Team

Team & partners

Annick Schmeddes - Oprichtster & Eigenaar

Annick werkt al ruim 15 jaar binnen de coaching, training en recruitment van duurzame professionals en heeft een enorm netwerk opgebouwd binnen de duurzame wereld. In 2011 heeft ze Sustainable Talent opgericht voor talentvolle leiders met duurzame ambities. Inmiddels werkt Sustainable Talent met zowel grootzakelijk als MKB om professionals duurzaamheid te helpen realiseren. In de afgelopen jaren heeft ze reeds honderden professionals gecoacht en gematcht, o.a. naar Ahold, Bugaboo, MVO Nederland, BDR Thermea, Burg Group, Climate Neutral Group, etc 

In 2017 kwam ze binnen op nummer 50 in de Trouw Duurzame Top 100. Zij is inmiddels Jurylid van de MVO Manager van het Jaar verkiezing, en co-auteur van het boek “Impactvol Ondernemen in de Praktijk”.

Lees meer over Annick op LinkedIn >>

An Dertien - Matchmaker circulair (textiel)

 An (Anjolieke) heeft de afgelopen 6 jaar met veel enthousiasme een goede dosis inhoudskennis en vooral een groot netwerk op het gebied van duurzaamheid opgebouwd. Ooit gestart met een crossmediaal magazine over slow fasion voor consumenten, ondertussen faunder van een community met (kleer)makers waarmee ze hergebruik in textiel op de kaart wil zetten. Ze gaat ‘aan’ van het ontmoeten van nieuwe mensen, en ze / hun verbinden aan de juiste partij of persoon voor de volgende stap. 

Daarom heeft ze veel zin voor 3 dagen als Matchmaker circulair (textiel) aan de slag te gaan bij Sustainable Talent. Kijken hoe de duurzame verandering nog net iets sneller kan 😉

Lees meer over An op LinkedIn >>

Marloes van Oorspronk - Recruiter & Matchmaker

Marloes heeft ruime werkervaring op het gebied van duurzaamheid, coördineren van leiderschapstrainingen en het organiseren van reizen. Ooit begonnen als junior onderzoeker bij MVO Nederland is zij bij Sustainable Talent helemaal terug op haar plek om bij te dragen aan de transitie naar duurzaamheid. Met Annick werkte ze eerder samen bij de SharePeople foundation, waar zij professionals koppelden aan sociale ondernemers wereldwijd om kennis te delen. 

De rol van matchmaker zit haar dan ook als gegoten. Zij kijkt ernaar uit vacatures in te gaan vullen voor duurzame bedrijven en kandidaten aan hun duurzame droombaan te helpen. Ze omschrijft zichzelf als een praktisch ingestelde betrokken organisator die ervan houdt om partijen met elkaar te verbinden om meerwaarde te creëren.                                                                 

Lees meer over Marloes op Linkedin>>

Saviel Kempees - Office, Marketing en Communicatie Manager

Saviël Kempees is de office manager en marketing en communicatie manager van Sustainable Talent. Hij wordt gedreven door motivatie om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Hij heeft een achtergrond in grafisch vormgeven en het oprichten van ondernemingen, en is vooral altijd bezig met het zoeken van creatieve oplossingen.

In zijn vrije tijd was hij altijd bezig met sport & gezondheid: het liefst aan het klimmen op de rotsen en buiten in de natuur. Zoekend naar een goede match om meer op een professionele manier met duurzaamheid bezig te zijn: heeft hij nu zijn uitdaging gevonden bij Sustainable Talent.

Lees meer over Saviël op LinkedIn >>

Eva Haanraadts - Matchmaker - HR-adviseur

Eva heeft eerder ervaring opgedaan bij Sustainable Talent als onderzoek stagiaire voor haar master. Nu werkt zij bij Sustainable Talent als matchmaker en HR-adviseur. Haar onderzoek was gericht op de Employer Value Proposition (EVP) en de vraag hoe duurzame werkgevers hun propositie kunnen verbeteren om zich te onderscheiden in de huidige arbeidsmarkt. Ze kijkt er erg naar uit om gedreven professionals en duurzame werkgevers aan elkaar te koppelen en organisaties advies te geven over HR-vraagstukken met de opgedane kennis van haar scriptieonderzoek.

Hiervoor heeft Eva andere ervaring opgedaan als bestuurslid bij de studentengroep van Amnesty International, als SDG-trainee en liep zij eerder stage bij The Hague Academy for Local Governance. Daarnaast is Eva tijdens haar bachelor Taal- en Cultuurstudies op uitwisseling geweest in Chili en woonde en werkte zij ruim een jaar in Spanje.

Lees meer over Eva op LinkedIn >>

Partners

Paul van Ruiten- trainer en adviseur

Paul heeft meer dan 25 jaar ervaring in het managen van projecten en organisaties op het snijvlak van milieu en duurzaamheid, ruimtelijke en economische ontwikkeling. Samen met Annick Schmeddes ontwikkelde en verzorgt hij de training ‘Sustainable MBA in One Day’ en ‘Sustainable Finance in One Day’. Paul adviseert bedrijven als Kooi Security, Top Fresh, Beter Bed en Fagro, maar ook Hogescholen als Fontys, Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Hogeschool Leiden. Samen met zes co-auteurs schreef hij het boek ‘Impactvol ondernemen in de praktijk’.

