Team

Team

annick_029A9649

Annick Schmeddes – Oprichtster & Eigenaar

Annick werkt al ruim 15 jaar binnen de coaching, training en recruitment van duurzame professionals en heeft een enorm netwerk opgebouwd binnen de duurzame wereld. In 2011 heeft ze Sustainable Talent opgericht voor talentvolle leiders met duurzame ambities. Inmiddels werkt Sustainable Talent met zowel grootzakelijk als MKB om professionals duurzaamheid te helpen realiseren. In de afgelopen jaren heeft ze reeds honderden professionals gecoacht en gematcht, o.a. naar Ahold, Bugaboo, MVO Nederland, BDR Thermea, Burg Group, Climate Neutral Group, etc 

In 2017 kwam ze binnen op nummer 50 in de Trouw Duurzame Top 100. Zij is inmiddels Jurylid van de MVO Manager van het Jaar verkiezing, en co-auteur van het boek “Impactvol Ondernemen in de Praktijk”.

Lees meer over Annick op LinkedIn >>

Karin1

Karin Jansens – Matchmaker & Sustainable Career Coach

Karin is als meer dan 20 jaar werkzaam op het gebied van circulair, klimaatneutraal en inclusief ondernemen (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Al tijdens haar studie werd zij enthousiast over de rol die bedrijven kunnen spelen bij de transitie naar een meer duurzame samenleving. Ze heeft bij verschillende organisaties (oa SNS Bank, KPMG, VBDO en MVO Nederland) als pionier meegewerkt aan het vormgeven van duurzame businesmodellen en veel mensen opweg geholpen om in hun professionele carriere duurzame keuzes te maken. Netwerken en verbinden is haar natuurtalent. Bij Sustainable Talent is ze als matchmaker en Sustainable Career Coach helemaal op haar plek om haar kennis en ervaring met hernieuwde passie vorm te geven. Om te doen wat ze het liefste doet: mensen in verbinding brengen met hun eigen talent en duurzame ambities. Zowel voor hun persoonlijke- als werkzame ontwikkeling. Kortom: om hoofd, hart en handen in verbinding te brengen voor een duurzame carrière. Praktisch en concreet. 

Lees meer over Karin op LinkedIn >>

marloes_029A9535

Marloes van Oorspronk – Operations & Office

Marloes heeft ruime werkervaring op het gebied van duurzaamheid, coördineren van leiderschapstrainingen en het organiseren van reizen. Ooit begonnen als junior onderzoeker bij MVO Nederland is zij bij Sustainable Talent helemaal terug op haar plek om bij te dragen aan de transitie naar duurzaamheid. Met Annick werkte ze eerder samen bij de SharePeople foundation, waar zij professionals koppelden aan sociale ondernemers wereldwijd om kennis te delen. 

Ze omschrijft zichzelf als een praktisch ingestelde betrokken organisator en draagt graag zorg voor dat collega’s effectief en prettig kunnen werken.                                                         

Lees meer over Marloes op Linkedin>>

eva_029A9612

Eva Haanraadts – Matchmaker & HR adviseur

Eva heeft eerder ervaring opgedaan bij Sustainable Talent als onderzoek stagiaire voor haar master. Nu werkt zij bij Sustainable Talent als matchmaker en HR-adviseur. Haar onderzoek was gericht op de Employer Value Proposition (EVP) en de vraag hoe duurzame werkgevers hun propositie kunnen verbeteren om zich te onderscheiden in de huidige arbeidsmarkt. Ze kijkt er erg naar uit om gedreven professionals en duurzame werkgevers aan elkaar te koppelen en organisaties advies te geven over HR-vraagstukken met de opgedane kennis van haar scriptieonderzoek.

Hiervoor heeft Eva andere ervaring opgedaan als bestuurslid bij de studentengroep van Amnesty International, als SDG-trainee en liep zij eerder stage bij The Hague Academy for Local Governance. Daarnaast is Eva tijdens haar bachelor Taal- en Cultuurstudies op uitwisseling geweest in Chili en woonde en werkte zij ruim een jaar in Spanje.

