Visie en missie

Everybody can be a sustainability leader

Missie en visie

De transitie naar duurzaamheid versnellen door het inzetten van de juiste talenten

Visie

Sustainable Talent is ervan overtuigd dat de transitie naar een duurzame samenleving wordt gemaakt door individuen. Bij veel werving- en selectieburo’s worden veel talentvolle mensen echter afgewezen voor banen in duurzaamheid omdat zij zich niet goed weten te profileren binnen de duurzame arbeidsmarkt. Hierdoor blijft een potentieel aan human resources in Nederland onaangeboord. Het inzetten van deze talenten kan de duurzame transitie enorm versnellen.

Bedrijven willen verduurzamen en zijn op zoek naar mensen met specifieke kennis en vaardigheden mét aantoonbare affiniteit met duurzaamheid. Op deze manier willen zij de duurzaamheidsslagkracht van hun organisatie versterken. Het is dan ook allang niet meer zo dat een baan in duurzaamheid persé een functie als MVO manager of MVO consultant betekent. Duurzaamheid is bij veel bedrijven en organisaties al grotendeels verweven in hun bedrijfsvoering.

Onze missie

Alle professionals met wensen voor duurzame impact, helpen wij regie te nemen in hun werk.  Wij faciliteren leiderschap zowel binnen de eigen organisatie, en soms naar andere organisaties.  Aan de andere kant zijn er bedrijven die hun eigen medewerkers in hun kracht willen zetten om duurzame transities te realiseren.  Het is de missie van Sustainable Talent om de match van de juiste persoon met de juiste capaciteit op de juiste rol te faciliteren en daarmee de transitie naar een duurzame economie en samenleving te versnellen.

Meer over ons

Meer weten over Sustainable Talent? Lees meer over ons of bekijk ons team & partners.

Nanda Slikkerveer

Sustainable Talent heeft mij concrete handvatten geboden om een volgende stap te kunnen zetten in mijn wens om een carrière switch te maken naar duurzaamheid. Vooral het inzicht om je goed te verdiepen in de pains en gains van een bedrijf en daarmee helder te krijgen wat ik als individu kan toevoegen vond ik heel waardevol. Ik vind beide cursussen een mooie aanvulling op elkaar. De aanstekelijke energie van Annick werkt erg motiverend. Dank je wel!

Tim de Broekert

Annick really helped me in finding a job in the CSR working field. We had one session where we discussed my ambitions in sustainability and my profile. A few months later, she introduced me to an organisation with a vacancy where I would fit and I got the job! Annick has a high value network for professionals in sustainability.

Marleen Kuyt

Deze workshop heeft mij inzicht gegeven in hoe ik meer focus kan aanbrengen in de rol die ik wil vervullen op het gebied van duurzaamheid en de vervolgstappen die ik hierin kan nemen. Geïnspireerd en met nieuwe zin ben ik aan het einde van de dag naar huis gegaan.

Maaike Snijder

Een goed advies van Sustainable Talent was om te kijken of je binnen de eigen organisatie een stap kan maken richting duurzaamheid. Ik heb dat besproken en krijg daar nu support voor!

Partner, moderator, spreker / Food Cabinet

Helen Kranstauber

Sustainable Talent heeft mij geholpen om het talent binnen mijn organisatie nog beter te benutten. Met de enorme kennis over duurzaam ondernemen en aanstekelijke energie geven ze je echt een enorme boost om dingen naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast zijn we op zoek gegaan naar mijn drijfveren en talent. Het heeft me in een moeizame en (te) drukke tijd op mijn werk, geholpen om weer de controle terug te krijgen op mijn zakelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Sustainability Policy and Dialogue / Rabobank

Johan Verburg

Intervisie geeft een goede omgeving waarin je beter naar jezelf kunt kijken zonder je zorgen te maken over wat andere dagelijkse collega’s van je vinden.

Linda Mans

De trainers van Sustainable Talent zijn prettige en stimulerende mensen die mij helpen beter na te denken over wat ik wil (en niet wil) qua carrièreperspectief in duurzaamheid. En mij van daaruit gerichter kunnen helpen/adviseren.

Communicatiemanager / Start Foundation

Lycia Bakker

Het is een fijne beschermde omgeving, waarin je zelf actief kunt bijdragen maar je ook veel mee krijgt.

Gerlofke Hekelaar

Als je graag in de duurzame sector zou willen werken, maar je hebt nog geen idee hoe je dit aan wilt pakken en wat jij toe te voegen hebt, is deze workshop zeker een aanrader. Wat bovendien heel motiverend is, is dat je een dag lang optrekt met bevlogen mensen die de wereld mooier willen maken. Hierdoor kijk ik terug op een inspirerende dag vol goede gesprekken en waardevolle tips.

Marjolijn Vendrig

Sustainable Talents Koers en Kompasdag heeft me gestimuleerd om echt aan de slag te gaan om een baan in de duurzame sector te vinden. Het heeft richting gegeven aan mijn zoektocht en mij gedwongen om uit te spreken voor wat soort organisatie ik wil werken en wat ik meebreng aan ervaring/skills en competenties.

