De drie finalisten ‘MVO Manager van het Jaar 2020/21’

De drie finalisten ‘MVO Manager van het Jaar 2020/21’

De drie finalisten ‘MVO Manager van het Jaar 2020/21’ komen van Philips, PwC en Verstegen

Voor de achtste keer zet MVO-managers in de spotlights als erkenning voor de inspanningen en bijdrage aan een duurzamere wereld. De deskundige jury heeft een shortlist opgesteld met daarin drie kanshebbers op de felbegeerde prijs: Wineke Haagsma (Director Corporate Sustainability, PwC Nederland en EMEA), Marianne van Keep (Chief Sustainability Officer, Verstegen Spices & Sauces) en Robert Metzke (Global Head Sustainability, Philips) zijn genomineerd voor de titel ‘MVO-manager van het jaar 2020/21’. De verkiezing wordt georganiseerd door duurzaamheidsadviesbureau Sustainalize, met Moonen Packaging en Viking als partners.

 

Tijdens de verkiezing van ‘MVO Manager van het jaar’ kregen dit jaar ruim 700 MVO Managers de kans om te stemmen op collega’s uit het veld die volgens hen in aanmerking komen voor deze mooie titel. De collega’s kwamen tot een top 10, een deskundige jury heeft hieruit 3 finalisten geselecteerd.

Een deskundige jury heeft afgelopen week een shortlist opgesteld met daarin de drie uiteindelijke finalisten. Gefeliciteerd Wineke Haagsma (Director Corporate Sustainability, PwC Nederland en EMEA), Marianne van Keep (Chief Sustainability Officer, Verstegen Spices & Sauces) en Robert Metzke (Global Head Sustainability, Philips) met de nominatie voor de titel ‘MVO-manager van het jaar 2020/21’!

Sustainable Talent in de jury

De jury bestaat uit zeven deskundigen uit het MVO-veld: Maria van der Heijden (directeur-bestuurder MVO Nederland), Folkert van der Molen (organisator verkiezing en eigenaar Van der Molen E.I.S.), Arnoud van Vliet (Manager CSR & Quality Zeeman en MVO Manager van het Jaar 2019), Marjolein Demmers (directeur Natuur & Milieu), Ruud Koornstra (voorzitter Raad van Partners van MVO Nederland, ondernemer en energiecommissaris van Nederland), André Nijhof (Professor Sustainable Business and Stewardship bij Nyenrode Business Universiteit) en Annick Schmeddes (oprichter/directeur Sustainable Talent).

Annick Schmeddes: “Vanuit Sustainable Talent willen we Wineke, Marianne en Robert hartelijk feliciteren met de plaats in deze finale. Vanuit de verankering van duurzaamheid in de eigen bedrijfsprocessen, maar ook in de sector waarin zij opereren, zijn zij een voorbeeld voor duurzame transitie. Zij verstaan niet alleen de innovatieve inhoud binnen hun vakgebied, ze weten het ook uit te dragen en verder te brengen. Op deze manier versnellen we gezamenlijk naar een duurzame economie”.

De jury over de finalisten:

Wineke Haagsma: Met grote gedrevenheid en enthousiasme heeft Wineke duurzaamheid op de kaart gezet bij PwC. Ze heeft veel voor elkaar gekregen in de verduurzaming van PwC zelf. Er is beleid op geformuleerd met duidelijke KPI’s. Daarnaast  is er duidelijke progressie in de aandacht voor duurzaamheid/ESG bij het klantwerk. Wineke treedt ook veel naar buiten en is vertegenwoordigd in diverse belangenorganisaties.

Marianne van Keep: Marianne heeft een sterk jaar achter de rug met diverse wapenfeiten en successen, zelfs internationaal. Ze heeft een sectorale transformatie voor elkaar gekregen. Verstegen wordt steeds meer erkend als een onderneming met een duurzame missie, onder meer op het gebied van kinderarbeid en biodiversiteit. Marianne heeft verschillende optredens gehad in de media om de duurzame boodschap verder uit te dragen.

Robert Metzke: Robert is een toonbeeld van een duurzaamheidsmanager in de (internationale) corporate wereld. Hij is breed en diep georiënteerd en pro-actief. Robert maakt dappere keuzes in wat af te storen en aan te houden in de vele duurzaamheidsthema’s. Hij heeft leiding gegeven aan het succesvol formuleren en implementeren van de wereldwijde duurzaamheidsstrategie.

Bekendmaking winnaar

Tijdens het Nationaal Sustainablity Congres in november zal de jury samen met het aanwezige publiek bepalen, na een pitch van alle kanshebbers, wie van deze drie er met de prijs vandoor gaat. Daarbij zal het juryoordeel voor 60% meetellen en de publieke stemmen voor 40%.

Abonnees op de nieuwsbrief van het Online Kenniscentrum Duurzaam ondernemen (www.duurzaam-ondernemen.nl) worden uitgenodigd hun stem uit te brengen op een van de drie genomineerden. Deze stemmen wegen voor 60 procent mee.

De winnaar ontvangt een bokaal, een arrangement voor twee personen in het duurzame hotel QO Amsterdam en een circulaire fiets van DutchFiets.

Meer informatie:

Website: www.mvomanagervanhetjaar.nl