Versterk je duurzaam leiderschap in je werk

Versterk je duurzaam leiderschap in je werk

Echt werk maken van jouw droombaan in duurzaamheid

Wil jij in jouw werk meer bijdragen aan duurzaamheid en een positieve maatschappelijke impact maken? Heb je ambities om in je werk bij te dragen aan een betere wereld, maar weet je nog niet precies hoe je die ambities concreet kan maken in de praktijk? Wil je meer regie nemen in je loopbaan en écht werk maken van jouw droombaan in duurzaamheid?  

Volg dan de training: Versterk je duurzaam leiderschap bij Sustainable Talent.

In een kort maar krachtig traject van 3 maanden, begeleid door Annick Schmeddes, dé loopbaancoach van de duurzame arbeidsmarkt, leren wij je hoe jezelf kan profileren en positioneren als een professioneel talent in duurzaamheid. Zo vergroot je je kansen op impactvol werk en versterk jij jouw duurzaam talent.

Het slagingspercentage van dit programma is maar liefst 85%!*

Lees hier de ervaringen van de deelnemers die je zijn voorgegaan.

Voor wie

Ben jij al werkzaam, ambieer jij een carrière in duurzaamheid of een baan met meer maatschappelijke impact en:

 • Weet jij nog niet precies hoe je dat kan bereiken in jouw werk?
 • Of weet jij niet hoe je duurzaamheid in je huidige baan in zou kunnen passen?
 • Heb jij nog onvoldoende kennis van de duurzame sector en de duurzame rollen en hoe deze zijn ingericht?
 • Wil jij je netwerk uitbreiden en leren van anderen hoe zij dat doen?

Dan is het programma Versterk je duurzaam leiderschap écht wat voor jou!

Programma

Het programma Versterk je duurzaam leiderschap bestaat uit twee trainingsdagen. Tussen deze trainingsdagen in zijn er twee individuele online gesprekken met dé loopbaancoach van de duurzame arbeidsmarkt Annick Schmeddes.

Dag 1: Koers bepalen | Koers & Kompas

Op de eerste dag onderzoeken we waar jouw ervaring en skills liggen, wat jouw drijfveren zijn, wat jij binnen het brede veld van duurzaamheid écht interessant vindt en waar jij het beste aansluiting bij kunt vinden òf wat je nog dient te verbeteren. We doen dit aan de hand van het Business Model You, een speelse maar zeer effectieve tool die je ook blijvend kunt gebruiken om jouw propositie (binnen de organisatie waar je werkt) aan te scherpen. Ook breng je concreet in kaart met welke organisatieonderdelen, (interne) klanten of andere stakeholders je hierbij het beste kan samenwerken.

Individueel Teams gesprek
Na het afronden van deze training heb je een individueel online gesprek van 45 minuten.

Dag 2: De Match met de Markt
Deze dag gaan we a.d.h.v. een tool heel concreet aan de slag met een korte en krachtige pitch om jezelf helder te positioneren en profileren voor (toekomstige) collega’s, business partners, klanten en andere stakeholders. Ook ga je aan de slag met je LinkedIn profiel waarbij je direct feedback krijgt van Sustainable Talent én van de andere deelnemers. Je oefent deze dag ook je mondelinge pitch in de groep.

Individueel Teams gesprek
Ook na de deze training heb je een individueel online gesprek waarin we e.e.a. nog verder aanscherpen en waarin je tips krijgt hoe je praktisch aan de slag kan gaan, en in contact komt met de juiste partners om jouw duurzame ambities waar te maken. 

Hierna ben je lid van de Sustainable Talent Community die 4x per jaar bij elkaar komt om met elkaar te netwerken. 

Wat levert het op?

Versterk je duurzaam leiderschap is een kort en krachtig programma van zo’n 3 maanden waarbij je:

 • Focus krijgt en kiest wat jij precies wilt in duurzaamheid. Wil je iets met duurzame energie doen, met duurzame voeding, of met sociale innovatie? Focus is belangrijk om meer kennis op te kunnen doen, je te kunnen verdiepen en een netwerk op te bouwen.
 • Leert wat jouw talenten zijn en waar jouw toegevoegde waarde ligt binnen het werkveld van duurzaamheid.
 • Inzicht krijgt in de duurzame rollen en vaardigheden waar organisaties behoefte aan hebben.
 • Organisatie (onderdelen) in kaart brengt waar je zou willen werken en onderzoekt wat er op dit moment bij hen speelt.
 • Een match maakt tussen jouw talenten en de behoeften van jouw droomrol.
 • Leert om duidelijk over te brengen in een pitch en LinkedIn profiel wat jouw talenten en toegevoegde waarde is om duurzame resultaten te halen.
 • Je netwerk in duurzaamheid direct al uitbreidt en gebruik kan maken van het zeer uitgebreide netwerk van Sustainable talent.
 • Gestart bent met het voeren gerichte gesprekken met relevante stakeholders

Kortom, met dit traject vesterk je jouw duurzaam leiderschap in jouw praktijk en vind je de juiste partners om jouw ambities waar te maken.  Het slagingspercentage is maar liefst 85%!*

