Vacature MVO Nederland – Senior Relatie Manager (Gesloten)

Vacature MVO Nederland – Senior Relatie Manager (Gesloten)

MVO Nederland is per heden op zoek naar een:
Senior Relatie Manager
32 tot 40 uur per week, Utrecht
Vacature Gesloten

Vacature MVO Nederland – Senior Relatie Manager

Ben jij een ervaren commerciële bouwer en onderhouder van relaties? Wil jij bijdragen aan het vergroten van ons bedrijvennetwerk naar de nieuwe economie? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe Senior Relatiemanager.

Eerst even over MVO Nederland: wij zijn met ruim 2.000 aangesloten bedrijven het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa. Onze beweging van ondernemers in de nieuwe economie wil toekomstbestendig ondernemen. Oftewel: klimaatneutraal, circulair, inclusief en met eerlijke handelsketens. Om die nieuwe economie te bereiken moeten we ons netwerk zo groot mogelijk maken. Een belangrijke rol daarin speelt onze nieuwe Senior Relatiemanager.

Wat ga je doen?

We geloven in de kracht van bedrijven om de nieuwe economie mogelijk te maken en faciliteren hen om sneller en succesvoller duurzaam te ondernemen. Dat doen we aan de hand van ‘versnellers’:

 1. Opstellen van de nieuwe businessagenda (wat gaan ondernemers doen);
 2. Duurzame innovaties en ketensamenwerkingen helpen ontwikkelen (wat zijn nieuwe oplossingen);
 3. Creëren van massa: meer ondernemers die duurzaam willen ondernemen en bovengenoemde innovaties opschalen; (kantelpunt naar mainstream)
 4. Veranderen van spelregels en beleid (wat moet de overheid doen en hoe kunnen banken helpen).

Wij willen het kantelpunt naar de nieuwe economie in 2025 realiseren. We vinden dat dit noodzakelijk én realistisch is. Daar werken we hard aan, samen met ondernemers en de overheid. Met creatieve en innovatieve oplossingen in Nederland, in Europa en daarbuiten.  

De functie

Als Senior Relatiemanager heb je een commerciële functie in het team dat zich richt op de koplopers van de nieuwe economie en grote bedrijven in het algemeen. Je beheert ongeveer twintig grote bedrijven in dat netwerk en doet de acquisitie om het te vergroten. Samen met partners werk je aan het uitvoeren van ambities. Onder meer door bedrijven met elkaar te verbinden en samen innovatieve projecten te ontwikkelen die passen in de nieuwe economie.

Wie ben jij?

Allereerst heb je ruime ervaring in het onderhouden van relaties met corporate organisaties. Je weet welke veranderprocessen nodig zijn om duurzaam ondernemen te implementeren. Daarbij schakel je snel tussen verschillende niveaus binnen je relatienetwerk – ervaring op C-level is dan belangrijk voor het zijn van strategisch gesprekspartner. Je toont initiatief om het relatiebeheer en de matchmaking binnen MVO Nederland nog verder te professionaliseren. Het is uiteraard een pre als je een groot netwerk meeneemt dat openstaat voor deelname aan onze beweging. Helemaal als daar contacten uit de maakindustrie en retail bij zitten.

Wat vragen wij van jou?

 • je bent een resultaatgerichte, commerciële professional;
 • je hebt een visie op belangrijke thema’s binnen de nieuwe economie;
 • je hebt minimaal zeven jaar werkervaring in een soortgelijke functie in het bedrijfsleven;
 • je hebt aantoonbare kennis van en ervaring op het gebied van duurzaam ondernemen;
 • ervaring met leidinggeven is pré.

Wat bieden we?

 • Inspirerend werk dat ertoe doet. Je kunt je commerciële kwaliteiten inzetten voor een betere wereld en bijdragen aan de nieuwe economie.
 • Een prettige werkomgeving met enthousiaste mensen.
 • MVO Nederland biedt een goed salaris passend bij de omgeving en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een aanstelling voor een jaar. Een mogelijke verlenging is afhankelijk van functioneren en toekomstige ontwikkelingen.

Meer informatie over werken bij MVO Nederland vind je hier.

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sustainable Talent: Annick Schmeddes (annick@sustainabletalent.nl 030-8882050).

Heb je belangstelling voor deze betekenisvolle functie, reageer dan via deze online portal. Je CV en sollicitatiebrief kan je als bijlage toevoegen en in de portal vind je een aantal verdiepende vragen.

Sluitingsdatum 2 juni 2019.

MVO Nederland vindt het belangrijk dat iedereen een gelijke kans krijgt. Daarom nodigen wij ook mensen die een extra uitdaging hebben om op de arbeidsmarkt te komen uit om te solliciteren.

Eerste gesprekken met recruiter Annick Schmeddes zijn op 6 en 7 juni 2019.

Gesprekken bij MVO Nederland zijn op 18 juni en 20 juni.

Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.