Lees meer over Eva op LinkedIn >>

Sem Bolk – Stagiair HR Strategie

Sem is vierdejaars HRM student aan de Haagse Hogeschool. Hij ziet – met het klimaat in zijn achterhoofd – duurzaam leven als de levensstijl van de toekomst. Sem doet onderzoek met als onderwerp: Het bouwen van bruggen tussen de wensen van HR-afdelingen en het implementeren van duurzaamheidsbeleid. De menselijke kant van HR spreekt hem aan en met deze stage wil hij zijn opleiding met een voldaan gevoel afronden.

Eerder in zijn studie heeft Sem zich ingezet als bestuurslid van zijn studentenvereniging in Den Haag en als eventplanner van vitaliteitsfestivals bij de Haagse Hogeschool. Als assistent-productiemanager bij het Haags congresbureau bood hij ondersteuning bij het produceren van maatschappelijk georiënteerde cursussen en seminars.

Lees meer over Sem op LinkedIn >>

Lina Baranowski – Coach, trainer en recruiter

In de studiebanken is Lina opgeleid in exacte vakken (Wiskunde en Technische Bedrijfskunde) maar in het werkende leven (gestart als trainee bij Enexis) heeft ze haar passie gevolgd en zich verder ontwikkeld op thema’s zoals persoonlijke en organisatieontwikkeling. Binnen Netbeheerder Enexis heeft ze ervaring opgedaan als coach, trainer, recruiter, leidinggevende en projectleider in verandertrajecten. Daarnaast heeft ze ook haar lesbevoegdheid voor Wiskunde en heeft ze ervaring opgedaan als docente. Deze ervaringen zet Lina tegenwoordig in als zelfstandige waar zij zich richt op de persoonlijke ontwikkeling van starters en startende leidinggevende die de wereld een beetje beter achter willen laten. Lina’s kracht is haar natuurlijke nieuwsgierigheid en haar vriendelijke scherpte waarmee ze de vinger op de ontwikkelplek legt.

Lees meer over Lina op LinkedIn >> 

Tjerk Leij – Stagiair Matchmaking services

Tjerk, momenteel in zijn tweede jaar van de master Sustainable Business & Innovation aan Wageningen University, loopt zijn afstudeerstage bij Sustainable Talent. Hier neemt hij deel aan verschillende werkzaamheden, waaronder het uitvoeren van een marktonderzoek. Voorafgaand aan deze stage schreef hij een scriptie over het versoepelen van CSR-implementatie in bedrijven via HRM, waardoor hij nu zijn verworven kennis in de praktijk kan toepassen.

Buiten zijn studie heeft Tjerk zich actief ingezet voor UniPartners Wageningen, een academisch adviesbureau, waar hij projecten heeft gevonden en beheerd die studenten waardevolle werkervaring bij bedrijven boden. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan het Universiteitsfonds Wageningen door ondersteuning te bieden op het gebied van marketing en communicatie, en heeft hij enkele prijsuitreikingen en toekenningen voor hen gecoördineerd en georganiseerd.

Lees meer over Tjerk op LinkedIn >> 

Partners

Paul van Ruiten

Paul van Ruiten – trainer en adviseur

Paul heeft meer dan 25 jaar ervaring in het managen van projecten en organisaties op het snijvlak van milieu en duurzaamheid, ruimtelijke en economische ontwikkeling. Samen met Annick Schmeddes ontwikkelde en verzorgt hij de training ‘Sustainable MBA in One Day’ en ‘Sustainable Finance in One Day’. Paul adviseert bedrijven als Kooi Security, Top Fresh, Beter Bed en Fagro, maar ook Hogescholen als Fontys, Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Hogeschool Leiden. Samen met zes co-auteurs schreef hij het boek ‘Impactvol ondernemen in de praktijk’.

Lees meer over Paul op Linkedin >>

 

Lobke

Lobke Smeels – Expert Talent Management

Lobke werkt ruim 14 jaar als HR professional. Ze werkte als HR adviseur, projectleider en trainer bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Vervolgens werkte ze als Global Talent Manager en HR Business Partner bij FrieslandCampina. Sinds 2017 werkt ze als zelfstandig ondernemer op het gebied van Talent Management. Ze adviseert organisaties over het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talenten. Haar kracht is dat ze de behoefte van een organisatie snel begrijpt en onder woorden kan brengen.

