Team

Team & partners

Annick Schmeddes - Oprichtster & Eigenaar

Annick werkte ruim 13 jaar binnen de werving en selectie van duurzame professionals en heeft een enorm netwerk opgebouwd binnen de duurzame wereld. Ze richtte Jong OS op, werkte bij Duurzaamheid Werkt, SharePeople en ICCO, was bestuurslid van de CSR Chicks en voorzitter van Rankabrand. In de afgelopen jaren heeft ze reeds vele professionals gecoacht en gematcht, o.a. naar IDH, Ahold, Bugaboo, MVO Nederland, BDR Thermea, Burg Group, etc 

In 2017 kwam ze binnen op nummer 50 in de Trouw Duurzame Top 100“Wil jij een baan met meer maatschappelijk waarde en sociale impact? Wil jij een baan in duurzaamheid? Neem van mij aan, dat is écht leuker. Ik ga je helpen bij je zoektocht. Ik help je om jouw duurzame talenten te ontdekken, te vergroten èn te profileren binnen de duurzame sector!”

Lees meer over Annick op LinkedIn >>

Lobke Smeels - Expert Talent Management

Lobke werkt ruim 14 jaar als HR professional. Ze werkte als HR adviseur, projectleider en trainer bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Vervolgens werkte ze als Global Talent Manager en HR Business Partner bij FrieslandCampina. Sinds 2017 werkt ze als zelfstandig ondernemer op het gebied van Talent Management. Ze adviseert organisaties over het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talenten. Haar kracht is dat ze de behoefte van een organisatie snel begrijpt en onder woorden kan brengen.

Ze vertaalt deze behoefte van een organisatie in praktische maatwerk interventies en oplossingen.Vanuit haar betrokkenheid en enthousiasme betrekt ze gemakkelijk verschillende medewerkers vanuit een organisatie bij deze interventies en oplossingen, waardoor deze een duurzaam en blijven karakter hebben.

Lees meer over Lobke op LinkedIn >>

Juultje de Groot- Junior Coach, Trainer en Matchmaker

Juultje is continu opzoek naar nieuwe oplossingen, mogelijkheden en kansen voor een duurzamere samenleving. Na het volgen van een coachtraject bij Sustainable Talent is het Juultje nog duidelijker geworden dat ze streeft naar een duurzame wereld, waar iedereen op zijn of haar manier, een steentje aan bij kan dragen. Het coachtraject heeft haar geholpen de keuze te maken om de master Change Agent Circulaire Economie te volgen.

Met deze voortrekkersrol en de master op zak, matchten Sustainable Talent en Juultje de Groot opnieuw. Want als Junior Coach, Trainer en Matchmaker draagt ze niet alleen zélf een steentje bij, maar begeleidt ze ook andere professionals naar de juiste plek, om zo de transitie naar duurzaamheid te versnellen. De perfecte plek om de opgedane kennis en haar enthousiasme toe te passen in de praktijk en impact te maken.

Lees meer over Juultje op LinkedIn >>

Susanne de Klerk - Virtueel assistent

Susanne ondersteunt Sustainable Talent in de rol als Virtueel assistent. Ze heeft afgelopen 10 jaar als office manager en management assistente gewerkt bij diverse bedrijven. De afwisseling en met een ondernemersoog meekijken met een organisatie is iets wat haar echt plezier geeft.

Het liefst werkt ze samen met bedrijven die iets bijdragen aan de wereld, de samenwerking met Sustainable Talent past daar helemaal bij!

Lees meer over Susanne op LinkedIn >>

Harriet Walinga - Coach & Trainer

Na haar studie in Wageningen heeft Harriët 9 jaar bij advies- en ingenieursbureau DHV gewerkt. Nog steeds heeft ze affiniteit met onderwerpen als ruimtelijke ontwikkeling, cultuurhistorie, natuur, water en duurzaamheid. Maar vooral is ze nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Daarom heeft ze in 2007 de overstap gemaakt naar het trainers- en coachvak. Harriët laat mensen eigenaarschap pakken voor hun (werkend) leven. Datgene te doen waar ze blij van worden en goed voor zichzelf te zorgen. Ze leert mensen te kunnen wat ze willen; hun eigen drijfveren te kennen en talenten effectief in te zetten. Ze zet mensen in beweging.

Harriët is gecertificeerd voor Profile Dynamics®, een drijfverenanalyse die de drijfveren en waarden van mensen, teams en organisaties helder en inzichtelijk maakt. Dit helpt in het vinden van aansluiting tussen mens, werk en organisatie.

Lees meer over Harriët op LinkedIn >>

Raad van Advies

Sigrid Hettinga

Sigrid woont met haar gezin in Amsterdam, maar is geboren en getogen in Friesland. Na haar studie Bedrijfskunde in Groningen, studeerde en werkte ze achtereenvolgens in Indonesië, Tanzania en Frankrijk. Sinds 2001 werkt ze voor organisaties met een maatschappelijke doelstelling – voor bedrijven als Fair Trade Organisatie, The Body Shop, UNDP en Tendris, en de stichtingen MVO Nederland en Springtij Forum.
Als freelancer heeft ze onder andere opdrachten uitgevoerd voor Missing Chapter Foundation, Friesland Campina, SAIL2020 en Transitie Coalitie Voedsel. Sigrid haar ogen gaan sprankelen als ze mag werken aan het doel én de route er naar toe. Van het niets naar het ‘iets’, pionieren, vormgeven, doorgaan als het lastig is, vragen stellen, andere mogelijkheden verkennen. Creatief en ondernemerschap zijn de kernwoorden.

Lees meer over Sigrid op LinkedIn >>

Wout Barentsen

Als strateeg met een passie voor het ontwikkelen van high-performance organisaties en teams zorgt Wout voor duurzame groei via een no-nonsense aanpak. Met ruim 20 jaar ervaring in diverse sectoren, leidende posities en internationale samenwerkingen ontwikkelt hij unieke strategieën en next practices die een organisatie helpen om echt te groeien. Werken gaat voor Wout over het leren en ontwikkelen in teamverband. Hij maakt gebruik van de kracht van mensen en hun talenten om zichtbare resultaten en impact te realiseren voor alle betrokkenen. En door op het juist moment momentum te creëren voor verandering zorgt hij voor de balans tussen de business van vandaag en die van morgen. Hierbij stelt hij altijd de fundamentele vraag ‘Wat hebben mensen nu echt nodig?’

Lees meer over Wout op LinkedIn >>

Vera Dalm

Duurzaamheid begint bij mensen. Werken in duurzaamheid nog veel meer, dat vereist mensen die zich betrokken voelen én hun kennis en talenten daarvoor inzetten. Met trots ben ik dan ook betrokken bij Sustainable Talent, die mensen helpt om zo’n duurzame carrièrestap te zetten.

Mijn eigen carrière? Me inzetten voor natuur, landschap, biodiversiteit & klimaat, zorgdragen voor een mooie, schone en eerlijke wereld voor nu én de generaties na ons. Met die passie ben ik al vele jaren directeur en adviseur van organisaties met een maatschappelijke doelstelling, zoals Sustainable Talent.