Vacature: onderzoeksbaan naar circulaire banen bij Circle Economy (Gesloten)

Vacature: onderzoeksbaan naar circulaire banen bij Circle Economy (Gesloten)

Uren:
24-36 uur per week

Locatie:
Amsterdam

Start datum:
asap

Informatie:

Annick Schmeddes

030-8882050

Wij zijn als Sustainable Talent gevraagd om een goede kandidaat te leveren voor Circle Economy voor de functie van: 

Projectleider, Circular Jobs Initiative

Het is tijd voor een nieuwe economische benadering: de circulaire economie. Circle Economy is een sociale onderneming dat praktische en schaalbare oplossingen ontwikkelt om de adoptie van de circulaire economie te versnellen. Dit doen we wereldwijd met overheden, steden en bedrijven en hebben hiervoor een innovatieve methode – ‘Circle Scan’ – ontwikkeld. Daarbij putten we uit diepgaande expertise, onder meer op het gebied van textiel, de gebouwde omgeving, financiën, circulair ontwerp en op het gebied van werk en vaardigheden in de circulaire economie; Circular Jobs Initiative (CJI). We groeien snel en werken vanuit Amsterdam met een team met meer dan 25 nationaliteiten.

In de transitie naar de circulaire economie speelt het CJI een centrale rol als kenniscentrum. Doel hierbij is om de ingrijpende circulaire transitie positief te laten verlopen voor werk en werknemers en niemand achter te laten. CJI is begin 2020 gestart in samenwerking met de Goldschmeding Foundation en speelt een actieve rol met het creëren van sociale impact in de circulaire economie zowel in Nederland als in het buitenland. In het afgelopen jaar heeft het CJI zich ontwikkeld tot een internationale opinieleider met samenwerkingsverbanden met internationaal toonaangevende publieke en multilaterale organisaties.

De focus van het CJI heeft drie pijlers:

  1. inclusieve werkgelegenheid
  2. kwaliteit van werk, en
  3. het ontwikkelen van de vaardigheden.

De huidige projecten richten zich op het bepalen van de vereiste vaardigheden, het analyseren van werkgelegenheidseffecten en het ontwikkelen van meetbare doelen in onderzoeks- en adviestrajecten. Daarnaast brengen we alle relevante partijen bij elkaar zoals werkgevers en werknemers, onderwijs- en kennisinstellingen en andere actieve maatschappelijke partijen. Hierbij zoeken we bewust voor het maatschappelijk debat zowel offline en online, gedreven vanuit inhoudelijke kennis en degelijke analyse.

Jouw rol binnen het Circle Economy team

De projectleider speelt een centrale rol in het team. Niet alleen ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de bestaande en nieuwe projecten, je speelt ook een zeer actieve rol op het gebied van relatiebeheer met relevante spelers in Nederland. Concreet betekent dit het onderhouden van contact met donoren en andere stakeholders, het faciliteren van evenementen en workshops op senior niveau. Je bent communicatief zeer vaardig en benut elke kans om het CJI werk te promoten en publiceren in Nederland.

Onze ideale kandidaat is z.s.m. inzetbaar om het onderzoeksproject een vervolg te geven. De inventarisatie van vraag en aanbod is al gedaan maar dit moet vertaald worden naar praktische handvatten voor zowel bedrijven als instituten om een meer “human-centered” circulaire economie in te kunnen richten.  Hiervoor ben je vooral een uitstekende stakeholdermanager: het liefst ken je al belangrijke circulaire bedrijven, onderwijsinstellingen, universiteiten en overheden.  Met deze partners bouw je best practices over hoe de partners dit onderzoek kunnen gaan inzetten.  

Het project betreft een 1-jarige arbeidsovereenkomst voor 36 tot 40 uur per week, bij een vooraanstaande circulair experticecentrum. Eventueel is uitvoering in 24 uur ook mogelijk.  Uitstekend Nederlands en Engels is een must. Een redelijk netwerk hebben bij circulair onderwijs en andere arbeidsmarktspelers (bedrijven, onderzoek en beleid) wordt hoog gewaardeerd.

 

meer informatie over de vacature vind je hier. Vragen? Mail naar info@sustainabletalent.nl 

Solliciteren?

We nodigen je uit om te reageren via info@sustainabletalent.nl zo snel mogelijk en uiterlijk 15 mei 2021. Gesprekken zullen zijn op 14 en  17-19 mei met ons als recruitmentbureau.

Heb je vragen:  bel naar 030-8882050 of zet ze op de mail naar info@sustainabletalent.nl. Wegens een vakantie is de bereikbaarheid van de recruiter onregelmatig.