Projectleider verduurzaming goederenvervoer

Projectleider Verduurzaming Goederenvervoer

0,8 – 1,0 Fte| Locatie: Zoetermeer, Zuid-Holland

 

Keywords: transport, logistiek, goederenvervoer, duurzaamheid, CO2 reductie, digitalisering, projectleider

Als Projectleider verduurzaming goederenvervoer draag je actief bij aan de duurzame transitie in onze maatschappij. Met jouw ervaring in de logistiek werk je aan projecten die niet alleen de duurzame samenwerking in de logistieke keten stimuleren, maar ook de CO2-uitstoot verlagen door innovatieve digitalisering.

Binnen evofenedex werken is interessant en dynamisch. Je maakt deel uit van een ondernemersvereniging met meer dan 10.000 leden vanuit zowel de publieke als de private sector. evofenedex ondersteunt een breed scala aan bedrijven die actief zijn in de logistiek of internationale handel. Daarbij helpen wij onze leden hun logistiek optimaal te organiseren, beter internationaal te ondernemen en te verduurzamen door hindernissen weg te nemen, kennis en kansen toe te voegen, en belangen te behartigen in Nederland en daarbuiten.

Wat ga je doen in deze uitdagende functie?

Op basis van jouw expertise en vaardigheden ben je in staat een waardevolle bijdrage te leveren aan verschillende projecten die impact hebben op de verduurzaming van het goederenvervoer. Het gaat hier niet alleen om het stimuleren van samenwerking in de logistieke keten of het verplaatsen van goederen van de weg naar water of spoor, maar ook om het verlagen van CO2-uitstoot door grensverleggende digitalisering.

Je bent enthousiast om de leiding te nemen bij het coördineren en uitvoeren van projecten op het snijvlak van logistiek, duurzaamheid, digitalisering en goederenvervoer. Je doel is niet alleen voldoening te halen uit de resultaten, maar ook onze ledenbedrijven verder te helpen.

Gezien de diversiteit van onze achterban, krijg je de kans om je te storten op uiteenlopende projecten. Denk aan publiek-private samenwerkingen met overheid, kennisinstellingen en marktpartijen, waarbij je onze leden enthousiast betrekt. Hoe inspirerend is het om onderzoek te initiëren, evenementen te organiseren, of bijeenkomsten te faciliteren waarbij een breed scala aan stakeholders samenkomt om bij te dragen aan onze ambitieuze verduurzamingsdoelen?

Naast je actieve rol in de organisatie en coördinatie van projecten, ben je ook een verbinder die onze leden meeneemt in de actualiteiten die voor hen van belang zijn. Of het nu gaat om het delen van inzichten via spraakmakende nieuwsberichten in onze media, of het boeien en informeren van deelnemers tijdens evenementen en in communities.

Je krijgt energie van een goed opgebouwd en relevant netwerk en draagt daar graag een steentje aan bij. Als je nog niet volledig in de materie zit, dan zorg je vanuit je intrinsieke maatschappelijke interesse wel dat je snel op vlieghoogte komt om zowel zelfstandig als in een team van betrokken collega’s bedrijven te ondersteunen bij het verder verduurzamen van goederenvervoer.

Wat bieden we jou?

Naast een inspirerende werkomgeving bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden voor jouw inzet en toewijding in deze functie. Eerst in de vorm van een tijdelijk contract (van één jaar), maar met concreet uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Je werkt veel samen met inhoudelijke specialisten van andere afdelingen bij evofenedex en uiteraard met je eigen enthousiaste en gedreven team.

Naast deze inspirerende werkomgeving, bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden voor jouw inzet en toewijding in deze functie:

 • Een fulltime werkweek van 37,5 uur, of bij een parttime dienstverband van 0,8 FTE 30 uur per week;
 • Marktconform salaris afhankelijk van kennis en ervaring tussen de € 3.250,- en € 4.250,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld;
 • 28,5 vrije dagen per kalenderjaar, exclusief 2 collectieve vaste vrije dagen;
 • Een waarderingsuitkering tot maximaal 10% van een bruto jaarsalaris;
 • Een goede pensioenregeling;
 • De mogelijkheid om structureel een deel van je werk vanuit huis te verrichten. Je krijgt een thuiswerkvergoeding en het benodigde meubilair om je thuiswerkplek in te richten.
 • Een sportvergoeding om actief en in balans te blijven;
 • Top ICT-voorzieningen;
 • Het werken in een organisatie die veel vrijheid biedt aan mensen met kwaliteit en ambitie.

Dit alles maakt werken bij ons niet alleen uitdagend, maar ook plezierig.

Wat verwachten we van jou als projectleider?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Relevante, projectmatige, werkervaring, bij voorkeur op het snijvlak van verduurzaming en/of goederenvervoer;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je bent doortastend, hebt een goed inlevingsvermogen en bent in staat om op korte termijn een mooi netwerk van bedrijven en contacten op te bouwen;
 • Je beschikt over zeer goede analytische vaardigheden, bent resultaatgericht en creatief in het vinden van de juiste oplossingen.

Kom werken bij evofenedex!

Kom werken bij evofenedex, dé ondernemersvereniging die het hart vormt van de handel en logistiek. Als het ultieme kennisknooppunt helpen we onze leden om hun logistiek op topniveau te organiseren en internationaal te floreren. Hindernissen zijn er om weggenomen te worden, en wij voegen waardevolle kennis en kansen toe aan hun ondernemersreis.

Bij evofenedex bieden we niet alleen een scala aan producten en diensten aan, maar behartigen we ook actief de belangen van onze leden, zowel nationaal als internationaal. Ons unieke netwerk strekt zich uit over binnen- en buitenland, waardoor onze leden kunnen profiteren van een brede en diepgaande ondersteuning. Bij onze vereniging komen publieke en private sector samen; bij ons vind je het beste uit deze twee werelden.

Ons dynamische werk zie je ook terug op onze hoofdlocatie in Zoetermeer. Hier is altijd iets gaande: van opleidingen in onze simulatiehal tot evenementen waar overheid en leden elkaar ontmoeten. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een 50/50 mix tussen thuiswerken en het werken op deze levendige locatie. ’s Ochtend de kinderen naar school? De spits mijden? Ook hier heb jij vrijheid in zolang je het werk met toewijding uitvoert.

Bij ons heerst een informele sfeer waar weinig hiërarchie is. Het is dus heel normaal dat je op vrijdagmiddag met collega’s op de padelbaan staat voor een ontspannen potje. Bij evofenedex zijn we meer dan alleen collega’s; het verenigingswezen zit in onze genen.

Kom jij ons team versterken?

Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief en CV. 
De werving en selectie verloopt via Sustainable Talent. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Lina Baranowski van Sustainable Talent via mail@sustainabletalent.nl of bellen naar 06-46853248.

De eerste gespreksronde zal plaatsvinden met Sustainable Talent. De overige gespreksrondes en assessment zullen plaatsvinden bij evofenedex. In overleg kunnen er referenties opgevraagd worden.

Lina Baranowski | Sustainable Talent

Matchmaker
06-46853248
mail@sustainabletalent.nl

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.