Sturen zonder visie is lastig

Dagelijks in de krant: Sturen zonder visie is lastig           

Iedere zaterdag lees ik de NRC krant. Na het “ikje”, Fokke&Sukke en Youp op de achterkant, lees ik daarna meteen de column voorin. Afgelopen weekend de column van Floor Rusman “Brede welvaart is ook politiek”.

Daarna ontwikkelen ze op basis van deze analyse, een ontwikkelingsrichting, een visie.

Concreet:

Wat is je visie over je bedrijf (of land) over 10/20 jaar?
Wat is je strategie voor je bedrijf (of land) de komende 4 of 5 jaar?
Wat wordt je jaarplan (of miljoenennota) voor komend jaar?
Dat zijn de vragen die je je als bestuurder moet stellen.

Visie discussie

En het klopt dat deze vragen een fikse discussie (of algemene beschouwingen) kosten. Wat voor een bedrijf willen we zelf zijn? Wat willen onze klanten en onze partners? Hoe passen onze wensen en hun wensen bij elkaar? Hoe nemen we ze mee, maar hoe stoppen we misschien ook wel met bepaalde leveranciers of markten? Moeilijke, strategische beslissingen.

Geen discussie zonder data

En het klopt dat je eerst met data moet beginnen. Als blijkt dat je eigenlijk al heel goed met je leveranciers omgaat, dan kan je dat omarmen, en bevestigen in je ESG beleid. Maar als je nog niets doet aan reductie van energie, dan kan je daar écht mee beginnen, en met doelen voor ogen.

Bedrijven werken altijd met concrete doelen. We herkennen ze ook overal:

NetZero strategie: nul Co2 uitstoot (als totaal van je uitstoot); 50% reductie “virgin materiaal”; 30% diversiteit op management niveau; verzuim onder de 3% houden; etc.

En op basis van die doelen maak je dan (jaar)plannen, evalueer je ze, en stuur je ook bij.

Goed team essentieel

Hiervoor is trouwens werken met een team dat zich hieraan committeert, bij elkaar blijft en ook zich sterk ontwikkelt op kennis op deze doelen, wel een enorm voordeel.

Eerlijk is eerlijk, dat lijkt me voor de politiek, een kabinet en een Tweede Kamer erg moeilijk: heel vaak wisselingen, frisse gezichten, niet altijd bijgeschoold op dossierkennis.

Ik ben dan ook blij dat wij bij Sustainable Talent kunnen helpen met het versterken van teams op ESG -thema’s en de duurzame transities in de maatschappij. Dit doen wij door matchmaking van ESG managers aan duurzame vacatures en door het verzorgen van ESG Masterclasses.

Zo borgen we de kennis op het begrijpen van de ESG doelen, het begrijpen van de ontwikkelingsrichting van de ESG doelen én het kunnen bijsturen op ESG.

Oproep aan HR managers

Ben jij als HR in de Bouw of juist in de Agrifood betrokken bij ontwikkelen van ESG kennis en teambouw? Dan zoeken wij jou. Sem is als stagiair onderzoek aan het doen hoe jouw HR rol een bijdrage levert aan ESG.
Stuur een e-mail aan sem@sustainabletalent.nl.
Resultaten van het onderzoek delen wij graag met je.