* Maar liefst 85% van de deelnemers aan deze training heeft binnen 4 weken een positief netwerkgesprek (waarbij er verder wordt gepraat over het creëren van een vacature) of een sollicitatiegesprek – waarbij de deelnemer de baan heeft gekregen

Reviews

Ondernemer / &Groei

Tanja Vos

Your Future Proof Career heeft mij meer duidelijkheid gebracht over de grote duurzame wereld en waar ik mijzelf daarin zie. Welke organisaties en bedrijven me aanspreken. En welke ook absoluut niet. Mede dankzij de persoonlijke coaching in het traject heb ik deze stap naar het ondernemerschap durven te zetten.

Chantal Eschbach

De investering in de training is het meer dan waard geweest om een switch te maken naar een baan met duurzame impact. Het heeft mij inzicht gegeven in de markt voor duurzame banen; welke organisaties bij mij passen en waar ik het verschil kan maken; de functies waar ik energie van krijg; en welke competenties ik daarvoor in huis heb. Het groepsproces stimuleert je stappen te zetten en de nazorg houdt je enthousiast. Ik werk nu met veel plezier als Adviseur duurzaamheid bij een gemeente.

Lorea Bron

Als starter op de arbeidsmarkt zonder veel werkervaring heeft Your Future Proof Career mij heldere handvaten gegeven om gericht te kunnen solliciteren; de juiste vragen te stellen en mijzelf goed te kunnen presenteren. Als jongste in de groep kon ik goed meekomen en werd ik serieus genomen. Annick heeft mij goed geholpen en creëerde een veilige omgeving om meer zicht te krijgen in wat ik nu echt wil en in mijn eigen kwaliteiten. Zodat ik met meer zelfinzicht en zelfvertrouwen snel de baan vond die goed bij mij past. Van alle skills die ik tijdens de training heb geleerd is zelfvertrouwen de belangrijkste geweest: mijn sollicitatiegesprekken verliepen opeens veel soepeler omdat ik mij zelfverzekerd en voorbereid voelde!  Ik werk nu als Beleidsadviseur Toerisme & Recreatie bij de gemeente Rhenen. In deze baan kan ik veel leren, mijn ambities verder ontwikkelen en echt duurzame impact maken!

Jasper

Sustainable Talent coach Yvette kan goed snel doordringen tot de kern van het probleem. Mijn vraagstelling was in het begin wat vaag, ook voor mezelf, maar Yvette wist daar snel de kern uit te halen. Via verschillende oefeningen heeft ze me mezelf in slechts een paar sessies echt beter laten leren kennen. Hiermee heb ik nu meer regie in zowel m’n werk als daarbuiten.

Nanda Slikkerveer

Sustainable Talent heeft mij concrete handvatten geboden om een volgende stap te kunnen zetten in mijn wens om een carrière switch te maken naar duurzaamheid. Vooral het inzicht om je goed te verdiepen in de pains en gains van een bedrijf en daarmee helder te krijgen wat ik als individu kan toevoegen vond ik heel waardevol. Ik vind beide cursussen een mooie aanvulling op elkaar. De aanstekelijke energie van Annick werkt erg motiverend. Dank je wel!

Marjolijn Vendrig

Sustainable Talents Koers en Kompasdag heeft me gestimuleerd om echt aan de slag te gaan om een baan in de duurzame sector te vinden. Het heeft richting gegeven aan mijn zoektocht en mij gedwongen om uit te spreken voor wat soort organisatie ik wil werken en wat ik meebreng aan ervaring/skills en competenties.

Désirée de la Fuente – Van Baal

“Sustainable Talent heeft me geholpen om mijn zoektocht naar een baan in de duurzaamheid concreter te maken. Door tools aan te reiken en ook te sparren met medecursisten werd het me steeds duidelijker waar ik naar op zoek was en ook wat ik bedrijven te bieden heb. Annick leidt de workshop Koers & Kompas heel energiek, stelt uitdagende vragen en is zeer motiverend; zowel in de groepssessies als in het 1-op-1 overleg. Ik raad Sustainable Talent zeker aan als je op zoek bent naar een duurzame carrièreswitch.”

Praktische info & aanmelden

Data:
Vrijdag 29 september en 10 november.
Deadline aanmelden: 22 september.
Tijden: 9.00-17.00 uur

Locatie: Sustainable Talent, Niasstraat 6b, 3531 WP Utrecht te Utrecht

Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers. 

De individuele Teams gesprekken worden met de deelnemers afgestemd.

Kosten: € 845,-(excl. BTW) incl. diverse werkmaterialen, certificaat en etentje na afsluiting. 
ZZP-ers, medewerkers van Social Enterprise NL-leden en B-Corps -leden krijgen € 100,- korting. Neem daarvoor contact met ons op

Voorbereiding: Graag ontvangen we van te voren je CV. Ook krijg je van ons een vragenlijst die je vooraf indient te vullen.

Taal: Nederlands