Directeur / Urgenda

Marjan Minnesma

Sustainable Talent heeft geassisteerd bij de recruitment van een junior en senior communicatie medewerker. Het was prettig te weten dat Sustainable Talent onze visie en strategie begrijpt. Annick had met weinig informatie toch een goed beeld van onze wensen. Naast het vinden van de twee kandidaten hebben we nog een extra nieuw talent gevonden als junior projectmedewerker Energietransitie.

Bas Verheugt

Ik zou het iedereen aanraden die zoekende is, naar formulering eigen doelen of meer concreet naar aan nieuwe functie. Ik ben zelf getriggerd om aan de slag te gaan met het concretiseren van mijn eigen doelen. Ik denk verder dat er mogelijk in de toekomst nog wel vruchten van elkaar worden geplukt binnen de groep, sparren, ideeën uitwisselen etc.

Duurzaamheid Manager / Heineken

Esther Kruiper

Heerlijk om lastige cases uitvoerig met collega Sustainability professionals te kunnen bespreken. Iedere deelnemer komt met een unieke case. Toch is iedere case een oase van herkenning en dus zeer leerzaam. Met de tools die Harriet en Annick in huis hebben is deze intervisie iedere keer weer een feestje!

Niels Hazekamp

Annick heeft mij uitstekend geholpen en begeleid in het vinden van mijn drive. Samen gingen we op zoek naar antwoorden op mijn vragen. Tijdens het voorbereiden van selectiegesprekken hielp ze mij focussen op mijn sterke kwaliteiten en gaf ze me handvatten om deze te benutten tijdens het gesprek. Mede dankzij haar hulp heb ik nu een super leuke nieuwe baan waar ik met veel nieuwe energie aan de slag ga. Annick, bedankt!

Codebase Steward / Foundation for Public code

Felix Faassen

Het is heel erg fijn om te kunnen spiegelen met mensen die ook vanuit hun persoonlijke en professionele ervaring je kunnen coachen. Annick heeft mij fantastisch geholpen. Haar open en persoonlijke benadering en kritische vragen, gecombineerd met een solide proces hielpen mij om op zoek te gaan naar mijn kernwaarden.

Ondernemer / &Groei

Tanja Vos

Your Future Proof Career heeft mij meer duidelijkheid gebracht over de grote duurzame wereld en waar ik mijzelf daarin zie. Welke organisaties en bedrijven me aanspreken. En welke ook absoluut niet. Mede dankzij de persoonlijke coaching in het traject heb ik deze stap naar het ondernemerschap durven te zetten.

Deelneemster Sustainability Career Guide

Bregje Thijssen

Mede dankzij de training van Sustainability Career Guide heb ik de overstap gemaakt van het bedrijfsleven naar de provincie Gelderland. Een provincie met flinke klimaatambities waar ik me erg thuis voel!

Ik ben onderdeel geworden van de werkgroep Gedrag binnen Code Groen, een programma waarin de provincie werkt aan haar klimaatambities en de (steeds hogere) plaats op de CO2-prestatieladder. Binnen werkgroep Gedrag proberen we medewerkers en partners te motiveren om die extra stap te zetten en laten we de ambities ook terugkomen in ons beleid. Veel dank Annick, voor de inspiratie en het zetje!!

Robert van Groen

Wat is duurzaamheid? Hoe kan ik mijn talenten daarin uit laten komen? Deze lastige vragen worden stap voor stap concreet gemaakt in de blended online leeromgeving van Sustainable Talent. Doordat je dit traject met medecursisten volgt en ontmoet in de live Q&A's, leer je gelijk van elkaars standpunten. Super interessant!

Rolf Kirkels

Na het afronden van mijn baan heb ik eerst een loopbaantraject gevolgd. Hierdoor kwam ik weer meer in mijn kracht te staan. Ik voelde me sterk om mijn passie te volgen en te kiezen voor het werkveld van milieu/duurzaamheid/MVO. Maar waar zijn die banen en waar vind ik die? Hoe zou ik daarin passen? Dat zijn vragen die beantwoord zijn in de SustainabilityCareerGuide van Sustainable Talent. Door persoonlijke begeleiding van de coach werd mijn inspiratie versterkt, hebben we mijn profiel/pitch aangescherpt voor duurzaamheid en kreeg ik vacaturetips. Door te sparren met andere academie-genoten vonden we herkenning bij elkaar en konden we elkaar motiveren en helpen met praktische tips. Uiteindelijk kon ik binnen een half jaar beginnen in mijn duurzame baan!

Pytsje Bakker

Ik heb echt enorm veel gehad aan de Sustainability Career Guide. De voorbereidingen en gesprekken waren erg fijn. Tijdens deze gesprekken onderzocht ik samen met Annick mijn twijfels en zorgen over mijn groeimogelijkheden. Nadat Annick me op een vacature heeft gewezen, waar ik voor ben aangenomen, besloot ik nog wel de modules af te maken, omdat er veel waardevolle video’s tussen zitten!

Deze website ondergaat een restyling

Het kan zijn dat sommige pagina's niet werken zoals je gewend bent.