoeren, proactief samenwerkingen opzoekt, zich niet snel uit het veld laat slaan en verantwoordelijkheid neemt!

Verder zien we graag:

 • Je hebt een persoonlijke en sterke affiniteit met duurzaamheid en MVO;
 • Je hebt een ondernemersmentaliteit met betrekking tot nieuwe kansen;
 • Je hebt kennis van wat nu speelt en wat de toekomst gaat bieden op gebied van verduurzaming;
 • Je creëert en loopt voorop bij duurzame veranderingen;
 • Je hebt ervaring met projectmatig- en resultaatgericht werken en het leiden van een projectteam;
 • Je kunt goed in teamverband werken en acteren op alle lagen van de organisatie met respect voor de mens;
 • Je kunt complexe vraagstukken terugbrengen naar praktische oplossingen.

Daarnaast beschik je over:

 • HBO/WO werk en denk niveau richting duurzaamheid, (circulaire) economie of bedrijfskunde andere soortgelijke richtingen;
 • Ervaring binnen de infra en mobiliteit is geen must maar een pré;
 • Minimaal 5 jaar (werk)ervaring binnen een projectmatige omgeving vanuit een leidende rol;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Meer informatie en solliciteren

Ben je geïnteresseerd in de functie van MVO Coördinator  bij Strukton? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV in naar annick@sustainabletalent.nl of info@sustainabletalent.nl

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je contact opnemen met Annick Schmeddes, 0654392115

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.