Ze vertaalt deze behoefte van een organisatie in praktische maatwerk interventies en oplossingen.Vanuit haar betrokkenheid en enthousiasme betrekt ze gemakkelijk verschillende medewerkers vanuit een organisatie bij deze interventies en oplossingen, waardoor deze een duurzaam en blijven karakter hebben.

Lees meer over Lobke op LinkedIn >>

Raad van Advies

Sigrid Hettinga

Sigrid Hettinga

Sigrid woont met haar gezin in Amsterdam, maar is geboren en getogen in Friesland. Na haar studie Bedrijfskunde in Groningen, studeerde en werkte ze achtereenvolgens in Indonesië, Tanzania en Frankrijk. Sinds 2001 werkt ze voor organisaties met een maatschappelijke doelstelling – voor bedrijven als Fair Trade Organisatie, The Body Shop, UNDP en Tendris, en de stichtingen MVO Nederland en Springtij Forum.
Als freelancer heeft ze onder andere opdrachten uitgevoerd voor Missing Chapter Foundation, Friesland Campina, SAIL2020 en Transitie Coalitie Voedsel. Sigrid haar ogen gaan sprankelen als ze mag werken aan het doel én de route er naar toe. Van het niets naar het ‘iets’, pionieren, vormgeven, doorgaan als het lastig is, vragen stellen, andere mogelijkheden verkennen. Creatief en ondernemerschap zijn de kernwoorden.

Lees meer over Sigrid op LinkedIn >>

Wout Barendsen

Wout Barentsen

Als strateeg met een passie voor het ontwikkelen van high-performance organisaties en teams zorgt Wout voor duurzame groei via een no-nonsense aanpak. Met ruim 20 jaar ervaring in diverse sectoren, leidende posities en internationale samenwerkingen ontwikkelt hij unieke strategieën en next practices die een organisatie helpen om echt te groeien. Werken gaat voor Wout over het leren en ontwikkelen in teamverband. Hij maakt gebruik van de kracht van mensen en hun talenten om zichtbare resultaten en impact te realiseren voor alle betrokkenen. En door op het juist moment momentum te creëren voor verandering zorgt hij voor de balans tussen de business van vandaag en die van morgen. Hierbij stelt hij altijd de fundamentele vraag ‘Wat hebben mensen nu echt nodig?’

Lees meer over Wout op LinkedIn >>

Marleen Janssen Groesbeek

Marleen probeert al 30 jaar de wereld een beetje beter te maken door bedrijven te helpen met het nakomen van hun maatschappelijke verantwoordelijkheden. Eerst als journalist bij het FD, nu als lector Sustainable Finance and Accounting bij Avans Hogeschool. Onderzoekt met studenten en docenten hoe we onzichtbare waarden zichtbaar kunnen maken. Woont meestal in Rotterdam, soms in Londen. Reist graag naar bergen en zee, en dan vooral met de trein. Is gek op flinke wandelingen, toneel, opera en de filosofen Epicurus en Adam Smith. Is ook toezichthouder bij de ASN Bank en de Vereniging van Effectenbezitters en lid van het Groene Brein en het Sustainable Finance Lab.

Jaime ter Linden

Jaime is zijn loopbaan gestart in financiële sector en media. Daarna werkte hij acht jaar in de ontwikkelingshulp bij een start-up gericht op financiële inclusie voor boeren en als consultant. Momenteel is hij CFO van Solvoz. De missie van Solvoz is de inkoop en planning voor hulp- en impact gedreven organisaties in lage- en middeninkomenlanden te ondersteunen. Simpelweg door het totale proces dat op lokaal gebied plaatsvindt efficiënter en effectiever te laten verlopen.
Jaime omschrijft zichzelf als allrounder, strategische denker, doener en resultaatgericht. Hij heeft brede ervaring in financiën, risico beheersing, business model development, product- en marktontwikkeling.

Lees meer over Jaime op LinkedIn>>