Team

Team & partners

Annick Schmeddes - Oprichtster & Eigenaar

Annick werkte ruim 15 jaar binnen de werving en selectie van duurzame professionals en heeft een enorm netwerk opgebouwd binnen de duurzame wereld. 10 jaar geleden heeft ze Sustainable Talent opgericht voor talentvolle leiders met duurzame ambities. Inmiddels werkt Sustainable Talent met zowel grootzakelijk als MKB om professionals regie te laten nemen op duurzaamheid. In de afgelopen jaren heeft ze reeds vele professionals gecoacht en gematcht, o.a. naar Ahold, Bugaboo, MVO Nederland, BDR Thermea, Burg Group, Climate Neutral Group, etc 

In 2017 kwam ze binnen op nummer 50 in de Trouw Duurzame Top 100. Zij is inmiddels Jurylid van de MVO Manager van het Jaar verkiezing, en co-auteur van het boek “Impactvol Ondernemen in de Praktijk”.

Lees meer over Annick op LinkedIn >>

Juultje de Groot- Trainer en Matchmaker

Juultje is continu opzoek naar nieuwe oplossingen, mogelijkheden en kansen voor een duurzamere samenleving. Na het volgen van een coachtraject bij Sustainable Talent is het Juultje nog duidelijker geworden dat ze streeft naar een duurzame wereld, waar iedereen op zijn of haar manier, een steentje aan bij kan dragen. Het coachtraject heeft haar geholpen de keuze te maken om de master Change Agent Circulaire Economie te volgen.

Met deze voortrekkersrol en de master op zak, matchten Sustainable Talent en Juultje de Groot opnieuw. Want als  Trainer en Matchmaker draagt ze niet alleen zélf een steentje bij, maar begeleidt ze ook andere professionals naar de juiste plek, om zo de transitie naar duurzaamheid te versnellen. De perfecte plek om de opgedane kennis en haar enthousiasme toe te passen in de praktijk en impact te maken.

Lees meer over Juultje op LinkedIn >>

Marloes van Oorspronk - Recruiter & Matchmaker

Marloes heeft ruime werkervaring op het gebied van duurzaamheid, coördineren van leiderschapstrainingen en het organiseren van reizen. Ooit begonnen als junior onderzoeker bij MVO Nederland is zij bij Sustainable Talent helemaal terug op haar plek om bij te dragen aan de transitie naar duurzaamheid. Met Annick werkte ze eerder samen bij de SharePeople foundation, waar zij professionals koppelden aan sociale ondernemers wereldwijd om kennis te delen. 

De rol van matchmaker zit haar dan ook als gegoten. Zij kijkt ernaar uit vacatures in te gaan vullen voor duurzame bedrijven en kandidaten aan hun duurzame droombaan te helpen. Ze omschrijft zichzelf als een praktisch ingestelde betrokken organisator die ervan houdt om partijen met elkaar te verbinden om meerwaarde te creëren.                                                                   

Lees meer over Marloes op Linkedin>>

 

Susanne de Klerk- Virtueel Assistent

Susanne ondersteunt Sustainable Talent in de rol als Virtueel assistent. Ze heeft afgelopen 10 jaar als office manager en management assistente gewerkt bij diverse bedrijven. De afwisseling en met een ondernemersoog meekijken met een organisatie is iets wat haar echt plezier geeft.

Het liefst werkt ze samen met bedrijven die iets bijdragen aan de wereld, de samenwerking met Sustainable Talent past daar helemaal bij!

Lees meer over Susanne op LinkedIn >>

Eva Haanraadts - Onderzoeksstagiaire

Eva studeert de master ‘Culture, Organization and Management’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam waar zij (cultureel) organisatorische vraagstukken vanuit een etnografisch perspectief leert te benaderen. Momenteel werkt Eva als onderzoeksstagiaire bij Sustainable Talent. Hier doet zij onderzoekt naar de Employer Value Proposition van bedrijven en hoe bedrijven deze kunnen verbeteren voor een betere match met professionals om zo de transitie naar duurzaamheid te versnellen. Hiervoor heeft Eva onder andere ervaring opgedaan als bestuurslid bij de studentengroep van Amnesty International, als SDG-trainee en liep zij eerder stage bij The Hague Academy for Local Governance. Daarnaast is Eva tijdens haar bachelor Taal- en Cultuurstudies op uitwisseling geweest in Chili en woonde en werkte zij ruim een jaar in Spanje. 

