SoLow Senior Manager Duurzaamheid (closed)

Senior Manager Duurzaamheid SoLow

Uren:

32-40 per week.

Locatie:

Culemborg bij Utrecht

Start datum:

z.s.m.

Informatie:

Annick Schmeddes

030-8882050

Senior Manager Duurzaamheid

De winkelformule SoLow biedt een omvangrijk en bijzonder gevarieerd aanbod van meer dan 20.000 unieke artikelen. Iedere dag zijn er nieuwe verrassingen. Feest, huishoudelijk, knutsel, wonen en zoveel meer…altijd ‘unlike any other’. Met het assortiment in onze SoLow winkels hebben wij bewezen succesvol te zijn. 

Het ontwikkelen naar een duurzaam bedrijf en formule is een strategische keuze van het nieuwe management en de investeringsmaatschappij Vendis. Het bedrijf heeft zich tot doel gesteld in 2025 de duurzaamste non-food discount retailer voor feestjes en cadeaus te zijn.

De organisatie is in continuë ontwikkeling, een jong team van mensen werkt nauw met elkaar samen om enerzijds te groei te realiseren en aan de andere kant de organisatie voor de lange termijn te transformeren. Een belangrijk onderdeel hiervan is het verduurzamen van het bedrijf als ook de formule.

 Om dit te bereiken zijn er vier aandachtgebieden:

 1. assortiment
 2. operatie
 3. werkgever
 4. keten.

Daaronder zijn zeven vastgestelde projecten geformuleerd waar op dit moment hard aan wordt gewerkt.

De Rol

De afgelopen 20 maanden zijn grote stappen gezet. De organisatie draagt de nieuwe duurzaamheidsstrategie en is in actie gekomen om iedere dag een stap voorwaarts te zetten. Maar de uitdagingen zijn complex en vragen expertise en aanhoudende aandacht. De nieuwe Senior Manager Duurzaamheid zal samen met de CEO de kar trekken als het gaat om duurzaamheid.

Van deze persoon wordt verwacht dat die de voortgang van de projecten monitort, kennis zoekt en inbrengt maar ook zelf initiatieven neemt voor het realiseren van onze strategische ambitie. De Senior Manager Duurzaamheid  rapporteert aan de CEO en maakt onderdeel uit van het managementteam en is daarmee medeverantwoordelijk voor de strategie en de verdere ontwikkeling van de organisatie in brede zin.

 

De ideale kandidaat

SoLow zoekt een gedreven professional, die zich realiseert dat kleine stappen bij de grote groepen mensen meer impact maakt dat grote stappen bij kleine groepen. Hands-on met persoonlijke drive aan de ene kant maar de ogen ook open voor de overige bedrijfsbelangen.  Iemand die energie haalt uit het samenwerken met mensen en het bouwen van een (nieuw) bedrijf.

Ervaring van vijf tot tien jaar in een professionele consumer products omgeving is gewenst om goed aan te sluiten bij de dynamiek en cultuur van de organisatie.

Inzet:

Minimaal 32 uur, marktconforme & eigentijdse arbeidsvoorwaarden. Standplaats Culemborg (net onder Utrecht).

Verantwoordelijkheden;

 • Samen met de directieleden het ontwikkelen van de strategie, onderliggende bouwstenen en projecten
 • Projectmanagement en/of monitoren van de lopende projecten
 • Inbrengen van kennis door eigen onderzoek of selectie van externe partijen
 • Opleiden en trainen van mensen op het gebied van duurzaamheid
 • Contacten met externe stakeholders
 • Rapportage, consument, stakeholders en investeringsmaatschappij

Wij zoeken

Iemand met aantoonbare ervaring (5-10jr.) op het gebied van Sustainability en (ESG) duurzaamheid bij een consumer products organisatie, retailer of fabrikant met import uit van goederen uit Azië. Daarnaast;

 • HBO+ niveau
 • Gedreven en positieve instelling
 • Gestructureerd & planmatig
 • Communicatief vaardig en sociaal

Hij/zij moet kunnen werken in een snel veranderende organisatie waarbij hij/zij voor een deel zelf invulling geeft aan de eigen rol

Wij bieden

Een brede en dynamische rol in een gezond bedrijf met een enorme ambitie. De kans en vrijheid om de komende jaren met het bedrijf mee te groeien in de breedste zin. Een marktconform salaris voor deze sector voor een 40 urige werkweek. Voor meer informatie kan contact gezocht worden met Annick Schmeddes, 030-8882050, annick@sustainabletalent.nl. We waarderen snelle respons.