Your Future Proof Career

Your Future Proof Career

Echt werk maken van jouw droombaan in duurzaamheid!

Wil jij een baan in duurzaamheid of een baan met meer maatschappelijke impact? Zit je al ávonden te googlen maar weet je nog niet precies wat je wilt of bij welke organisaties je zou willen werken?

Of ben je al aan het netwerken of solliciteren maar kom je er niet tussen? En wil jij écht werk maken van jouw droombaan in duurzaamheid? Volg dan Your Future Proof Career bij Sustainable Talent!
In een kort maar krachtig traject van 3 maanden, begeleid door dé loopbaancoach van de duurzame arbeidsmarkt, vergroot je je kansen enorm op het vinden én krijgen van jouw droombaan in duurzaamheid!

Het slagingspercentage van dit programma is maar liefst 85%!*

Voor wie

Ben jij al een aantal jaar werkzaam, ambieer jij een carrière in duurzaamheid of met meer maatschappelijke impact en:

 • Weet jij nog niet precies wat je wilt doen of bij welke organisaties je zou willen werken?
 • Weet jij nog niet precies wat je wilt doen of bij welke organisaties je zou willen werken?
 • Of weet jij niet hoe je duurzaamheid in je huidige baan in zou kunnen passen?
 • Heb jij nog onvoldoende kennis van de duurzame sector en de duurzame arbeidsmarkt?
 • Ben jij al aan het solliciteren of netwerken, maar lukt het je niet om die droombaan te bemachtigen?
 • Wil jij je netwerk uitbreiden en écht kans maken op jouw droombaan in duurzaamheid?

Dan is Your Future Proof Career écht wat voor jou!

Programma

Het Your Future Proof Careerprogramma bestaat uit de twee dagen.  Tussen deze trainingen in zijn er twee individuele Teams gesprekken met dé loopbaancoach van de duurzame arbeidsmarkt Annick Schmeddes.

Dag 1: Koers bepalen | Koers & Kompas

Op de eerste dag onderzoeken we waar jouw ervarings en skills liggen, wat jouw drijfveren zijn, wat jij binnen het brede veld van duurzaamheid écht interessant vindt en waar jij het beste aansluiting bij kunt vinden òf wat je nog dient te verbeteren. We doen dit aan de hand van het Business Model You, een speelse maar zeer effectieve tool die je ook blijvend kunt gebruiken om jouw propositie aan te scherpen. Tenslotte breng je concreet in kaart bij welke organisaties je zou willen (en kunnen) werken.

Individueel Teams gesprek
Na het afronden van deze training heb je een individueel online gesprek van 45 minuten.

Dag 2: De Match met de Markt
Deze dag gaan we a.d.h.v. een tool heel concreet aan de slag met een korte en krachtige pitch, je C.V., sollicitatiebrief en LinkedIn profiel waarbij je direct feedback krijgt van Sustainable Talent én van de andere deelnemers. Je oefent deze dag ook je mondelinge pitch in de groep.

Individueel Teams gesprek
Ook na de deze training heb je een individueel online gesprek waarin we e.e.a. nog verder aanscherpen en waarin je tips krijgt hoe je in contact kunt komen met voor jou relevante werkgevers.

Wat levert het op?

Your Future Proof Career is een kort maar krachtig programma van zo’n 3 maanden waarbij je:

 • Focus krijgt en kiest wat jij precies wilt in duurzaamheid. Wil je iets met duurzame energie doen, met duurzame voeding, of met sociale innovatie? Focus is belangrijk om meer kennis op te kunnen doen, je te kunnen verdiepen en een netwerk op te bouwen.
 • Leert wat jouw talenten zijn en waar jouw toegevoegde waarde ligt binnen het werkveld van duurzaamheid.
 • Inzicht krijgt in de duurzame arbeidsmarkt en waar duurzame werkgevers behoefte aan hebben.
 • Organisaties in kaart brengt waar je zou willen werken en onderzoekt wat er op dit moment bij hen speelt.
 • Een match maakt tussen jouw talenten en de behoeften van jouw droomorganisatie(s).
 • Leert om duidelijk over te brengen in een pitch, sollicitatiegesprek, C.V. en LinkedIn waarom jij de geschikte kandidaat bent voor jouw droomorganisatie.
 • Je netwerk in duurzaamheid direct al uitbreidt en gebruik kan maken van het zeer uitgebreide netwerk van Sustainable talent.
 • Gestart bent met het voeren van netwerk- of sollicitatiegesprekken met relevante organisaties.

Kortom, met dit traject vergroot je je kansen enorm op het vinden van jouw droombaan in duurzaamheid! Het slagingspercentage is maar liefst 85%!*

* Maar liefst 85% van de deelnemers aan deze training heeft binnen 4 weken een positief netwerkgesprek (waarbij er verder wordt gepraat over het creëren van een vacature) of een sollicitatiegesprek – waarbij de deelnemer de baan heeft gekregen.

Praktische info & aanmelden

Data:
Vrijdag 7 juli en vrijdag 8 september 2023

Volgende event:
Vrijdag 29 september en vrijdag 10 november 2023

Tijden: 9.00-17.00 uur

Locatie: Sustainable Talent, Niasstraat 6b, 3531 WP Utrecht te Utrecht

Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers. 

De individuele Teams gesprekken worden met de deelnemers afgestemd.

Kosten: € 845,-(excl. BTW) incl. diverse werkmaterialen en etentje na afsluiting. Met certificaten. ZZP-ers, medewerkers van Social Enterprise NL-leden en B-Corps -leden krijgen € 100,- korting. Neem daarvoor contact met ons op

Voorbereiding: Graag ontvangen we van te voren je CV. Ook krijg je van ons een vragenlijst die je vooraf indient te vullen.

Taal: Nederlands

Reviews

Serge Derks

Serge heeft in 2022 deelgenomen aan Your Future Proof Career. Hij werkt nu als Sustainable Development Manager bij Encon.  Serge kijkt met veel enthousiasme terug op zijn deelname aan Your Future Proof Career: “Fantastisch, hoe dit traject erbij heeft geholpen dit te bereiken”.

Marjolein Bot 

Annick en haar team keken naar de rol en belangen van de Amsterdam Economic Board en hoe ik daar zou passen. Samen hebben we mijn brief en CV passend gemaakt. En met succes, want ik ben in 2018 gestart en werk ik er nog steeds met veel plezier. 

Tanja Vos 

Your Future Proof Career heeft mij meer duidelijkheid gebracht over de grote duurzame wereld en waar ik mijzelf daarin zie. Welke organisaties en bedrijven me aanspreken. En welke ook absoluut niet. Mede dankzij de persoonlijke coaching in het traject heb ik deze stap naar het ondernemerschap durven te zetten.

Pauline Grootveld

“Wat ik heel leerzaam vond was dat je bewust wordt van wat je kan en welke richting je op wil, je kwaliteiten en hoe je die kunt inzetten. En het schrijven van een pitch was heel nuttig.” Ook kwam Pauline erachter waar ze gericht op kon zoeken en in welke sector.

Deze website ondergaat een restyling

Het kan zijn dat sommige pagina's niet werken zoals je gewend bent.