Kansen verkennen in duurzaamheid

Wil jij nu, zeker anno 2020, je werk maken van duurzaamheid? Onder “duurzaamheid” verstaan wij bijdragen aan zowel “people” als “planet”.  Duurzaam ondernemen is inmiddels niet meer onbekend en wordt steeds strategischer voor veel organisaties. Wil jij daaraan bijdragen?

Sustainable Talent heeft een nieuw blended (deels online, deels interactief) programma mét ondersteuning van coaches en ook de mogelijkheid
om met andere Sustainable Talents de samenwerking op te zoeken.

Wil je een goed beeld krijgen van de inhoud van onze modules, bekijk dan hier onze demo-video.

Loopbaancoach Annick Schmeddes laat zien hoe de modules van de Sustainability Career Guide zijn opgebouwd en welke ondersteuning je van ons kan verwachten binnen de blended-trainingen van Sustainable Talent.

Klik op onderstaande afbeelding en lees het volledige interview met Brigitte, die bij Shell werkte en daarna, via eerst een baan als Research Director bij The Ocean Cleanup, terecht gekomen is bij Oceans of Energy als Research and Offshore Director. 

Ondernemer / &Groei

Tanja Vos

Your Future Proof Career heeft mij meer duidelijkheid gebracht over de grote duurzame wereld en waar ik mijzelf daarin zie. Welke organisaties en bedrijven me aanspreken. En welke ook absoluut niet. Mede dankzij de persoonlijke coaching in het traject heb ik deze stap naar het ondernemerschap durven te zetten.

Chantal Eschbach

Chantal Eschbach

De investering in de training is het meer dan waard geweest om een switch te maken naar een baan met duurzame impact. Het heeft mij inzicht gegeven in de markt voor duurzame banen; welke organisaties bij mij passen en waar ik het verschil kan maken; de functies waar ik energie van krijg; en welke competenties ik daarvoor in huis heb. Het groepsproces stimuleert je stappen te zetten en de nazorg houdt je enthousiast. Ik werk nu met veel plezier als Adviseur duurzaamheid bij een gemeente.

Lorea Bron

Lorea Bron

Als starter op de arbeidsmarkt zonder veel werkervaring heeft Your Future Proof Career mij heldere handvaten gegeven om gericht te kunnen solliciteren; de juiste vragen te stellen en mijzelf goed te kunnen presenteren. Als jongste in de groep kon ik goed meekomen en werd ik serieus genomen. Annick heeft mij goed geholpen en creëerde een veilige omgeving om meer zicht te krijgen in wat ik nu echt wil en in mijn eigen kwaliteiten. Zodat ik met meer zelfinzicht en zelfvertrouwen snel de baan vond die goed bij mij past. Van alle skills die ik tijdens de training heb geleerd is zelfvertrouwen de belangrijkste geweest: mijn sollicitatiegesprekken verliepen opeens veel soepeler omdat ik mij zelfverzekerd en voorbereid voelde!  Ik werk nu als Beleidsadviseur Toerisme & Recreatie bij de gemeente Rhenen. In deze baan kan ik veel leren, mijn ambities verder ontwikkelen en echt duurzame impact maken!

Jasper

Sustainable Talent coach Yvette kan goed snel doordringen tot de kern van het probleem. Mijn vraagstelling was in het begin wat vaag, ook voor mezelf, maar Yvette wist daar snel de kern uit te halen. Via verschillende oefeningen heeft ze me mezelf in slechts een paar sessies echt beter laten leren kennen. Hiermee heb ik nu meer regie in zowel m’n werk als daarbuiten.

Nanda Slikkerveer

Sustainable Talent heeft mij concrete handvatten geboden om een volgende stap te kunnen zetten in mijn wens om een carrière switch te maken naar duurzaamheid. Vooral het inzicht om je goed te verdiepen in de pains en gains van een bedrijf en daarmee helder te krijgen wat ik als individu kan toevoegen vond ik heel waardevol. Ik vind beide cursussen een mooie aanvulling op elkaar. De aanstekelijke energie van Annick werkt erg motiverend. Dank je wel!

Marjolijn Vendrig

Sustainable Talents Koers en Kompasdag heeft me gestimuleerd om echt aan de slag te gaan om een baan in de duurzame sector te vinden. Het heeft richting gegeven aan mijn zoektocht en mij gedwongen om uit te spreken voor wat soort organisatie ik wil werken en wat ik meebreng aan ervaring/skills en competenties.

Praktische informatie & Aanmelden

We hebben een programma ontwikkeld voor “starters” (minder dan 5 jaar werkervaring) en we hebben een programma ontwikkeld voor mensen met meer werkervaring de “switchers” (meer dan 5 jaar) maar nog niet op het gebied van duurzaamheid. Ons volledige programma bestaat uit 3 modules, die elk los te volgen zijn voor zowel de starters als de switchers.

Module 1: De wereld van Duurzaamheid – Wat is voor jou een duurzame baan?

Module 2: Reis voorbereiden in duurzaamheidsgebied – De “lonely planet” verschillende duurzaamheidsgebieden.

Module 3: En route, optimaliseer je reis – De reis in jouw duurzaamheidsland.

Neem een kijkje op onze site voor meer informatie en om je aan te melden:

Wil je alle drie de modules in één keer afnemen?  Bestel dan gemakkelijk via deze link ons totaalprogramma:

www.sustainabilitycareerguide.nl/totaal-programma