Lees meer over Eva op LinkedIn >>

Partners

Paul van Ruiten- trainer en adviseur

Paul heeft meer dan 25 jaar ervaring in het managen van projecten en organisaties op het snijvlak van milieu en duurzaamheid, ruimtelijke en economische ontwikkeling. Samen met Annick Schmeddes ontwikkelde en verzorgt hij de training ‘Sustainable MBA in One Day’ en ‘Sustainable Finance in One Day’. Paul adviseert bedrijven als Kooi Security, Top Fresh, Beter Bed en Fagro, maar ook Hogescholen als Fontys, Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Hogeschool Leiden. Samen met zes co-auteurs schreef hij het boek ‘Impactvol ondernemen in de praktijk’.

Lees meer over Paul op Linkedin >>

Website: www.bureauom.com

Lobke Smeels - Expert Talent Management

Lobke werkt ruim 14 jaar als HR professional. Ze werkte als HR adviseur, projectleider en trainer bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Vervolgens werkte ze als Global Talent Manager en HR Business Partner bij FrieslandCampina. Sinds 2017 werkt ze als zelfstandig ondernemer op het gebied van Talent Management. Ze adviseert organisaties over het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talenten. Haar kracht is dat ze de behoefte van een organisatie snel begrijpt en onder woorden kan brengen.

Ze vertaalt deze behoefte van een organisatie in praktische maatwerk interventies en oplossingen.Vanuit haar betrokkenheid en enthousiasme betrekt ze gemakkelijk verschillende medewerkers vanuit een organisatie bij deze interventies en oplossingen, waardoor deze een duurzaam en blijven karakter hebben.

Lees meer over Lobke op LinkedIn >>

Harriet Walinga - Coach & Trainer

Na haar studie in Wageningen heeft Harriët 9 jaar bij advies- en ingenieursbureau DHV gewerkt. Nog steeds heeft ze affiniteit met onderwerpen als ruimtelijke ontwikkeling, cultuurhistorie, natuur, water en duurzaamheid. Maar vooral is ze nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Daarom heeft ze in 2007 de overstap gemaakt naar het trainers- en coachvak. Harriët laat mensen eigenaarschap pakken voor hun (werkend) leven. Datgene te doen waar ze blij van worden en goed voor zichzelf te zorgen. Ze leert mensen te kunnen wat ze willen; hun eigen drijfveren te kennen en talenten effectief in te zetten. Ze zet mensen in beweging.

Harriët is gecertificeerd voor Profile Dynamics®, een drijfverenanalyse die de drijfveren en waarden van mensen, teams en organisaties helder en inzichtelijk maakt. Dit helpt in het vinden van aansluiting tussen mens, werk en organisatie.

Lees meer over Harriët op LinkedIn >>

Yvette van Aarle- Coach

Na een studie Bedrijfseconomie (Strategisch Management en Organisatiekunde) en een carrière van 25 jaar in marketing communicatie en consultancy is Yvette, zoals ze zelf zegt, ‘terug op het honk’. Ze kent een breed scala aan sectoren, zowel vanuit uitvoerend als leidinggevend perspectief maar miste de mens in haar werk. In 2016 gooide ze het roer om en specialiseerde zich in Storytelling & verandermanagement. Het faciliteren van groepen en individuen beviel zo goed dat ze nu gecertificeerd NOBCO coach is en zich toelegt op het versterken van mensen in hun werk. Zij coacht professionals en leidinggevenden die in de werk context tegen zichzelf of de ander aanlopen. Daarbij werkt ze vanuit de positieve psychologie van ‘wat wél’.
Yvette is gecertificeerd AEM-Cube practitioner, een assessment methodiek die vooral de ‘fit’ bloot legt tussen iemands persoonskenmerken en de omgeving waarin die optimaal worden benut. Denk aan een teambeeld of de match met de huidige rol of type organisatie. Lees meer over Yvette op LinkedIn >> 

