Projectmanager gebouwde omgeving – MVO Nederland (gesloten)

Projectmanager gebouwde omgeving – MVO Nederland (gesloten)

Geplaatst op: 22 februari 2022

Hours:
36-40hr per  week

Location:

Utrecht

Starting date:
ASAP

Information:

 Marloes van Oorspronk

030-8882050

 

VACATURE PROJECTMANAGER GEBOUWDE OMGEVING

Ben jij duurzaam gedreven? En wil jij bijdragen aan innovatieve projecten en samenwerkingen tussen bouw, infra en installatiebedrijven?

Zet  je kennis en ervaring in voor de nieuwe economie – een economie die klimaatneutraal, circulair en inclusief is, ook in de keten. En solliciteer voor een functie als projectmanager gebouwde omgeving bij MVO Nederland, de beweging van ondernemers in de nieuwe economie.

MVO NEDERLAND

MVO Nederland is de beweging van ondernemers in de nieuwe economie. We vormen een netwerk van partners dat samen innoveert en implementeert om de nieuwe economie te bereiken. De nieuwe economie is een toekomstbestendige. Alleen in die economie kunnen ondernemers blijven ondernemen. Daarom is het bereiken daarvan ons doel. Dat lukt nog sneller als we onze beweging zo groot mogelijk maken. MVO Nederland bouwt aan deze nieuwe economie aan de hand van de zeven thema’s: nieuwe rijkdom, circulaire economie, biodiversiteit, echte prijzen, inclusief ondernemen, groene energie en transparante ketens. Daarnaast creëren we via belangenbehartiging bij overheden en financiers de juiste condities voor duurzame ondernemers. In Nederland én Europa. Het doel is om twintig procent van de economie te bereiken die ontstaan is door deze nieuwe economie. We streven ernaar dat kantelpunt in 2025 te bereiken.

WAT GA JE ALS PROJECTMANAGER DOEN?

Onze projectmanager is iemand op wie we de komende tijd duurzaam kunnen bouwen. Letterlijk. Je bent verantwoordelijk voor twee duurzame-bedrijvennetwerken: Groene Netten  (infrabeheerders) en het netwerk gebouwde omgeving. In beide werk je samen met bedrijven aan de nieuwe economie. Dat omvat alles van natuurinclusief tot circulair en biobased bouwen. In projecten, bijeenkomsten of werkgroepen faciliteer je onverwachte ontmoetingen tussen ondernemers en versnel je de overgang naar de nieuwe economie. Ook ben je verantwoordelijk voor een deel van de acquisitie van nieuwe bedrijven en projecten.

Leuk aan de functie is dat je veel samenwerkt met collega’s uit andere sectoren. Dit zorgt voor waardevolle nieuwe verbindingen. Zo kun je de ene dag overleggen met een collega die alles weet over de sector zorg of chemie bijvoorbeeld. De andere dag leer je over transitieprocessen. Gemeenschappelijk doel van MVO Nederland: we willen allemaal bedrijven verder helpen bij verduurzaming naar de nieuwe economie.

WAT ZOEKT MVO NEDERLAND?

Belangrijk voor een goede projectmanager is dat je de uitdagingen van de organisaties in je netwerk herkent en kunt duiden en dat je in staat bent om vooruitgang te realiseren. En dus dat je snel overziet wat er binnen de sectoren speelt. Samen met de sectormanager gebouwde omgeving betrek je bedrijven in projecten en programma’s op het gebied van natuurlijk kapitaal, inkoop en materiaalinnovatie. Daarbij zorg je voor focus en actie.

Een aantal concrete activiteiten, vraag je? Komen ze.

 • Je coördineert, faciliteert bestaande projecten met de participerende bedrijven en initieert waar nodig nieuwe.
 • Je weet nieuwe bedrijven te verbinden aan het netwerk en de projecten.
 • Je onderhoudt relaties met de bedrijven in je sector, beheert verschillende accounts van MVO Nederland
 • Je activeert bestaande netwerkpartners en speelt een verbindende rol.
 • Je positioneert MVO Nederland als autoriteit door initiatieven zichtbaar en aantrekkelijk te maken. Zo creëer je handelingsperspectief voor bedrijven met duurzaamheidsambitie en verlaag je de drempel om duurzaam te ondernemen.
 • Je verbindt bedrijven uit verschillende sectoren met elkaar. Je organiseert lerende allianties en multistakeholder projecten met als doel om met elkaar een sectorale innovatieagenda te bouwen.

WIE BEN JIJ?

Onze nieuwe projectmanager heeft:

 • aantoonbare ervaring met het managen van projecten met meerdere stakeholders;
 • ervaring met het realiseren van bouwen van lerende allianties op het gebied van verduurzaming en innovatie;
 • minimaal vijf jaar relevante ervaring in organisatie overstijgende samenwerkingen, zoals multi stakeholder samenwerkingen;
 • een afgeronde wo-opleiding;
 • affiniteit met minimaal één van de sectoren de sectoren bouw, vastgoed en infra;
 • affiniteit van de techniek en de uitdagingen in deze sectoren, maar vooral focus op de menselijke kant van transities om nieuwe organisaties te laten participeren;

Een pré zou zijn:

 • een pré is een goed netwerk in infra of bouw bij bedrijven en andere stakeholders zoals publieke organisaties en kennisinstellingen;
 • commerciële ervaring in de acquisitie van opdrachten;
 • kennis van maatschappelijk verantwoord inkopen;

Van al onze medewerkers vragen wij verder kerncompetenties op het gebied van ondernemerschap, eigenaarschap en samenwerken. Net als beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

WAT BIEDT MVO NEDERLAND?

MVO Nederland is een netwerk van innovatieve, koplopende bedrijven. Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je netwerk snel uit. MVO Nederland biedt uiteraard een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Mensen zeggen wel eens over werken bij ons dat je hier in een omgeving zit die zo afwisselend is dat verandering de standaard is.

Deze vacature is inmiddels vervuld.