Lees meer over Paul op Linkedin >>

Website: www.bureauom.com

Lobke Smeels - Expert Talent Management

Lobke werkt ruim 14 jaar als HR professional. Ze werkte als HR adviseur, projectleider en trainer bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Vervolgens werkte ze als Global Talent Manager en HR Business Partner bij FrieslandCampina. Sinds 2017 werkt ze als zelfstandig ondernemer op het gebied van Talent Management. Ze adviseert organisaties over het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talenten. Haar kracht is dat ze de behoefte van een organisatie snel begrijpt en onder woorden kan brengen.

Ze vertaalt deze behoefte van een organisatie in praktische maatwerk interventies en oplossingen.Vanuit haar betrokkenheid en enthousiasme betrekt ze gemakkelijk verschillende medewerkers vanuit een organisatie bij deze interventies en oplossingen, waardoor deze een duurzaam en blijven karakter hebben.

Lees meer over Lobke op LinkedIn >>

Yvette van Aarle- Coach

Na een studie Bedrijfseconomie (Strategisch Management en Organisatiekunde) en een carrière van 25 jaar in marketing communicatie en consultancy is Yvette, zoals ze zelf zegt, ‘terug op het honk’. Ze kent een breed scala aan sectoren, zowel vanuit uitvoerend als leidinggevend perspectief maar miste de mens in haar werk. In 2016 gooide ze het roer om en specialiseerde zich in Storytelling & verandermanagement. Het faciliteren van groepen en individuen beviel zo goed dat ze nu gecertificeerd NOBCO coach is en zich toelegt op het versterken van mensen in hun werk. Zij coacht professionals en leidinggevenden die in de werk context tegen zichzelf of de ander aanlopen. Daarbij werkt ze vanuit de positieve psychologie van ‘wat wél’.
Yvette is gecertificeerd AEM-Cube practitioner, een assessment methodiek die vooral de ‘fit’ bloot legt tussen iemands persoonskenmerken en de omgeving waarin die optimaal worden benut. Denk aan een teambeeld of de match met de huidige rol of type organisatie. Lees meer over Yvette op LinkedIn >> 

Lina Baranowski- Coach, trainer en recruiter

In de studiebanken is Lina opgeleid in exacte vakken (Wiskunde en Technische Bedrijfskunde) maar in het werkende leven (gestart als trainee bij Enexis) heeft ze haar passie gevolgd en zich verder ontwikkeld op thema’s zoals persoonlijke en organisatieontwikkeling. Binnen Netbeheerder Enexis heeft ze ervaring opgedaan als coach, trainer, recruiter, leidinggevende en projectleider in verandertrajecten. Daarnaast heeft ze ook haar lesbevoegdheid voor Wiskunde en heeft ze ervaring opgedaan als docente. Deze ervaringen zet Lina tegenwoordig in als zelfstandige waar zij zich richt op de persoonlijke ontwikkeling van starters en startende leidinggevende die de wereld een beetje beter achter willen laten. Lina’s kracht is haar natuurlijke nieuwsgierigheid en haar vriendelijke scherpte waarmee ze de vinger op de ontwikkelplek legt.

Lees meer over Lina op LinkedIn >> 

Raad van Advies

Sigrid Hettinga

Sigrid woont met haar gezin in Amsterdam, maar is geboren en getogen in Friesland. Na haar studie Bedrijfskunde in Groningen, studeerde en werkte ze achtereenvolgens in Indonesië, Tanzania en Frankrijk. Sinds 2001 werkt ze voor organisaties met een maatschappelijke doelstelling – voor bedrijven als Fair Trade Organisatie, The Body Shop, UNDP en Tendris, en de stichtingen MVO Nederland en Springtij Forum.
Als freelancer heeft ze onder andere opdrachten uitgevoerd voor Missing Chapter Foundation, Friesland Campina, SAIL2020 en Transitie Coalitie Voedsel. Sigrid haar ogen gaan sprankelen als ze mag werken aan het doel én de route er naar toe. Van het niets naar het ‘iets’, pionieren, vormgeven, doorgaan als het lastig is, vragen stellen, andere mogelijkheden verkennen. Creatief en ondernemerschap zijn de kernwoorden.

Lees meer over Sigrid op LinkedIn >>

Wout Barentsen

Als strateeg met een passie voor het ontwikkelen van high-performance organisaties en teams zorgt Wout voor duurzame groei via een no-nonsense aanpak. Met ruim 20 jaar ervaring in diverse sectoren, leidende posities en internationale samenwerkingen ontwikkelt hij unieke strategieën en next practices die een organisatie helpen om echt te groeien. Werken gaat voor Wout over het leren en ontwikkelen in teamverband. Hij maakt gebruik van de kracht van mensen en hun talenten om zichtbare resultaten en impact te realiseren voor alle betrokkenen. En door op het juist moment momentum te creëren voor verandering zorgt hij voor de balans tussen de business van vandaag en die van morgen. Hierbij stelt hij altijd de fundamentele vraag ‘Wat hebben mensen nu echt nodig?’

Lees meer over Wout op LinkedIn >>

Vera Dalm

Duurzaamheid begint bij mensen. Werken in duurzaamheid nog veel meer, dat vereist mensen die zich betrokken voelen én hun kennis en talenten daarvoor inzetten. Met trots ben ik dan ook betrokken bij Sustainable Talent, die mensen helpt om zo’n duurzame carrièrestap te zetten.

Mijn eigen carrière? Me inzetten voor natuur, landschap, biodiversiteit & klimaat, zorgdragen voor een mooie, schone en eerlijke wereld voor nu én de generaties na ons. Met die passie ben ik al vele jaren directeur en adviseur van organisaties met een maatschappelijke doelstelling, zoals Sustainable Talent.