Lina Baranowski- Coach, trainer en recruiter

In de studiebanken is Lina opgeleid in exacte vakken (Wiskunde en Technische Bedrijfskunde) maar in het werkende leven (gestart als trainee bij Enexis) heeft ze haar passie gevolgd en zich verder ontwikkeld op thema’s zoals persoonlijke en organisatieontwikkeling. Binnen Netbeheerder Enexis heeft ze ervaring opgedaan als coach, trainer, recruiter, leidinggevende en projectleider in verandertrajecten. Daarnaast heeft ze ook haar lesbevoegdheid voor Wiskunde en heeft ze ervaring opgedaan als docente. Deze ervaringen zet Lina tegenwoordig in als zelfstandige waar zij zich richt op de persoonlijke ontwikkeling van starters en startende leidinggevende die de wereld een beetje beter achter willen laten. Lina’s kracht is haar natuurlijke nieuwsgierigheid en haar vriendelijke scherpte waarmee ze de vinger op de ontwikkelplek legt.

Lees meer over Lina op LinkedIn >> 

Raad van Advies

Sigrid Hettinga

Sigrid woont met haar gezin in Amsterdam, maar is geboren en getogen in Friesland. Na haar studie Bedrijfskunde in Groningen, studeerde en werkte ze achtereenvolgens in Indonesië, Tanzania en Frankrijk. Sinds 2001 werkt ze voor organisaties met een maatschappelijke doelstelling – voor bedrijven als Fair Trade Organisatie, The Body Shop, UNDP en Tendris, en de stichtingen MVO Nederland en Springtij Forum.
Als freelancer heeft ze onder andere opdrachten uitgevoerd voor Missing Chapter Foundation, Friesland Campina, SAIL2020 en Transitie Coalitie Voedsel. Sigrid haar ogen gaan sprankelen als ze mag werken aan het doel én de route er naar toe. Van het niets naar het ‘iets’, pionieren, vormgeven, doorgaan als het lastig is, vragen stellen, andere mogelijkheden verkennen. Creatief en ondernemerschap zijn de kernwoorden.

Lees meer over Sigrid op LinkedIn >>

Wout Barentsen

Als strateeg met een passie voor het ontwikkelen van high-performance organisaties en teams zorgt Wout voor duurzame groei via een no-nonsense aanpak. Met ruim 20 jaar ervaring in diverse sectoren, leidende posities en internationale samenwerkingen ontwikkelt hij unieke strategieën en next practices die een organisatie helpen om echt te groeien. Werken gaat voor Wout over het leren en ontwikkelen in teamverband. Hij maakt gebruik van de kracht van mensen en hun talenten om zichtbare resultaten en impact te realiseren voor alle betrokkenen. En door op het juist moment momentum te creëren voor verandering zorgt hij voor de balans tussen de business van vandaag en die van morgen. Hierbij stelt hij altijd de fundamentele vraag ‘Wat hebben mensen nu echt nodig?’

Lees meer over Wout op LinkedIn >>

Vera Dalm

Duurzaamheid begint bij mensen. Werken in duurzaamheid nog veel meer, dat vereist mensen die zich betrokken voelen én hun kennis en talenten daarvoor inzetten. Met trots ben ik dan ook betrokken bij Sustainable Talent, die mensen helpt om zo’n duurzame carrièrestap te zetten.

Mijn eigen carrière? Me inzetten voor natuur, landschap, biodiversiteit & klimaat, zorgdragen voor een mooie, schone en eerlijke wereld voor nu én de generaties na ons. Met die passie ben ik al vele jaren directeur en adviseur van organisaties met een maatschappelijke doelstelling, zoals Sustainable Talent.