VIP Programma

VIP Programma

Eén op één coaching voor jouw carrière in duurzaamheid

VIP Job exploring

Wil jij een volgende stap zetten in jouw carrière in duurzaamheid? Weet je ongeveer wat je wilt, maar kom je er bij je zoektocht naar vacatures niet precies uit wát je wilt of hóe je bij de juiste werkgevers aan tafel komt? En wil je snel stappen zetten met ruimte voor maatwerk? Meld je dan aan voor het VIP Programma en word één-op-één begeleid door dé loopbaancoach van de duurzame arbeidsmarkt.

of

VIP Leadership

Loop je tegen grenzen aan? Wil jij een groeistap zetten in jouw carrière in duurzaamheid? Heb jij behoefte aan analyse en spiegeling van jouw situatie zodat jouw leiderschap groeit?

Onze loopbaancoaches zijn gediplomeerde coaches die ervaring hebben met de volgende thematiek: omgaan met werk/life balans; organiseren van verandering; spiegeling invloedstijl en oefenen met nieuwe invloedstijlen, etc. 

Met onze up-to-date kennis, jarenlange ervaring en uitgebreide netwerk in de duurzame sector helpen we je op weg naar jouw droombaan in duurzaamheid.

Voor wie

VIP Job exploring

Heb jij minimaal 5 jaar werkervaring, affiniteit met duurzaamheid en weet je ongeveer wat je wilt doen binnen de duurzame arbeidsmarkt? Heb je je al verdiept en naar vacatures gezocht maar:

 • Weet je nog steeds niet precíes wat je wilt doen?
 • Weet je niet exact waar jouw toegevoegde waarde ligt en waar jouw kansen liggen op de duurzame arbeidsmarkt?
 • Wil je stappen zetten in je carrière maar merk je dat het er niet van komt om hier concreet mee aan de slag te gaan?
 • Of is je vak minder uitdagend geworden, wil je groeien in je rol of wil je (nog) meer impact in duurzaamheid hebben?
 • Wil je graag een kort maar krachtig individueel coachingstraject van dé loopbaancoach van de duurzame arbeidsmarkt?

of

VIP Leadership

Heb jij minimaal 5 jaar werkervaring, werk jij op het gebied van duurzame verandering, business, leiderschap of project/programma management, en wil jij versterking via een coach die jouw werksituatie begrijpt?  

 • Wil jij reflectie op jouw acties en gedrag met als doel groei in jouw effectiviteit?
 • Wil jij stilstaan bij de fase van jouw carrière en onderzoeken wat jouw volgende stap kan zijn?
 • Wil jij sterkere regie nemen en jouw leiderschap versterken in het uitvoeren van jouw werk?
 • Wil jij werken aan een betere work/life balance?
 • Of is je vak minder uitdagend geworden, wil je groeien in je rol of wil je (nog) meer impact in duurzaamheid hebben?
 • Wil je graag een kort maar krachtig individueel coachingstraject van dé loopbaancoach van de duurzame arbeidsmarkt?

Dan is het VIP programma zeker wat voor jou!

Programma

Het VIP Job Exploring Programma is een kort maar krachtig één op één loopbaantraject van zo’n 2 á 3 maanden. Sustainable Talent heeft een uniek stappenplan voor je samengesteld en daarnaast is er tijd voor maatwerk en persoonlijke reflectie. Je gaat eerst aan de slag gaat met een werkboek en een aantal persoonlijkheidstesten zodat je inzage krijgt in wat je precies zoekt in duurzaamheid en wat je talenten zijn. Daarna volgen 5 één-op-één coachingsessies van 2 uur met dé loopbaancoach van de duurzame arbeidsmarkt, Annick Schmeddes. Tussen de coachingsessies krijg je opdrachten mee naar huis, afgestemd op jouw vraag en behoefte.

Wat levert het op

Na het VIP Job exploring Programma:

 • Weet je waar jouw talenten liggen en welke richting je op wilt.
 • Weet je hoe de markt er binnen jouw gekozen sector uit ziet.
 • Heb je een krachtige persoonlijke waardepropositie geformuleerd.
 • Heb je je cv en LinkedIn profiel geoptimaliseerd.
 • Weet je welke organisaties op dit moment behoefte hebben aan jouw waardepropositie of hoe jouw waardepropositie binnen je organisatie past.
 • Heb je geleerd om effectief te netwerken met relevante organisaties.
 • Hebben we een maatwerk plan van aanpak gemaakt om bij deze organisaties aan tafel te komen.

Kortom, na het individuele VIP Job exploring Programma ben jij helemaal klaar om te netwerken èn te solliciteren voor jouw droombaan in duurzaamheid.

of

Na het VIP Leadership Programma:

 • Heb jij een betere analyse van de groeistap voor je.
 • Heb jij toegang tot een range van oefeningen/ werkvormen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.
 • Heb je een verdieping van de transitiefase waar je tegen aan loopt.
 • Heb je je persoonlijke leiderschap versterkt.
 • heb je een actieplan om dat leiderschap in uitvoering te brengen.

Kortom, na het individuele VIP LeadershipProgramma ben jij helemaal klaar om jouw groeistap te nemen in het leiden van duurzame verandering!

Reviews

Niels Hazekamp

“Na een reis van een paar jaar van campagnevoeren bij Milieudefensie Jong, schoolpleinen vergroenen bij IVN, Instituut voor natuureducatie en telefoons recyclen bij Closing the Loop vond ik met hulp van Annick Schmeddes uiteindelijk de ultieme baan voor mij bij Both ENDS. Dat werk doe ik al 7,5 jaar met veel plezier. Zo is het me samen met vele internationale partners gelukt om de exportsteun van Nederland en andere overheden aan olie en gasprojecten te verminderen, kaart ik met lokale gemeenschappen zorgen en impacten op hun dagelijkse leven aan en prijs ik me gelukkig met collega's die zich met veel liefde inzetten voor een mooiere wereld.”  

Felix Faassen

Het is heel erg fijn om te kunnen spiegelen met mensen die ook vanuit hun persoonlijke en professionele ervaring je kunnen coachen. Annick heeft mij fantastisch geholpen. Haar open en persoonlijke benadering en kritische vragen, gecombineerd met een solide proces hielpen mij om op zoek te gaan naar mijn kernwaarden.

Liesbeth Willemsen

Ik was al werkzaam bij een duurzame koploper in het buitenland. Wegens mijn terugkeer naar Nederland wilde ik het Nederlandse landschap in kaart krijgen van duurzame werkgevers die aan échte systeemtransities werken. Dankzij gesprekken met Karin en Annick als carrièrecoaches met duurzame netwerken is het mij gelukt en kan ik aan de slag bij een innovatieve transitiespeler in de bouw.

Praktische info & aanmelden

Data: In overleg
Duur: Het traject duurt doorgaans zo’n 2 tot 3 maanden en omvat 5 gesprekken van gemiddeld 2 uur + 3 uur aan voorbereidende testen.
Groepsgrootte: Individueel
Locatie: Sustainable Talent, zie routebeschrijving
Kosten: € 1.795,- (excl. b.t.w.)
Voorbereiding: Voorafgaand aan de eerste coachsessie krijg je een werkboek en een aantal testen. Het kost 2 tot 3 uur om deze te maken.