Als starter meteen aan de slag in een baan met impact en groeipotentie

Als starter meteen aan de slag in een baan met impact en groeipotentie

Sustainable Talent

Na het afronden van haar studie Tourism, Society & Environment aan de Wageningen Universiteit wil Lorea Bron (25) het liefst zo snel mogelijk een duurzame baan vinden die past bij haar ambities en opleiding. Ze zoekt gericht en heeft diverse sollicitatiegesprekken, maar het lukt haar niet om aangenomen te worden. “Ik had weinig werkervaring en ik had in het buitenland een stage gedaan waardoor ik in Nederland geen goed netwerk had. Ik voelde mij onzeker over hoe ik nu die baan zou vinden op niveau die echt bij mij past. Mijn ouders hadden beide al een training gedaan bij Sustainable Talent en raadde mij aan om Your Future Proof Career te volgen.” 

Als jongste in de groep was het in het begin even wennen. “Maar Annick heeft mij goed geholpen en creëerde een veilige omgeving om meer zicht te krijgen in wat ik nu echt wil en mijn eigen kwaliteiten. Ik merk dat ik qua zelfvertrouwen enorm ben gegroeid door de trainingen. Niet alleen door de vele handvaten die ik heb gekregen en de technieken die ik heb geleerd, maar ook vooral doordat ik door iedereen meteen serieus werd genomen. Hierdoor voelde ik me veel zelfverzekerder en beter voorbereid bij sollicitatiegesprekken. Ik denk ook dat ik mede hierdoor mijn huidige functie heb weten te bemachtigen, ondanks dat ik een starter ben.

Daarnaast is ook de sfeer in de groep mij echt bijgebleven. We leefden en dachten echt met elkaar mee, wat toch een speciale band creëerde: als ik nu op LinkedIn zie dat iemand een nieuwe, duurzame baan heeft gevonden dan juich ik ook echt voor die persoon!

Het belang van een goede pitch en een goede klik heeft ze ervaren tijdens haar sollicitatie bij de gemeente Rhenen. Na het eerste gesprek heeft ze meteen een klik en na het tweede gesprek wordt ze aangenomen op de functie van Beleidsadviseur Toerisme & Recreatie. Geen startersfunctie meer, maar een functie die goed past bij haar kwaliteiten en ambities.

“Wat ik leuk vind in deze functie is dat ik meewerk aan een visie voor de ontwikkeling van de toeristische sector waarbij de nadruk ligt op duurzame ontwikkeling. Zo ligt de focus niet alleen op economische groei, maar ook vooral op het vinden en behouden van een balans tussen toerisme, leefbaarheid en de natuur: enorm relevante vraagstukken in de huidige toeristenindustrie. Zo heb ik echt het gevoel dat ik in de praktijk iets bijdraag aan een duurzame toekomst voor Rhenen!”

Wat heeft de training mij gegeven:

 ·      Je bouwt aan je zelfvertrouwen en word je bewust van je onbewuste competenties via coach en groepsleden.

·      Formulering van een goede pitch.

·      Solliciteren doe je zelf, met goede voorbereiding sneller resultaat.

Meer weten over ons Your Future Proof programma kijk dan snel op onze site: https://www.sustainabletalent.nl/your-future-proof-career/