Project- en business development manager Verduurzaming goederenvervoer

Project- en business development manager Verduurzaming Goederenvervoer

 0,8 – 1,0 Fte | Locatie: Zoetermeer, Zuid-Holland

 

Keywords: transport, logistiek, goederenvervoer, duurzaamheid, CO2 reductie, verbinder, visie en strategie

Als deskundige en ondernemende partner help je ondernemers in handel en logistiek bij het realiseren van een duurzame toekomst. Je zoekt actief naar kansen, stimuleert samenwerking in de logistieke keten en bevordert digitalisering. Met jouw initiatieven draag je bij aan het verduurzamen van goederenvervoer en lever je waardevolle bijdragen aan onze leden, andere belanghebbenden en overheden.

Binnen evofenedex werken is interessant omdat je deel uitmaakt van een dynamische ondernemersvereniging met meer dan 10.000 leden vanuit zowel de publieke als de private sector. evofenedex ondersteunt een breed scala aan bedrijven die actief zijn in de logistiek of internationale handel. Daarbij helpen wij onze leden hun logistiek optimaal te organiseren, beter internationaal te ondernemen en te verduurzamen door hindernissen weg te nemen, kennis en kansen toe te voegen, en belangen te behartigen in Nederland en daarbuiten.

Wat ga je doen in deze uitdagende functie?

Ondernemers in de handel en logistiek kijken nu vooruit naar hun duurzame toekomst. Op de weg hiernaartoe staan ze met de huidige bedrijfsvoering voor grote uitdagingen. Hierbij hebben ze hulp nodig van een deskundige, ondernemende sparringpartner die graag de handen uit de mouwen steekt en op zoek gaat naar kansen. Jij dus.

Jij weet welke mogelijkheden er zijn voor bedrijven om hun goederen duurzamer te vervoeren. Zoals het verschuiven van goederenvervoer van de weg naar water of spoor. Of het verminderen van transportbewegingen en CO2-uitstoot. Jij weet verbanden te leggen tussen behoeftes vanuit de overheid en kansen voor onze leden. Jij neemt graag de regie om bedrijven te stimuleren om samen te werken in de logistieke keten en om stappen te zetten in digitalisering.

Daarnaast draai jij je hand niet om voor het ontwikkelen van nieuwe plannen en projecten. Je bent namelijk gedreven om hoe dan ook onze leden te helpen bij verduurzaming van hun vervoer. Hierbij maak je gebruik van je contacten met bedrijven, overheden en relevante marktpartijen. Je weet je weg te vinden naar subsidieverleners en zo kansen te creëren om meer duurzame impact te maken. Je werkt graag zelfstandig maar ook samen met leden en je team, om uit te zoeken wat nodig is om het goederenvervoer verder te verduurzamen. Dankzij jouw initiatieven ben je niet alleen een grote meerwaarde voor ons en onze leden, maar ook voor andere betrokken partijen en overheden.

Wat bieden we jou?

Naast een inspirerende werkomgeving bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden voor jouw inzet en toewijding in deze functie. Eerst in de vorm van een tijdelijk contract (van één jaar), maar met concreet uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Je werkt veel samen met inhoudelijke specialisten van andere afdelingen bij evofenedex en uiteraard met je eigen enthousiaste en gedreven team. Daarnaast rapporteer je rechtstreeks aan een lid van het managementteam.

 • Een marktconform salaris: afhankelijk van kennis en ervaring tussen de € 4.000 en € 5.500 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 37,5 uur per week;
 • Een uitstekend pakket aan overige arbeidsvoorwaarden. Zoals een waarderingsuitkering van maximaal 10 procent van het bruto jaarsalaris, 8 procent vakantiegeld, 29,5 vrije dagen;
 • Een leaseauto en een representatievergoeding;
 • De mogelijkheid om structureel een deel van je werk vanuit huis te verrichten. Je krijgt een thuiswerkvergoeding en een volledig ingerichte ergonomische thuiswerkplek.
 • Een goede pensioenregeling;
 • Top-ICT-voorzieningen;
 • Een sportvergoeding;
 • Werken in een organisatie die veel vrijheid biedt aan mensen met creativiteit, kwaliteit en ambitie. En waarbij je alle mogelijkheden krijgt om te leren en veel kennis op te doen.

Dit verwachten we van jou als projectmanager

 • Hbo- of universitair werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare werkervaring als projectmanager, adviseur of business developer gericht op verduurzaming in de logistiek en bij voorkeur op het gebied van goederenvervoer;
 • Je beschikt over een relevant netwerk van overheids- en marktpartijen of kunt dat snel opbouwen;
 • Je bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam goederenvervoer en weet die te vertalen in praktische projecten en programma’s voor onze leden;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Kom werken bij evofenedex!

Kom werken bij evofenedex, dé ondernemersvereniging die het hart vormt van de handel en logistiek! Als het ultieme kennisknooppunt helpen we onze leden om hun logistiek op topniveau te organiseren en internationaal te floreren. Hindernissen zijn er om weggenomen te worden, en wij voegen waardevolle kennis en kansen toe aan hun ondernemersreis.

Bij evofenedex bieden we niet alleen een scala aan producten en diensten aan, maar behartigen we ook actief de belangen van onze leden, zowel nationaal als internationaal. Ons unieke netwerk strekt zich uit over binnen- en buitenland, waardoor onze leden kunnen profiteren van een brede en diepgaande ondersteuning. Bij onze vereniging komen publieke en private sector samen; bij ons vind je het beste uit deze twee werelden.

Ons dynamische werk zie je ook terug op onze hoofdlocatie in Zoetermeer. Hier is altijd iets gaande: van opleidingen in onze simulatiehal tot evenementen waar overheid en leden elkaar ontmoeten. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een 50/50 mix tussen thuiswerken en het werken op deze levendige locatie. ’s Ochtend de kinderen naar school? De spits mijden? Ook hier heb jij vrijheid in zolang je het werk met toewijding uitvoert.

Bij ons heerst een informele sfeer waar weinig hiërarchie is. Het is dus heel normaal dat je op vrijdagmiddag met collega’s op de padelbaan staat voor een ontspannen potje. Bij evofenedex zijn we meer dan alleen collega’s; het verenigingswezen zit in onze genen.

Kom jij ons team versterken?

Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief en CV. De werving en selectie verloopt via Sustainable Talent. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Lina Baranowski van Sustainable Talent via mail@sustainabletalent.nl of bellen naar 06-46853248.

De eerste gespreksronde zal plaatsvinden met Sustainable Talent. De overige gespreksrondes en assessment zullen plaatsvinden bij evofenedex. In overleg kunnen er referenties opgevraagd worden.

Lina Baranowski | Sustainable Talent

Matchmaker
06-46853248
mail@sustainabletalent.nl